Ekonomija

Radovanić: U saobraćaj se puštaju neispravni vozovi, ni vrata na vagonu ne rade

Stanje u Željezničkom prevozu i sa voznim sredstvima je sve gore o čemu svjedoče slike koje su nam poslali građani, iz vozova koji se ovih dana nepropisno puštaju u saobraćaj, saopštio je danas Mileta Radovanić generalni sekretar Građanskog pokreta URA.

On kaže da se na relaciji Podgorica-Bar, u terminu voza koji saobraća poslije radnog vremena većeg dijela putnika koji koriste usluge Željezničkog prevoza, u saobraćaj puštaju neispravni vozovi i time narušava bezbjednost putnika.

„Pritom u terminu u kojem je najveća brojnost putnika u željezničkom saobraćaju šalje se jedna vozna kompozicija (vagon) koji ne zadovoljava ni osnovne tehničke uslove. U vagonu, najbanalnije, ne funkcionišu ni vrata, i takav se pušta u saobraćaj. Osim toga vagon prokišnjava i u potpunosti je neuslovan za puštanje u saobraćaj“, navodi Radovanić.

On ukazuje da je sramotno što se građani u 2018. godini u vozovima na našim prugama voze u takvim vozovima i razlog za tako nešto vidi u neracionalnom, politikantskom i pljačkačkom upravljanju tom državnom firmom decenijama unazad.

„Pitam pomoćnika ministra Bankovića jesu li ovo rezultati strogih procedura i standarda po kojima se radi kako je nedavno izjavio? Da li osjeća stid što sebe naziva pomoćnikom ministra ovakvog saobraćaja? Koja ja bila svrha formiranja dva preduzeća od nekadašnje Željeznice Crne Gore? Da li je osnivanje ŽICG trebalo da bude garant poboljšanja stanja infrastrukture u željezničkom saobraćaju? Ili je cilj njegovog formiranja bio da bi samo imali još jednog partijskog direktora državnog preduzeća, još više upravnih odbora, odbora direktora, još više službenih automobila, putovanja, dnevnica dok se građani voze u vagonima koji prokišnjavaju?“, stoji u saopštenju generalnog sekretara URA.

Radovanić ukazuje i da će umjesto da snosi odgovornost, menadžment Željeznice izgovor naći u radnicima ili nečem trećem.

„Osim toga vozovi konstantno kasne zbog čega imamo pad broja putnika. Međutim, upravljačka struktura ŽICG se ponaša kao da su putnicu tu zbog njih umjesto da sebe vide kao servis putnika. Oni bi trebalo da budu konstantno na usluzi putnicima“, zaključuje Radovanić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ratko
Gost
Ratko

Poslije onoga u Kanjonu, i neosuđivanja odgovornih, radije ću na konja. Ponoviće se, jer odgovorni znaju da su zaštićeni, pa ne bih da budem u tom vozu.

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Nisu dva nego četiri preduzeća, pa sve navedeno pomnoži sa još dva puta.

Lipovo
Gost
Lipovo

Hajde novinari-istraživači! Izračunajte koliko su miliona € dobili/primili članovi upravnih odbora, razni direktori i menadžment ZTO pochev od Blazza Ssabana, pojedinačno, i koliko se ispravnih vagona moglo kupiti za isti novac, a otišao je na njihov nerad i zakonsko ,,chassccavanje,, ,,Ja prošetah Crnom Gorom i postadoh milioneri”

Velimir
Gost
Velimir

STO SE TICE VOZOVA MISLIM DA DA OSIM ONIH DVA ILI TRI SPANSKA ,OSTALE MOGU ZAPALIT I TO BI IM LJEPSE BILO NEGO MALTRETIRATI I SEBE I PUTNIKE U NJIMA!

Send this to a friend