Ekonomija

Radnici Željezare pozvali Ibrahimovića da dozvoli EPCG da izađe sa sopstvenim akcijama na berzi

Radnici Željezare

Radnici Željezare pozvali su ministra kapitalnih investicija Ervina Ibrahimovića da dozvoli EPCG da izađe sa sopstvenim akcijama na berzu.

“Nadamo se da je ministar dovoljno odgovoran prema sopstvenim građanima i da je, kao što i sam kaže, posvećen evropskim vrijednostima. Jer ono kako se ponašao turski vlasnik u Crnoj Gori u proteklih 10 godina sigurno nije ni slovo E od evropskih vrijednosti. Ministar koji je završio metalurški fakultet nadamo se da ce pomoći fabrici koja se bavi metalurgijom i proizvodnjom čelika. Takođe apelujemo na vladu na čelu sa gospodinom Abazovićem i EPCG na čelu sa gospodinom Đukanovićem da u što skorijem roku završe pregovore sa turskim Tosjalijem”, navodi se u saopštenju radnika Željezare.

Napominju da pregovori traju mjesec dana, a oni i dalje tapkaju u mjestu.

“Imamo osjećaj da se ovdje neko igra gluvih telefona. Ako je potrebno da se turski vlasnik pozove u Crnu Goru ili da delegacija EPCG ode za Tursku, ali mislimo da je sastanak u 4 oka najdjelotvorniji. Zato završavajte ovaj posao što prije, radnici i njihove porodice ne mogu više da čekaju. Obećali ste radnicima, zato nemojte da ih iznevjerite. Takođe pitamo gospođu Anu Vujošević šta se dešava sa inspekcijom? Da li ima slobodnih inspektora? Vlasnik koji je lagerovao toliki kancerogeni otpad u centru grada Nikšića nema nikakvih sankcija”, kaže se u saopštenju.

Navode i da od 1. januara ove godine, kad je počeo da se primjenjuje program “Evropa sad”, radnici koji nijesu bili angažovani nijesu dobijali zdravstveno osiguranje, a ljudi koji su radili, njih 30-tak jesu.

“Da li je država davala taj novac Toščeliku? Da li je menadžment uzimao taj novac i svjesno potkradao i radnike i državu? Da li je to krivično djelo? Zašto je radnicima za vrijeme nedolaska na svoja radna mjesta redovno odbijano za topli obrok? I još mnogo zašto, kako i kad? I na samom kraju jedno veliko zašto inspekcija ne radi svoj dio posla i još veće zašto država dozvoljava da se turski investitor u kontinuitetu na ovaj način ophodi prema radnicima i prema državi?”, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zovite Sergeja
Gost
Zovite Sergeja

Ajte kucama i trazite drugi posao od zeljezare aira nema.

Send this to a friend