Ekonomija

Radulović: Bog nam je poklonio Crnu Goru i moramo imati viziju njenog razvoja

Žarko Radulović

Ako ne bude nekih nepredviđenih okolnosti, u smislu nekih momenata koji bi odbili turiste da dođu kod nas, ova sezona će, sigurno, biti bolja od prethodne. Za prva četiri mjeseca ove godine bilježimo rast od 10 odsto u odnosu na prošlu godinu, a po jutru se dan poznaje, pa očekujem da čitava ljetnja turistička sezona bude bolja za sedam do 10 odsto nego prethodna. Od ove godine očekujem da prihod od turizma bude milijardu i 100 miliona, i čak nešto više, kaže predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja CTU i suvlasnik hotela Splendid Žarko Radulović u intervjuu Vikend novininama.

On ističe da neke političke turbulencije, kojih je bilo u posljednjih nekoliko mjeseci, za sada, ne plaše turiste, jer sje Crna Gora mi politički stabilna zemlja.

“Stranci ne prate detaljno ko je šta rekao u Crnoj Gori i ko je kome prijetio ili nije prijetio… Oni se ne bave nama toliko da bi znali našu političku svakodnevicu. Njihova percepcija je ispravna i oni nas smatraju stabilnom i bezbjednom destinacijom. Mi to stvarno i jesmo. To je dobro. Ne daj Bože da se dese neka politička dešavanja koja bi uznemirila strance. To bi imalo dugoročne posljedice i vratilo bi nas nekoliko godina nazad”, navodi Radulović.

On tvrdi da se golim okom vidi šta znači članstvo u NATO za crnogorski turizam, i dodaje da se to osjeća po novčaniku, vidi na ulicama, broju i strukturi gostiju.

“Dobar primjer za to je BICE (Biusiness International Conference), a to su kongresi, seminari, razni skupovi… U hotelu Splendid je rast od 10 odsto u odnosu na prošlu godinu samo u ova prva četiri mjeseca ove godine. Prošle godine smo imali oko 400 raznih događaja te vrste, a ove godine ćemo, ako se ovako nastavi, a izgleda da hoće, imati sigurno 450 do 460. To je drastična razlika. Ranije smo od svih tih dešavanja imali tri – četiri godišnje koji su imali veliki značaj i obično se radilo o događajima vezanim za Rusiju, eventualno Ukrajinu i nešto malo vezano za region, odnosno za bivše republike Jugoslavije. Bilo je i nešto domaćih seminara”, navodi on.

Sada je, kako ističe, više od 60 odsto tih događaja vezano za Zapadnu Evropu.

“To je jedan od najdrastičnijih primjera gdje se može dokazati da je ulazak Crne Gore u NATO otvorio i taj put. A kako dolazi do toga? NATO ne govori organizatorima: Idite i držite kogrese u Crnoj Gori. Ne. To ćemo tek da vidimo narednih godina, jer se po difoltu mijenjaju destinacije kongresa i to iz godine u godinu. Sada se pojavila jedna nova destinacija koja odgovara tim organizatorima, a to je Crna Gora. Zbog toga ćemo mi u narednih pet do deset godina da profitiramo jako dobro, jer postajemo jedna od uobičajenih destinacija gdje se održavaju značajni kongresi”, naglašava on.

Odgovarajući na pitanje da li je Crna Gora top destinacija Radulović je kazao da nažalost nije, jer se još ne promišlja dobro i ne predviđa šta se u ovoj oblasti događa.

“Crnoj Gori je nepohodan veliki kongresni centar. Bilo bi dobro da je u okviru hotela, ali je malo takvih u svijetu. Treba nam kongresni centar koji može da primi i do 7.000 učesnika. Toliki broj ljudi bi spavao i u hotelima i zimi i ljeti. To bi značajno povećalo broj noćenja u Crnoj Gori i dalo nam ogromne mogućnosti. Mi i sada idemo prema organizatorima takvih događaja, ali, srećom, oni više idu prema nama. Sami nam dolaze jer smo atraktivni. Ali ima tu problema. Evo sada čujemo da su Aerodromi Crne Gore doveli Lufthanusu, njemačkog avio-prevoznika. Naravno da ih nijesu oni doveli. Lufthansa je prepoznala naše tržište. Ona je sama došla, jer, naravno, nema putnika koji sjede doma i čekaju da im avioprevoznik javi gdje mogu da putuju. Oni rade ozbiljne analize i projekcije, i njihov biznis plan je pokazao da im se isplati da organizuju letove za Crnu Goru, jer je to tržište koje raste i koje će imati sve više putnika. Isti princip je za sve drugo pa i za kongresni turizam”, smatra on.

Prema njegovim riječima Crna Gora je prelijepa destinacija, te da je država koja je, stvarno, jedan od najljepših dijelova Mediterana.

“Zelena, razuđena, zaleđe koje ima šta da pokaže i tako je blizu… Na primjer, kada se rade kongresi ili manifestacije toga tipa obavezni su izleti. Niko na Mediteranu ne može za 3-4 sata organizovati izlet kakav se može organizovati u Crnoj Gori. Dubrovnik, koji je nesumnjivo top destinacija, kao najatraktivniji izlet nudi turu do Kotora, pa preko Njeguša do Cetinja, a onda preko Budve nazad u Dubrovnik. To su najprodavaniji izleti već decenijama, iako dugo traju jer kreću iz Hrvatske. Mi to nudimo, ali kao nekoliko sati kraći izlet što se boravka u autobusu tiče. Mi imamo dobitnu kombinaciju koju nam je Bog poklonio. Iskoristićemo je tek onda kada budemo shvatili šta treba, u tom lancu usluga, organizovati. Počev od aerodroma, puteva, kontrola na putevima, carine, servisa u hotelima i restoranima, taksi službe… Kada sve to uklopimo onda ćemo biti razvijena i sigurno uspješna destinacija. Kada kažem uspješna to znači i da ćemo finansijski bolje proći svi. Od toga će, u prvom redu, koristi imati državni budžet, a kada država ima koristi onda benefite ima i običan građanin, kroz socijalu, zdravstvo, školstvo, kapitalne investicije… To sve jedno drugo vuče”, pojasnio je Radulović.

On se zalagao da budu uklonjeni privremeni objekti na budvanskog šetališta. Nakon njihovog uklanjanja ostala je ružna slika, koja će, izgleda, dočekati i špic turističke sezone.

“Tačno je da sve to loše izgleda. Lokalna samouprava, ali i Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom, nijesu imali dobru strategiju i uradili su sve traljavo. Bio sam i sada sam za uklanjanje tih privremenih objekata, ali ne na ovakav način kako je sada urađeno. Ne može se raditi sa tim ljudima tako. Držali su ih do marta u neizvjesnosti. Svi koji su držali te objekte željeli su da nastave jer je to jako profitabilan posao. Tu su se okretale ogromne sume, a paušalno je oporezivano. Država je gubila mnogo, a najviše je profitirao pojedinac. U stvari, narod je najviše gubio. Nadam se samo da taj profit nije iznošen van granica Crne Gore. Trebalo je reagovati još u martu prošle godine. Ako žele, dozvoliti im da rade još jednu sezonu, ali da daju i bančine garancije da će u oktobru ukloniti objekte. Tu bi bio kraj, iako bi bilo vike i nezadovoljstva. Ali to bi garantovalo da ćemo sezonu 2019. dočekati sa uređenim lijepim budvanskim šetalištem”, ocijenio je on.

Nije pošteno, ističe Radulović, što je, ove godine, sve rađeno u posljednjem trenutku.

“Nije pošteno prema tim ljudima koji su godinama radili taj posao. Bolje je bilo da je izgubljena još jedna godina, i da im je dozvoljeno da rade i ovu sezonu nego što nas onakav lom dočekuje u epicentru crnogorskog turizma. Siguran sam da ne bi bilo više problema za uklanjanje tih objekata. Kada kažem da je prihod od turizma milijardu i 100 miliona, on je možda i milijardu i 400 miliona, s tim što je ova razlika otišla u “lijevi ili desni džep”. Bojim se da je veći dio toga novca otišao van Crne Gore i da nije ostao ovdje”, rekao je Radulović..

Od nedavno se otvoreno govori o tome da i crnogorski aerodromi nije su najbolji za visoki turizam kojem težimo.

Na pitanje šta može tu da se uradi da bi Crma Gora na pravi način dočekala visokoplatežne turiste, koji su, poznato je, navikli na mnogo bolje uslove Radilović je odgovorio da ni tu nijesmo spremni i daleko smo od toga.

“Potrebno je vrijeme i prava strategija da to poboljšamo, odnosno vizija da tačno znamo šta moramo da uradimo da bismo i mi i naši gosti bili zadovoljni. To znači da ne treba da izmišljamo toplu vodu već samo da preslikamo iskustva onih koji su kroz to već prošli. To možemo vidjeti i na aerodromima iz okruženja, da ne idemo dalje. Aerodrom mora da ima pristupne rampe da gosti ne idu preko piste. Ako to nije moguće treba obezbijediti autobuse koji će ih prevoziti do aerodromske zgrade, a u zgradi mora imati dovoljno šaltera i prostora za putnike ako slijeće ili polijeće četiri pet aviona u kratkom vremenskom razmaku. Putnicima ljeti treba rashlađen prostor, a zimi ugrijan, a ne da, kao sada, idu po kiši preko piste ili po najvećem suncu. To su elementarne stvari. Za početak nije teško shvatiti da su one potrebne, ali to još niko ne završava”, istakao je on.

Prema njegovim riječima hoteli iz Montenegro hotels star grupe, čiji je suvlasnik, su se za ovu turističku sezonu se pripremili još prošle godine, a sada se aktivno pripremaju za sezonu 2020. godine.

“Nama je sezona počela 1. januara, a završiće se 31. decembra. Prošle godine smo preko šest mjeseci bili 100 posto popunjeni, a očekujemo ove godine da takva popunjenost bude sedam ipo mjeseci. Polako idemo prema tome da sezona traje 365 dana i da popunjenost uvijek bude 100 posto. Da li ću ja to doživjeti ne znam, ali radimo da tako bude. Samo treba raditi. Iza ovih podataka i statistike stoji ogroman svakodnevni rad. Kada su me pitali, prilikom gradnje Splendida, kada ću završiti hotel, rekao sam: Nikada! I neću nikada dovrišti ni njega ni Montenegro, ni Blu star ili neki sljedeći. Uvijek treba ulagati i širiti se. Mi, inače, svake godine, investiramo od milion do milion i 700 hiljada eura u održavanje hotela. Mijenjamo imobilijar, renoviramo sobe, ulažemo u edukaciju… Sve to iz tekućeg poslovanja. Hoteli i restorani se nikada ne završavaju. To je takva vrsta posla iza kojeg stoji orgroman rad i trud. Drugačije nema napretka”, zaključio je Radulović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Faul
Gost
Faul

Hvala bnjj,Al dosta nam je prdoklacina vise imamo oci svi i vidimo kako mam je lijepa cg.

blazo
Gost
blazo

dajte narodu minimalnu zaradu kolika nam je potrosacka korpa mjesecno, a crnogorke neka rade maksimalno 5 dana tj 40 h sedmicno pa ce sve bit kako treba, ostavite se demagogije, ubjedjuete nas da je dobro da je minimalana zarada 193 eura mjesecno, minimalna penzija 120 eura, pa jeste li toliko prodali dusu djavolu.

MaleCuce
Gost
MaleCuce

“Bog nam je poklonio” u DPS prevodu: Milo nam je poklonio

Bnjj
Gost
Bnjj

Nacionalna sramota da jedan od najpoznatih hotela u CG plaća mizerno radnike, mi se zgražavamo kad cujemo da u Arapskim zemljama ekspoatišu radnike iz Indije, Pakistana a to imamo u CG na mnogo mjesta, nacionalna sramota i tragedija

Vizija
Gost
Vizija

Cijeli dan vi visi Žaro na udarne teme! Imate li vi duše, neka odmori malo?

Slavko
Gost
Slavko

Ja se na svako tvoje saopstenje pitam zasto nas je Bog kaznio da takva neznalica bude na tom mjestu. Sjutra je nedelja, ostaje mi da se nastavim moliti za bolje Crne Gore, tj uklanjanje trulih dasaka tipa tebe.

Komita
Gost
Komita

Tebi je poklonio,ne boj se.Plati svoje radnike adekvatno .Sramna primanja za hotel 5 zvjezdica i tako godinama.
Ko ce Radulovicu da ti radi sezonske poslove…Srednjoskolci,osnovci,a mozda i dovedes Filipince jer su ti vazda drugi bili bolji.

Bnjj
Gost
Bnjj

Stvarno sramota da od otvaranja a to je više od 10 god daju sramne plate pa kroz taj hotel je prošlo više radnika nego kroz autobusku stanicu to je nacionalna sramota da hotel sa 5 zvijezda plaća mizerno radnike.

Dessui
Gost
Dessui

Evo ga ovaj veseli optimista,vječiti.

Stari
Gost
Stari

Vizija je postojala ali nazalost losa ili pogresna kako ocete.Da nije tako sada bi smo bili barem dje i Slovenija.Inace limitirani ljudi tesko da mogu imati viziju.To je kao i u sportu oces trudis se treniras do besvijesti ali zalud sve limit ti neda da odskocis.

Slavko
Gost
Slavko

Kose poredjenje jer se oni ne trude sem kada treba mimo zakona pare od hotelijerstva staviti u privatni dzep.

Iko
Gost
Iko

Tebi i takvima kao sto si ti nazalost poklonio…i nikakve stete da nas neki meteor pogodi,nismo za bolje

Max
Gost
Max

Ima li iko ista da kaze o turizmu osim ovog Radulovica. Covjek je samo marioneta a prica kao da je ministar.

Bnjj
Gost
Bnjj

Sad ce da sakuplja sirotinju iz Afrike i sa Filipina da nam obaraju cijenu rada kao Albanci na građevini, zamisli sramote da hotel sa 5 zvezdica plaća radnike mizerno evo već 10 god pa to je nacionalna tragedija

Imam platu 260e
Gost
Imam platu 260e

Oće konobara koji je skoro fakultetski obrazovan sa jezicima, najmanje 2 a poželjno 4 + konbara koji zna da se vlada u otelu sa 5 zvezdica i to sve za 300eura.E pa rale toga nema ni u Tansaniji .

mornar popaj
Gost
mornar popaj

Je li posao u pjesnike?

Al Katheeri
Gost
Al Katheeri

Radulovici i turizam-ugostiteljstvo, bilo jednom u Crnog Gori . Jedino ko moze da mu parira je Buric – Hilton Podgorica .
E kuku vama tamoooo i nama sa vama ovamo .

Bas lijepo
Gost
Bas lijepo

Jaoh ti i jes s Bogom!!!

Staxe
Gost
Staxe

“Moramo imati viziju”,pa zar je nemate više i koliko vam desetleća treba da je napravite…nesoju sa nesojima…

Faul
Gost
Faul

E ovako,POSTUJEM TVOJE NESPORNO ZNANJE O TURIZMU I SVE VEZANO ZA TU DJELATNOST,ALI AJDE DA JEDNOM PROCITAMO TVOJU IZJAVU DA SU TVOJIM ZAPOSLENIM PLATE START EVO 500 EURA ZA POCETAK,I DA TI SE SVI JAVNO U IME SVIH ZAHVALIMO.!!!

Bnjj
Gost
Bnjj

Bravo Faul

Beti. B
Gost
Beti. B

Jeste poklonio nam je biser ali i tebe da ga vodis. Pa bidi dje smo.

Prc CG
Gost
Prc CG

Ako ns iko izvadi iz ovog bezdana onda si to ti….ajde da te zamolim le lupetaj više gluposti,ispade da su svi ostali ispod vaše CG..A vidiš li jadan ne bio da je albanija za vas izmislila svijet,Srbija da ne pričamo decenijama ispred vas,a vi se uhvatili to mali obale kada nema mora nigdje na svijetu osim kod vas.Podi jadan ne… Više »

Plunjaš
Gost
Plunjaš

Možda ti da pođeš neđe, da ne nazaduješ sa nama. Nema potrebe za tim, iźede te mržnja svaki dan.

Prc CG
Gost
Prc CG

Koja mržnja druže,sto tebe muci u ovoj priči?Sve ovo sto sam napiso je potpuna realnost!!!!!A da vas volim ne volim a i ne mrzim vas,sve u svemu mogu vam želju nisiti!!!

Dejan milijarde
Gost
Dejan milijarde

Deset posto bilo 40 gostiju u splendid sad 44 gosta deset posto.

Sivonja
Gost
Sivonja

Oce li ovaj na Amfilohijevo mjesto ?

Oki
Gost
Oki

Bog nam dao Crnu Goru da je kradu politicari a ..narod ko sisa…ali nicija ne gori do zore…

Nezavisna Boka!
Gost
Nezavisna Boka!

Ja mislim da je došlo vreme da se odvajamo, generalno Boka je pripojena CG, i moramo tražiti autonomiju ako hoćemo da preživimo ovu crnogorsku “bajku” … Boka bokeljima a Crna Gora Crnogorcima. Pa svak na svom nek radi šta hoće!

Mercedes
Gost
Mercedes

Mali ko ste vi bokelji uopste? Vi ste sa sjevera dosli u boku tuskim turistima da prodajete sokove. Ne izvodi zivota ti

Nezavisna Boka!
Gost
Nezavisna Boka!

Admine pusti komentar, nije fer da mi ne dozvoliš repliku, ako je Crna Gora slobodna zemlja imam to osnovno ljudsko pravo na govor, to što si Crnogorac to drži za sebe, i budi neutralan. Vi Crnogorci ste krali po Kotoru i prije 100 godina, krali ste sve što se moglo u ruke ponjeti, zbog vas Crnogoraca Bokelji su morali rešetke… Više »

Bnjj
Gost
Bnjj

Boka je CG

MaleCuce
Gost
MaleCuce

Mercedes – Plemena Grbljani i Pastrovici su bila stare srpske oblasti u Nemanjickoj drzavi.

Ljubo
Gost
Ljubo

Je li u onoj dje je brat sestru ili majku

Jasarko
Gost
Jasarko

doslo je VREME da takve vratimo u cicevac ili cajnice…sve sa mantijom

Bnjj
Gost
Bnjj

CG je nepravedan, besudna, surova zemlja prema većini svojih građana koje ekonomski moralno unistsva. CG=vlast

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Crnu Goru nam nije poklonio Niko pa ni Bog no su je stvarali I branili nasi preci kroz vjekove Radulovicu! A ovi kojima pripadas je 30 godina unistavaju, a ne razvijaju.

Soliter
Gost
Soliter

Potrebna je normalna plata ako ces radnik da ti bude zadovoljan pa da to prenese na gosta.sa 300 e taško.no ne razumijes ti to

mojsilović
Gost
mojsilović

E blagoš nama so vakim vjernicima

Bnjj
Gost
Bnjj

Demagog klasični, država nisu političari, hotelijeri idr već i obični ljudi a njima je mnogo loše. CG postaje prazna zemlja. Besudna zemlja, propala

Animus
Gost
Animus

Parkovi (zelene povrsine), parking i putevi…toga nemaaaa. 3P za CG – slogan haha

Mercedes
Gost
Mercedes

Crna Gora se zaista razvila u jednu lijepu i modernu zemlju. Standard jos nije kao u nekim drzavama Evropske unije ali to se sve da srediti. Ako se Crna Gura uspjela izvuci iz pepela u kojem je provela vecinu dvadesetog vijeka i postati ovo sto je danas, ne vidim zasto ne bi mogla dostici Evropski standard u narednih 10 do… Više »

Samo lagano
Gost
Samo lagano

U tom pepelu većine XX vijeka su ti zdravstvena zaštita, školstvo, prava radnika i svi pokazatelji kvaliteta života bilo na većem nivou nego sada. Ali niđe nebo nije plavo kao tamo gdje od praznine glava zveči.

Bnjj
Gost
Bnjj

Mi smo nazadovali u odnosu na 1987god u socijalizamu je bolji zivot bio

ja pa ja
Gost
ja pa ja

Ja bih da je bogu i vratimo.

Mila K
Gost
Mila K

Premnogo ispraznosti radi najeftinijeg političarenja

Crna Gora se poštuje i čuva vrijednsotima i kvalitetnim radom, a ne zakulisanostima i spomeničarenjem radi sujetnosti

Treba dati ovom političaru orden (to ga jedino interesuje) pa ga poslati u penziju, i ostaviti turizam ozbiljnim mlađim kadrovima koji ne služe lošem ministarstvu

Bnjj
Gost
Bnjj

Ako budeš razvijao državu obični građani će radit za 250e što nažalost po cijeloj CG i rade stravično

Montenegro
Gost
Montenegro

Ziveli

cetinje
Gost
cetinje

Bojim se da će nam je neko drugi uzeti ,kao zalog za nevraćene kredite i dugove.

prč
Gost
prč

Neko je poklonio vama,a uzeo nama.Mora se vraćati svakome svoje,doće vrijeme vraćanja.

Gost
Gost
Gost

A mi ni misije ni vizije… 😊

Nenad
Gost
Nenad

Nije bog, narod VAM je poklonio cg a vi poklonu u zube ne gledate..

Nikolina
Gost
Nikolina

Daj ti onim svojim radnicima bolje plate i nemoj ih maltretirati da ih ne mjenjas ko na traku pa ce svima biti bolje prvo u hotelu pa onda i u drzavi

Monte Karlo
Gost
Monte Karlo

Sve pričaju o nekim milionima a nidje para – sto su uradili od ovakve lijepe drzave.

mojsilović
Gost
mojsilović

Od milion do milion 700 hiljada ulažu. On to onako od oka.

Eksplicitno
Gost
Eksplicitno

Tvrdim Crna Gora je najbogatija zemlja. I posle toliko probevjera, namjestanje poslova, neplacanje poreza i svega drugog.. ima stabilan kurs. Zamislite da se korupcija svede na minimum ili da je uopste nema. Kad se to desi i gradjani ce biti bogati a ne kao sada samo drzava.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Bog vam je poklonio Crnu Goru i marvu u njoj

mojsilović
Gost
mojsilović

Lipsasmo!

Marva.

Bolero
Gost
Bolero

Odje se najvise zale oni sto nista ne rade, pa su im uvijek drugi krivi..

SEKULA DRLJEVIC
Gost
SEKULA DRLJEVIC

CRNA GORA JE CRNOGORACA

manjina
Gost
manjina

Crna Gora je Bošnjaka, Albanaca, Srba, Muslimana, Hrvata, Roma… koji čine 60% građana Crne Gore!

SEKULA DRLJEVIC
Gost
SEKULA DRLJEVIC

Prvo je Crnogoraca svih vjera i ostalih
Za “manjinu”

manjina
Gost
manjina

Od ovih 40% Crnogoraca 20% su interesni Crnogorci, 15% ateisti, a medju onih 5% ima vjernika, nije da nije! A vidiš i ti i ja kako nas ucjenjuju Crnogorci muslimanske vjeriospovijesti i slični!

mojsilović
Gost
mojsilović

NijeSrba, nas izostavi. Imamo mi našu Državu u državi. Za sad i trenutno.

Rajan
Gost
Rajan

…e moj Radulovicu, Crna Gora je stvorena krvlju vitezova sa Martinica, Krusa, Meduna, Grahova, Mojkovca… pod vodjstvom Crnogorskih vladika, ne nadbiskupa I muftija…. I nema ljepse zemlje na svjetu , niti vece podijeljenosti jednog naroda ka naseg… a sto se novcanika tice, moj je tanji, a tvoj sigurno deblji….

Marinko
Gost
Marinko

Nije vam Bog poklonio Crnu Goru no ste je sami ukrali na referendumu, a ponasate se taman ka da ce vam Bog novu poklonit kad ovu ugasite…Ne osta odje jos malo niko…

Wilkins
Gost
Wilkins

UKRALI smo sopstvenu DRŽAVU ??? Najgore je kad Bog ukrade pamet, a pokradeni to još i ne zna.

Zveki
Gost
Zveki

Ne lupetaj zivotati vise

Ljuma
Gost
Ljuma

Bog nam pokloni crnu goru i posla vrhunske lopove kod kojih je sezonskom radniku plata od 250 e.

Imam platu 260e
Gost
Imam platu 260e

Uradi li što na tim platama od 300e što dijeliš tim mrčenim splendit-radnicima,mislim ono ,kad je već toliki dobitak da i njima daš neku mrvicu više,a śto misliš raduloviću

mojsilović
Gost
mojsilović

Nemoj ga sad ometat, vidiš li da sprema sezonu 2020.

Myguz@€$
Gost
Myguz@€$

Oo bože opet ovaj…i opet sve bolje za 10% nego prošle godine,kakav vizionar ,sve vidi,sve zna,A u Budvi stranih gostiju mož i strpat sve u dva autobusa i bilo bi još mesta.A ova priča oko ulaska u nato i nekakvom boljitku povećanog broja gostiju zbog toga…ta će ti priča najbolje proć na severu CGore.I da ti rečem raduloviću,stranog gosta baš… Više »

Ida
Gost
Ida

Bog nam poklonio CG, a đavo nam poklonio lopove koji su je očerupali. Borba nečastivog i ljepotice još uvijek traje, ko će pobijediti, vidjećemo.

mojsilović
Gost
mojsilović

Nema minusara danas što je ovo?

Aleksandar
Gost
Aleksandar

Svaka čast gospodine Raduloviću!

joko
Gost
joko

a što njemu majke ti …Lopovi sve pokradoše,što nijesu pokrali to su prodali …Narod uništiše… sirotinja smo puka a oni glume ludilo..CG raj na zemlji,jes samo što nije.

Rašo
Gost
Rašo

Bog nam jeste poklonio divnu Crnu Goru, ali nam izgleda nije poklonio svijest o ljepoti i vrijednosti toga što posjedujemo , tako da nam je sve uzalud.

Send this to a friend