Ekonomija

Radulović: Naći ćemo rješenje za privremene objekte u Budvi

Iako je Odluka o uklanjanju privremnih objekata u Budvi donešena prije par mjeseci, te je i stav Ministarstva bio izričit po tom pitanju, ipak se nagovještava produžetak rada tzv.diskoteka ili otvorenih šankova (Maltez, Trokadero, Ambinete, Paris, Rafaelo, i Majami) za još jednu sezonu, piše RTV Budva. Nezvanično saznaju da će ministar turizma Pavle Radulović na sjutrašnjem kolegijumu u Ministarstvu iznaći rješenje za aktuelnu situaciju i sa tim rješenjem izaći pred Vladu.

Vlasnici ovih diskoteka, kojima je Planom Morsko dobro izbrisalo lokacije, a to potrvdilo Ministarstvo održivog razvoja, danas su održali protest povodom te Odluke.

Miodrag Vuković, predstavnik vlasnika otvorenih šankova, je kazao da imaju nezvaničnu informaciju da će im biti dozvoljeno da se zadrže još jednu godinu.

Osim toga, on je najavio da će nastaviti da protestuju kako bi pružili podršku vlasnicima kioska brze hranu, čiji štandovi nisu planirani Planom privremenih objekata za teritoriju opštine Budva u periodu 2019/23.

Na sastanku, koji je danas održan u prostorijama Morskog dobra i kojem su prisustvovali Ministar turizma i održivog razvoja Pavle Radulović, predsjednik Opštine Budva Marko Carević, direktor Morskog dobra Predrag Jelušić i predstavnici dosadasnjih zakupaca lokacija razgovarano je o tome šta i kako dalje.

foto: RTV Budva

Iako je ministar Radulović bio izričit po pitanju odluke da se diskoteke uklone sa šetališta, on je nakon današnjeg sastanka istakao da ga je razmišljenje eventualnog zadržavanja diskoteka navela izjava novog predsjednika Opštine Marka Carevića, koji je kazao da podržava rad ovih diskoteka.

“Očigledno da postoje konzumenti ovakve vrste zabave za koje treba naći drugu lokaciju, što se, nažalost, nije desilo. U ovom trenutku mogli bi da tražimo krivca zašto nisu data alternativne lokacije za taj vid zabave. Mene je posebno ponukala na takvo razmišljanje izjava predsjednika Carevića koji je rekao da podržava rad ovih diskoteka, jer potražnja za njima de fakto postoji”, istakao je Radulović.

Današnji razgovor je, prema riječima ministra, mogao da ide samo u jednom pravcu, gdje može biti alternativna lokacija i šta uraditi sa diskotekama dok se ne nađe lokacija.

“Bez obzira što se nalazi u zoni morskog dobra lokacije su uklonjene na zahtjev lokalne uprave na čijem je čelu tada bio Krapović, a sada bi ih i zadržali na zahtjev Opštine, na čijem je čelu trenutno Carević. Olovka jeste u mojim rukama, ja potpisujem formalno odluku, ali svaki plan donosimo uz razgovore sa lokalnom upravom, u ovom slučaju Opštinom Budva”, zaključio je Radulović.

Carević pak, kaže da je ta često citirana izjava bila njegov lični stav koji je izrekao u razgovoru sa zakupcima, a ticalo se njihove želje da rade, te podrške u tom smislu. Carević kaže da je stav vlasti u Budvi izrečen kroz odluku Skupštine opštine koja je jasna i od koje neće biti odstupanja.

Iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom su kazali da su oni svoj stav po ovom pitanju iznijeli još u novembru i da ga nisu promijenili.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sanja
Gost
Sanja

Malo neozbiljan izgled za ministra u vladi

Roko
Gost
Roko

Radula za Premijera, nego sto!

Budva
Gost
Budva

Neka se opština izjasni, hoće li ili neće? Pošalju telegram u Vladu i završe posao.

Ceromir0
Gost
Ceromir0

Ovo je sramno. Tobožnja principijelnost pada u vodu čim ovi imućni demonstranti ubijede, ministra samo njemu i njima poznatim argumentima. A posebna farsa je onaj namješteni protest kod kružnog u Budvi, koji je smišljen u ministarstvu da se javnosti zamažu oči i ovi kontroverzni ugostitelji-milioneri predstave socijalnim slučajevima.

ja pa ja
Gost
ja pa ja

Hahahaahah Budva selendra hahahahah

Marko
Gost
Marko

Budvu ste unistili sa takvim zabavama… leglo prostitucije i narkomanije. Ako Drzave ima
Imalo snage treba da to ukine i zabrani
Takva desavalja na grackom setalistu. Neka ih izmjesni van grackih i prigrackih zona dje nece nikom smetati… kao na primer top hil. Drzava mora da pokaze svoju ozbiljnos.

Boban
Gost
Boban

Pa kompromis je dobra stvar,pustite ih ovu sezonu jer niste pripremili akternativu pa ih onda sledece prebacite nedje drugo i svi mirni.

Dejo medo
Gost
Dejo medo

Ja sam jedan od vlasnika BPER banke nemam nikakve predispizicije isti sam na šalter kao i svi. Možda jedino dobijem karticu da je ne mijenjam ali možda. Ima te banku na internet.

Musa
Gost
Musa

Inace je kratka pamet ovog ministra. Sve presijeca preko koljena, tako je bilo kod zakona o izgradnji, licencama a tako i sa ovim u Budvi. Napravi problem pa krpi, nema dugorocnog planiranja.

-Muljavi-
Gost
-Muljavi-

Šta sad oće kaki,neće kaki,maknite to vašarište,prodaju raznog smeća kome nikom ne treba.

ja pa ja
Gost
ja pa ja

Pa tu se deca igraju 😂

Kotor66
Gost
Kotor66

Moras se dobro potrudit jer ti je dolje sva rodbina a i komsije, tako da nadji neki zajeb

NekoTamo
Gost
NekoTamo

Je li ovo puštio bradu da ga ne prepoznamo, jer se isprosipa 3-4 puta do sada?
Ne brini Taru ti ne zaboravljamo.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Opet drzava popusta , grijeh ! Opet ce biti leskovca i vasara ajdeeee

🌴NIKŠIĆKO 🍺
Gost
🌴NIKŠIĆKO 🍺

evo nam ministrar sad izgleda kao gangster neuracunljivi…proslog mjeseca je gusar bio…..cini mi se…

Jovanka
Gost
Jovanka

Pustio je bradu malo vecu, djeluje neispavan, cula sam da voli da se provode ovaj ministar bas…

Send this to a friend