Ekonomija

Radulović – Kremon: Uspostaviti direktne avio-linije za Maltu

Broj turista koji iz Malte dolaze u Crnu Goru se znatmno povećao, a neophodno je razmotriti uspostavljanje direktne avio-linije između ove dvije zemlje, saopšteno je na sastanku ministra održivog razvoja i turizma Pavla Radulovića i nerezidentnog ambasadora Malte u Crnoj Gori Haimean H. Kremona.

Tokom susreta, kako navode iz Ministarstva turizma, sagovornici su razgovarali o potencijalima saradnje u oblasti turizma, ekonomije, kulture i sporta.

Radulović informisao je ambasadora Kremonu da je u periodu januar-avgust ove godine zabilježen znatan porast broja posjetilaca sa Malte u našu zemlju, odnosno 89 odsto više u odnosu na uporedni period prethodne godine.

On je, kako se ističe, naveo da znatno povećanje postoji i kada je riječ o broju noćenja.

“Sagovornici su se saglasili da je neophodno razmotriti uspostavljanje direktnih avio-linija između ovih dviju zemalja, što bi dodatno poboljšalo avio-dostupnost naše zemlje i olakšalo dolazak turista iz Malte u Crnu Goru”, dodaje se u saopštenju.

Kako je Kremona istakao, Malta će nastaviti da podržava Crnu Goru na njenom putu ka Evropskoj uniji te dodao da se u tom pogledu može očekivati pomoć i iskustvo Malte kada je riječ o otvaranju novih poglavlja.

“On je, takođe, saopštio da se zalaže za i podstiče dolazak malteških investitora i kompanija u Crnu Goru. Takođe, tokom razgovora, sagovornici su razmijenili mišljenja i iskustva u oblasti uvođenja programa ekonomskog državljanstva”, zaključuju iz ministarstva.

Send this to a friend