Ekonomija

Radulović: Tara će ostati suza Evrope, izvođač radova biće sankcionisan

Pavle Radulović

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović je jasan-Tara će ostati suza Evrope, a izvođač radova koji je napravio prekrašaj u ovom slučaju će biti sankcionisan.

On je ovo poručio odgovarajući na pitanje poslanika DF-a Branka Radulovića šta preduzeti da se zaustavi uništavanje Tare, na gradilištu auto-puta Bar-Boljare.

Radulović je saopštio da je od Komisije za tehnički pregled dobio izvješaj u kojem se navodi da se radovi odvijaju prema projektu.

“Zadnji Izvještaj Ekološke inspekcije ukazuje na činjenicu određene količine mulja završavaju u Tari i uzrokuju zamućenje, ali ne problematizuju radove na auto-putu. Ja mimo struke ne mogu.  Ti su ljudi pozvani da kažu ono što kažu.  Ukoliko se radi o prekršaju kada je riječ o Tari, vjerujem da da je za to odgovoran izvođač radova, i ako je tako, taj neko će odgovarati. Tara će ostati suza Evrope”, jasan je ministar Radulović.

Poslanik DF-a Branko Radulović je na ovo kazao kako Tara nije konzerva da je prebacamo sa jednog mjesta na drugo.

“Tara je skraćena za vijek vjekova. Treba neko da odgovara, držćavni tužilac da reaguje, NVO da reaguju za odbranu ekološke Crne Gore. Ovo je zvono za uzbunu Vladi Crne Gore”, istakao je on.

<<<MANS: Zašto se i dalje kriju ključne informacije o izgradnji autoputa<<<

Iz NVO MANS poručuju da, nakon što je Istraživački centar MANS-a objavio snimke potpune devastacije rijeke Tare na gradilištu autoputa,  da je više nego ikada je potrebno da Vlada Crne Gore i resorno Ministarstvo održivog razvoja i Ministarstvo saobraćaja objave sva relevatna dokumenta o projektu izgradnje autoputa Bar-Boljare.

M.Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zemljanin
Gost
Zemljanin

Kinezi i onako vladaju svijetom, sto je malena Tara za njih?

Ljuta
Gost
Ljuta

Pa kinezi javno rekli da su imali vašu dozvolu?

Lale
Gost
Lale

Sramno prvo bi trebalo da podneses ostavku,onda da se ispita tvoja odgovornost i tek onda da se kazne izvodjaci ,koji nisu upali tek onako u Taru,sramno da stramnije nemoze bit al odavno ste vi zaboravili sto je stid i sramota

NEKO NOVO DOBA
Gost
NEKO NOVO DOBA

SUZA koja ce vas jednog dana zaboljeti kao i sve druge prirodne ljepote CRNE GORE STO UNISTAVATE RADI VASE BOLESNE POHLEPE. Vi ste postali najvise zlo i izdajnici ove zemlje a narod vam je vjerovao a sada ste pokazali svoje lice bez obraza,casti i postenja prema ovoj zemlji i gradanima. PATRIOTIZAM je postao biznis za privilegovane

Ja licno
Gost
Ja licno

Najgori ministar ikad! Kako je ovaj stigao dje je stigao to je misterija u rangu sa piramidama

KLM
Gost
KLM

Od suza ce ostati samo nase ito za dugo dugo

Dejan 24 cm 💔
Gost
Dejan 24 cm 💔

Ovaj administrator otišao na spavanje izgleda 😃😃😃😃😃😃😃

Mirko
Gost
Mirko

Koliko sam shvatio privremeno su promjenili tok rijeke na jednom mjestu i vratiće ga kada završe most. Da tu ima šteta to je jasno ali vremenom se sve moze sanirati ako se uradi kako treba. Taj dio rijeke Tare danas trpi potrebu za razvojem ljudi, na nama je da u što kraćem roku vratimo suzi evrope ono što zaslužuje. To… Više »

Jopetja
Gost
Jopetja

Mirko da je tu Slavko mozda ali doce neka nova afera pa ce SUZA postati KAP i kaplja ce onima sto je i do sad kapalo.

Boka bay
Gost
Boka bay

Odvija se prema projektu…lijepo je covjek otvoreno rekao vlast je aminovala da se raskopa sve sto treba, to je to..

anoniman
Gost
anoniman

a bice sakcionisani kao svi do sad to znaci niko ajte ne lazite vise nego se sramite i stidi te

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Mi unistimo…onda zborimo…Mi smo kolko sirotina(toliko losi ljudi)…Toliko smo nazadovali da bi nebo zaprljali…Ja Crnogorac ne razumijem Crnogorce….

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ti Crnogorac 😁

Selendra
Gost
Selendra

“Toliko smo nazadovali da bi nebo zaprljali”
Da se i s tobom Dukljanine u necemu slozim. dobra i nazalost istinita misao.

Pjer
Gost
Pjer

Pravo zboris zemljace ali boim se da dostina ne zeli date cuje

Mikica
Gost
Mikica

Sto ce nama ista to..tara,rijeke planine..zasluzujemo sve sto se desava.opsti konsensuz postoji oko ovih na vlast,prema tome neka djelju.glasate,evo vam ga

Master Boka
Gost
Master Boka

Nikad nisam glasao za dps u zivotu al evo obecavam zvanicno pocinjem i ja i svi koje mognem vrbovat iz familije..da makar ucestvujem u ovom rasulu da mogu rec evo i ja ocu ovo i to bez sendvica, otpisivanja racuna, partijskog zaposljavanja i 50 eura za licnu..na!

Selendra
Gost
Selendra

I koga si presao? Svi mi ucestvujemo u ovom rasulu, najvise pasivno, cutanjem i pomirljivoscu. No covjek valja ucinjet koliko je do njega, pa kako Bog da.

Nikola
Gost
Nikola

Kako te nije sramota pii oni su kao patriote prodali bi CG samo ko im vise ponudi i dje se mogu vise ugradit. I oni su za naprednu, evropsku CG uzas a ako se kaze nesto protiv njih onda si izdajnik CG, pa niste vi Crna Gora

Pravi Rambo
Gost
Pravi Rambo

EVO POGLEDAJ KAKO MI BRISU KOMENTAR DJE KAZEM DA JE OVAKVIMA PATRIOTIMA JEDNA RUKA NA SRCE A DRUGA U DZEP

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Bravo za Branka Radulovića koji je pokrenuo ovo pitanje. U nekim zemljama bi za ovo pala vlada, a kod nas neće ni jedan ministar bit smijenjen. Napisaće se rješenje da je izvođač kriv i napisaće mu se neka kazna koja će bit smiješnog iznosa za posao koji se radi i za uštedu koju će izvođač napravit vađenjem šljunka iz Tare.… Više »

Brcki
Gost
Brcki

Nije problem projekat, most i rad, kasnije to bi se saniralo i stabilizovalo, problem je sledeci i apel svim NVO orgnizacijama da utvrde i provjere sledece:Sljunak ne smije da se eksploatise dje je izvorise Tare koja je Uneskom zasticena,i posto zakonski ne moze tender da se raspise za koncesiju NEKO JE IZ OPSTINE KOLASIN dozolio da Kinezi VADE Sljunak u… Više »

Surova realnost
Gost
Surova realnost

Biće kažnjeni…

crnogorac
Gost
crnogorac

Ovo je vrhunac sprdje! Svaki komentar je više nego suvišan…

Nefi
Gost
Nefi

A da das ostavku ipak si prije morao reagovati . Isli ste da se slikavate .Valjda ima nasih kontrolora na gradilistu .

Lipovo
Gost
Lipovo

Ministre, najbolji ekolozi i najiskreniji su ribolovci, organizuj sa njima i ribochuvarskom službom KL razgovor, pa cce biti sasvim druga istina, ali prava. Tara je odavno uništena, koncesionari koji vade šljunak godinama, sa znanjem Drzzave prave katastrofu ribljem fondu i biljnom svijetu ,,suze Evrope,, Papir trpi sve, a najviše Tara.

Musa
Gost
Musa

Ovaj ministar je najjaci na pricu ikad! Po prici vazda je u pravu, sustinski nikad.

Asik
Gost
Asik

Prostak prve kategorije.

Vukasin R.B.
Gost
Vukasin R.B.

Naravno, davno shvatio ko ima gram mozga ga je odje bitna priča a ne rabota.

Ko? Ja!
Gost
Ko? Ja!

Kako se zove ova lokacija

Micko
Gost
Micko

Dno dna od čovjeka

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Kako vrijedjas…kako si bistar i pametan..a sto je s 99% stanovnistva…

Send this to a friend