Ekonomija

Radunović tvrdi da je Vlada imala slabu procjenu kod akciza na cigarete

Od svih mjera fiskalne strategije, Vlada je imala slabu procjenu kod akciza na cigarete, ali rebalans ne treba doživljavati kao slabost, nego kao rješavanje i prilagođavanje realnim okolnostima, kazao je juče u Skupštini ministar finasija Darko Radunović.

On je drugog dana rasprave o predloženim izmjenama Zakona o budžetu za ovu godinu i o akcizama, rekao da bi odluku o rebalansu trebalo da podrži cjelokupna javnost kako bi se ispravile ranije napravljene slabe procjene.

“Od svih mjera fiskalne strategije imali smo, mogu slobodno da kažem, slabu procjenu kod akciza za cigarete. Želim da se rebalans doživi kao rješenje kroz prilagođavanje realnim okolnostima, a pod tim mislim imamo podršku cjelokupne javnosti da tu stvar ispravimo” istakao je Radunović.

Na početku jučerašnje rasprave bilo je riječi i o javnim finansijama, pa je poslanik DF Milutin Đukanović od ministra tražio argumente kako je u posljednih deset godina javni dug duplo više rastao od bruto domaćeg proizvoda (BDP).

“Kad saberemo strane direktne investicije sa dugom i zaduženjem dolazimo do oko 8,5 milijardi eura, a imamo rast BDP-a od jedne milijarde”, ukazao je Đukanović.

Radunović ipak smatra da su tvrdnje opozicionih poslanika da je Crna Gora pred bankrotstvom pretjerane.

“Sačuvali smo balans i održivost budžeta, a osnovne kategorije deficit i javni dug su u istom pozitivnom trendu. Jedno pitanje svima zar mislite da bismo uspjeli sa emisijom eurobondova da postoji rizik od bankrotstva” poručio je Radunović, dodajući da su postojali ‘izleti’ kada nije dobro procijenjen fiskalni uticaj.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Filosof
Gost
Filosof

Ja mislim da ovaj narod i ne zasluzuje bolju vlast od ove. Prije 20 god. u Podgorici smo imali samo 4 apoteke a danas imamo 150,……kako svakog dana raste broj kladionica, kafica i butika , moja procjena je da ce u naredne 4 godine broj apoteka u Podgorici porasti na 200.

Vujadin K.
Gost
Vujadin K.

Imala je odlicnu procjenu uoci izbora no ovi iz opzicije su imi neznaveni ili korumirani.

Sara
Gost
Sara

Kad je nasa vlada nesto dobro uradila?

vukovic ivo
Gost
vukovic ivo

Oni Medojević stalno mlati nešto….ali vam je dobro reka za ovo …a bilo je logično-veće akcoze-veći š verc….a mi Crnogorci smo stari šverceri duvana,jos prije par vjekova se valjalo,na magarad,a ne sad kad se ima svaki nacin..

Tramp
Gost
Tramp

Slabu procjenu…ajdeeeee

Titograd
Gost
Titograd

Svi ministri, njihovi pomocnici i poslanici koji nas zavise u crno nek oni zive od 2 eura dnevno dok im mandat traje da ih vidimo pa ce nisliti na ovaj narod svaki dan a ne samo onih dana kad su izbori

Onomatopej
Gost
Onomatopej

Da je sve kako treba
Primao bi ti naknadu na ZZZCG
Jer toliko miliona osteti budzet, bolje zaposliti neku zenu koja baca pasulj da vidi kakve ce efekte imati odluka

kuku
Gost
kuku

nemoj tako. eto je uposlio 20 “sekretara” oko sebe, mrtva trka medjun njima ko je veca neznalica

Send this to a friend