Ekonomija

Radunović-Salinas: Reformom poreske administracije do većih prihoda

Uspješna realizacija reforme poreske administracije i njeno povezivanje sa uvođenjem sistema elektronske fiskalizacije u našoj zemlji značilo bi dodatno povećanje efikasnosti rada Poreske uprave, a samim tim i povećanja prihoda u budžetu, kazao je ministar finansija Darko Radunović, tokom sastanka sa šefom kancelarije Svjetske banke za Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu Emanuelom Salinasom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, Salinas je prenio spremnost da se kroz timski rad pronađe model koji bi najadekvatnije odgovorio potrebama uspostavljanja održivog sistema naplate poreskih prihoda.

“Ukazao je da će Svjetska banka i u narednom periodu, prvenstveno kroz projekat Zapošljavanja i ekonomskog rasta, nastojati da Crnoj Gori pruži dodatnu podršku u podizanju ukupnog standarda građana”, navode u tom resoru.

Sagovornici su usaglasili teme o kojima će detaljnije biti riječi na predstojećim godišnjim sastancima Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda koje se odnose na prioritete u daljoj saradnji pomenutih institucija i naše zemlje.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Enigma
Gost
Enigma

Zahvaljujući Miomiru M Mugoši Poreska Uprava je na Evropskom nivou tako nekati hvaljenja Radunoviću na tuđi račun!!!

Send this to a friend