Ekonomija

RAE u decembru objavljuje nove cijene struje

Nove cijene struje, koje će se primjenjivati od 1. januara 2020. godine, biće objavljene najkasnije do 15. decembra, kazali su Danu iz Regulatorne agencije za energetiku (RAE). Saopštili su i da je u Agenciji trenutno u toku rad na analizi zahtjeva energetskih subjekata, koji bi trebalo da bude završen do početka novembra.

“Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES), Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) i Crnogorski operator tržišta (COTEE) dostavili su 2. septembra zahtjeve za utvrđivanje regulatorno dozvoljenog prihoda, cijena i naknada za period 2020, 2021, 2022. Agencija je izvršila pregled zahtjeva i dostavljene dokumentacije radi utvrđivanja potpunosti zahtjeva i eventualnih nedostataka i obavještenja o nedostacima dostavila energetskim subjektima i objavila na svojoj internet stranici”, navode iz RAE.

U Agenciji je u toku rad na analizi zahtjeva energetskih subjekata, i planirano je da se završi do početka novembra, kada će izvještaji o analizi zahtjeva biti objavljeni na internet stranici Agencije i na taj način se omogućava da zainteresovana lica u roku od osam dana od dana objavljivanja daju primjedbe i sugestije.

“Planirano je da se sjednica odbora Agencije na kojoj će biti donesene odluke o utvrđivanju regulatorno dozvoljenog prihoda, cijena i naknada održi 28. novembra”,  precizirali su iz RAE.

Pošto odbor Agencije do početka decembra donese odluke o utvrđivanju regulatorno dozvoljenog prihoda, cijena i naknada za CGES, CEDIS i COTEE, pojasnili su daće se one dostavljaju podnosiocima zahtjeva i snabdjevačima radi formiranja konačnih tabela s cijenama.

“Sa druge strane, EPCG koja je za sada jedini aktivni snabdjevač, dužna je da do 15. decembra objavi cijene energije koje će se prim jenjivati od prvog januara 2020. godine. Dakle tek pošto EPCG 15. decembra objavi cijene energije za naredni period moguće je precizno odrediti tarife prema kojima će potrošači u CG plaćati struju od 1. januara 2020. godine”, naveli su iz Agencije.

Na pitanje da li može doći do većih promjena cijene električne energije u 2020. godini, kazali su da je postupak utvrđivanja regulatorno dozvoljenog prihoda, cijena i naknada koji se vodi u Agenciji u početnoj fazi.

“Trenutno se ne mogu donositi bilo kakvi zaključci da li će i u kojem procentu doći do promjena cijena električne energije za naredni regulatorni period”, saopštili su iz Agencije.

20

avatar
1000
18
2
0
 
20
Vlado19784BokeljkaMikanStara PodgoricaJoj
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vlado19784
Gost
Vlado19784

Sigurno ce biti jeftinije od ovi sada,sta je ovo ne mozemo izdrzati pola godine a da ne poskupi struja

Bokeljka
Gost
Bokeljka

E koliko ste pokrali od ovoga ojadjenog i glupog naroda.

Mikan
Gost
Mikan

Opet poskupljenje.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Deri ovce, zaslužile su

Joj
Gost
Joj

Da , da. Struja nema ni zastavu ni religiju

ND
Gost
ND

Udarite po džepu,sram Vas i stid bilo!

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

sramota umjesto da smanje cijene struje vode hrane goriva a povecaju plate za duplo plus osiguranje…treba bjezati odavde bez obzira na godine

somerset
Gost
somerset

Neka je sa srećom u oba doma

Haj
Gost
Haj

Ma dizi te to barem 30%,ovo je dzabe do sada.
Prosjek za avgust oko 28€,a meni racun 53€ na moru,e ja ga taj prosjek nikada do sada nisam dobio.Ili zimi najmanja potrosnja na Zabljaku prosj.24€(haha kao da ih snjeg grije),a najveca u Tivtu(a stavimo grijace u more da se za sezonu zagrije to je to hahaha).

Elektra
Gost
Elektra

A 10 metara drva 500e
Onda je jeftinije da se grijem na struju

Nkkkk
Gost
Nkkkk

Tako narode…kad god zatrazimo povecanje plata, oni podignu cijene i izio vuk magarca! Fuj stoko! Dokle!? Gladni smmmoooooooooooo

brkoo
Gost
brkoo

Čeka nas povećanje PDV-a a onda lančana poskupljenja.

Slavko
Gost
Slavko

Sad placate Blazovu svadbu, samo vi glasajte DPS. Od nezavisnosti plate su porasle 5% a cijene 123%. Za DPS pa da nam unuci nemaju ni hljeba jest’!

Nkkkk
Gost
Nkkkk

Kakvi unuci, djeca su mi gladna i pored dva posla sto radim! Dokle cemo ovo dopustati?

Ćotek
Gost
Ćotek

Pretpostavljam josh bolje i povoljnije 😻😻😻

Mila
Gost
Mila

Selektivno, samo selektivno puštajte komentare! I to se zove krečenje novinarstva. Bljah!

Mojeimr
Gost
Mojeimr

Jos cekam da mi neko doda prenosni sistem tkz. produzni kabel iz B. mini centrale. Ubise me ove drzavne bandere….
P. S. Ja sam vec pod sator na susjednu parcelu…

Send this to a friend