Ekonomija

Radnici Vektre Jakić ne mogu da naplate plate

Iako su radnici Vektre Jakić tražili da Poreska uprava povuče blokadu računa pomenute kompanije, kako bi oni naplatili svoja potraživanja koja se odnose na neisplaćene plate, iz Poreske su i zvanično potvrdili da će nastaviti sa blokadom. Na taj način, radnici kojima se duguje po deset plata neće moći preko javnog izvršitelja da se naplate od prodaje imovine preduzeća čiji je vlasnik Dragan Brković, piše Dan.

“Imajući u vidu da je Poreska uprava u skladu s odredbama Zakona o poreskoj administraciji izvršila blokadu žiro računa poreskog obveznika d.o.o. Vektra Jakić Pljevlja kao jednu od mjera prinudne naplate dospjelog potraživanja, to će ona biti na snazi sve do momenta izmirenja dospjele poreske obaveze”, kazali su Danu iz Poreske uprave, na čijem čelu je Miomir M. Mugoša.

Pojasnili su da ne insistiraju samo na naplati budžetskih prihoda, već i na naplati poreza i doprinosa. Na taj način se vodi računa i o socijalnim pravima radnika.

“Takođe, važno je istaći da su svi napori Poreske uprave usmjereni na naplatu zaostalih poreskih obaveza predmetnog obveznika, a u prvom redu poreza i doprinosa na zarade zaposlenih, ne samo radi obezbjeđenja budžetskih prihoda, već i zaštite osnovnih i socijalnih prava radnika, kao što je pravo na zdravstvenu zaštitu i penzijsko-invalidsko osiguranje”,  istakli su iz PU.

Radnici Vektre Jakić koji pokušavaju da naplate deset plata pojasnili su nam da Poreska uprava, ukoliko želi, može da povuče blokadu. Povlačenjem blokade ne bi se prekršili važeći zakonski propisi.

“Ako Poreska uprava nije prekršila zakonske propise tokom prethodnih godina kada nije vršila blokadu računa Vektre Jakić i kada nije naplaćivala poreze i doprinose, onda neće prekršiti zakonske propise kada omogući da radnici naplate deset plata, koje su pošteno zaradili”, kazali su radnici.

Radnici su tužili Vektru i dobili na sudu. Potom su javni izvršitelji prodavali imovinu da bi se radnicima namirile plate na osnovu presude. Međutim, novac od prodaje išao je Poreskoj upravi, koja je blokirala račun i ima prioritet u naplati.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aco i Braco
Gost
Aco i Braco

Bi li Dragan na svadbi?

Pjer
Gost
Pjer

Kakav poltron treba biti samo zamislite
Ne primas platu mjesecima i mirno gledas i cutis
Od cega zive ovi
Ja da je ne primim jedan mjesec familija bi mi krepala
Struju i vodu iskljucili
Ovo je svjetsko cudo

Šaraj malo
Gost
Šaraj malo

Zašto Brković, usrećitelj Herceg-Novoga i Pljevalja, ne zagazi malo po rodnoj mu Podgorici?

KLM
Gost
KLM

Dobicete ih
Kad vi budu najsladje

Pjer
Gost
Pjer

Strpite se jos malo
Nije cukar u vodu

komentator
Gost
komentator

Bas posteno od strane drzave obzirom da je drzava kriva zato sto je dozvolila Brkovicu da toliko vremena ne isplacuje plate. U EU bi zavrsio u zatvor a firma u stecaj nakon 2 neisplacene. Lako je Mugosi se na sirotinju izivljavati, ne zna koliko para ima, Brkovic ne zna sto ce od para samo sto nista ne drzi na racunima… Više »

Bnjj
Gost
Bnjj

Radiš a ne primaš platu još ako pitaš za platu dobiješ otkaz to je Cg, dok Blažo organizuje bogataške svadbe

Todor
Gost
Todor

Promijeni zakon.Pa kad ne plati porez oduzmi vlasniku sve sto ima. Pa da vidimo robovlasnikw kako bi se prsili

Kralj Nikola I
Gost
Kralj Nikola I

Vala steta.. ne mozete nedje kad dodje docekat us*anom motkom pa sve po rbatu i onda uzet i to sto proizvedete prodat i namirit se i unaprijed jedno 10 plata..

Nevjernik
Gost
Nevjernik

Bice plata,sve je to zaradjeno. Ljepse kad vam sve isplate na gomilu. Ako to dozivite. Srecno vama i porodicama.

Prč
Gost
Prč

Bas se lijepo vodi racuna o radnicima a sto je najgore i to je po zakonu.naplacujete poreze na doprinos a ne dozvoljavate da uzmu te iste doprinose…sto dalje pricati.

pajo
Gost
pajo

ne znam ko je moga dati vektri na upravljanj bilo sto,a kamoli hotele industrijske komplekse itd.da nije tragicno bilo bi komicno

Šćepan majušni
Gost
Šćepan majušni

Ko mu je dao,,? milo ko bi drugi ne tražite mu sad pare istrošio se brkovič mora je blažu da kupi poklon za venčanje opravdano: !!!!

Pljevlja do tok
Gost
Pljevlja do tok

Mogu neka gazde prodaju mercedese ….

Kralj Nikola I
Gost
Kralj Nikola I

Onaj sto gaze ljude po podgorici..

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Ne mogu se nazivati radnici ako ne primaju platu, mogu se nazivati robovi, dobrovoljci, udarnici, ali radnici nikako.

Send this to a friend