Ekonomija

Radovanović: Stimulativan poslovni ambijent preduslov za rast ekonomije

Stimulativan poslovni ambijent je preduslov za rast crnogorske ekonomije, a učešćem u pregovaračkom procesu daje kvalitet ovom procesu i štiti interese privrede, kazao je generalni sekretar Privredne komore Pavle D. Radovanović na sastanku u Briselu.

Radovanović je učestvovao na sastanku izvršnih direktora i generalnih sekretara članica asocijacije privrednih komora Evrope EUROCHAMBRES.

Na sastanku su razmatrane uloge privrednih komora u različitim zemljama (trenutna situacija na nacionalnom nivou, perspektive), izazovi sa kojima se suočavaju, te kratkoročni i srednjoročni ciljevi ovih asocijacija.

Dio sastanka bio je posvećen očekivanjima privrednih komora od institucija EU, uglavnom od novog Parlamenta i Komisije. Tema je bila i kako ojačati veze između različitih delegacija u Briselu izvršnih direktora i generalnih sekretara privrednih komora.

“Očekujemo da proces integracije Crne Gore u EU bude nastavljen i inteziviran. Proces reformi treba da utiče na poboljšanje ambijenta za poslovanje i podizanje konkurentnosti naše privrede”, poručio je Radovanović.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
skejsis
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
skejsis
Gost
skejsis

Neka raste komora i treba da raste.ja inam vecu lijevu pretkomoru,je li to opasno zna li ko

Send this to a friend