Ekonomija

Radovi na zaštiti objekata Ulcinjske rivijere počinju sjutra

Ada Bojana

Opština Ulcinj i Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom danas su dogovorili preduzimanje interventnih mjera na zaštiti objekata Ulcinjske rivijere na Adi Bojani, saopšteno je iz Morskog dobra.

Nosioci tog posla, kako je saopšteno, biće Javno preduzeće i ulcinjska opština.

“Opština Ulcinj će učestvovati u nabavci kamena potrebnog za pravljenje lukobrana ispred ugroženih objekata, a Javno preduzeće u transportu 30 kamiona kamene mase i postavljanju vreća sa pijeskom ispred kamenih nabačaja. Radovi počinju već sjutra”, najavili su u Morskom dobru.

Morsko dobro početkom decembra je raspisalo javni poziv po hitnom postupku za izvođenje radova po „Projektu hitnih interventnih radova u cilju zaustavljanja erozije plaže na zapadnom dijelu Ade Bojane, opština Ulcinj“ koji traje do 18. decembra.

“Radovima je predviđena nabavka, pakovanje i transport 1 500 džambo vreća za pakovanje pijeska (džambo vreće punjene pijeskom koje se koriste u hidrotehnici, a posebno za odbranu od poplava ili zaštitu morskih obala od erozija) za pravljenje napera dužine 130 metara, a sve prema Projektu hitnih interventnih radova u cilju zaustavljanja erozije plaže na zapadnom dijelu Ade Bojane. Za ovaj posao Javno preduzeće izdvaja 50.000 eura”, kazali su u Morskom dobru.

Send this to a friend