Ekonomija Rožaje

Put prema Hajli spreman za asfaltiranje, pijaca u završnoj fazi, u toku modernizacija nekoliko ulica

Uprava javnih radova na teritoriji opštine Rožaje trenutno realizuje projekte u vrijednosti od oko 20 miliona eura, za koje je sredstva iz kapitalnog budžeta obezbijedila Vlada Crne Gore.

Asfaltiranje Sandžačke ulice

“Snažna podrška unapređenju lokalne infrastrukture i ulaganja u strateške projekte, doprinijela su da Rožaje danas bude veliko gradilište, na kojem se građevinske mašine mogu primijetiti gotovo u svakom dijelu grada”, saopšteno je iz Uprave javnih radova.

Prvu fazu izgradnje pristupne saobraćajnice ka budućem planinskom centru Štedim na Hajli, u dužini od 7,2 kilometra, građevinsko preduzeće “Tofi” završilo je u ugovorenom roku, čime su se stvorili uslovi za njeno kompletno asfaltiranje na proljeće naredne godine.

Pijaca u Rožajama

“Na taj način će biti omogućene pripreme za početak radova na žičari, ski stazama i baznoj stanici. Vlada će u naredne tri godine, u cilju stavljanja novog skijališta u funkciju, investirati oko 16 miliona eura”, ističu u Upravi.

Još jedan projekat čija realizacija teče planiranom diamikom je novi vrtić “Boško Buha”, ukupne površine 1.120 metara kvadratnih i kapaciteta 100 djece.

“Grubi građevinski radovi su završeni, a predstoji postavljanje fasade, krova i spoljašnje bravarije, kao i radovi u unutrašnjosti objekta”, navodi se u saopštenju.

Put prema Štedimu

Rok za završetak kompletnog posla je sredina naredne godine, kako bi vrtić sa radom počeo u septembru 2020. Vrijednost investicije je više od 1,5 miliona eura, a izvođač je takođe “Tofi”.

Isto preduzeće privodi kraju i izgradnju objekta gradske pijace, koja će, u skladu sa ugovorenom dinamikom, biti završena do kraja ove godine

“Završeno je postavljanje fasade i spoljašnje bravarije, a u toku su finalni radovi na termo-tehničkim instalacijama”, saopšteno je iz Uprave.

Pored zelene pijace, ovaj objekat, vrijednosti od oko 900 hiljada eura, sadrži prostorije tehničke namjene i kancelarije za opštinske službe. Ukupna površina je 1.370 metara kvadratnih.

Vrtić u Rožajama

U cilju unapređenja lokalne infrastrukture Uprava javnih radova realizuje i projekte modernizacije nekoliko značajnih rožajskih saobraćajnica.

“Zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama, juče je završeno asfaltiranje oko 300 metara Sandžačke ulice u vrijednosti od 70 hiljada eura, kao i ulice uz Jukov potok, u dužini od 660 metara, za koju je izdvojeno blizu 60 hiljada eura. Protekle godine modernizovan je dio Ibarske i Ulice 29. novembar”, zaključuje se u saopštenju.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rozaj
Gost
Rozaj

Pa kakve su to planine, nego divlje

Ivana
Gost
Ivana

Trebalo vam je 30 god da se sjetite.

Bojan Krizaj
Gost
Bojan Krizaj

Tako je strucnjaci uvaljujete te silne milione toboz prave se neisplativi ski centri po divljim planinama, sad su i na 2000m/nv skijalista neisplativa jos posebno koja se pravi na suncanoj strani brda.. no vidim ne zale se milioni u rozaje plav gusinje bijelo polje no da necete malo navratit do Kolasina ugasenog i do veruse koju ste urnisali.. ili ne… Više »

Pelikan
Gost
Pelikan

Nevjerovatno je da ulicu kod Izbjeglickog naselja zaobilaze godinama niti hoće da otvore i asvaltiraju put niti kanalizaciju da urade! Sramota svaki ste potok asfaltirali a ovo naselje zaobilazite!

Send this to a friend