Ekonomija

Rastu cijene kvadrata u novogradnji – najskuplji na primorju, najjeftiniji u centralnom regionu

Ilustracija

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine iznosila je 1135 eura, u Podgorici 1086 eura, na primorju 1451, u centralanom regionu 694, a na sjeveru 764 eura.

MONSTAT je saopštio da je prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u četrtom kvartalu prošle godine porasla za 3,4  odsto u odnosu na isti kvartal 2018. godine, dok je za 1,2 odsto veća u odnosu na treći kvartal 2019. godine.

“Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u IV kvartalu 2019. godine iznosila je 1086 eura, u primorskom regionu je iznosila 1451 eura, u središnjem regionu 694 eura, a u sjevernom regionu764 eura”, najnoviji su podaci MONSTAT-a.

Statističari pojašnjavaju da razlike tokom godina u prosječnim cijenama kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavise od učešća stanova solidarne stambene izgradnje.

Nauime, ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća.

“Prosječna tržišna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji privredna društva u IV kvartalu 2019. godine iznosila je 1212 eura, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 652 eur”, zaključuju u MONSTAT-u.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ikodin
Gost
Ikodin

Imas kod mene u Bijeloj po 1400-1500, sasvim pristojan kvalitet, i pozicija. Pogledaj po oglasima..

SonjicaSweet🍬
Gost
SonjicaSweet🍬

Kutije šibica 🏢🏢🏢

Serdar
Gost
Serdar

Brzo će cijene stanova proći kao poslovni prostori u Hercegovačkoj ulici u Podgorici.Jos samo malo.Ovo ovako je neodrživo.

Animus
Gost
Animus

U Tivtu i Kotoru barake cijene 1600, 1700e, ista sto valja je 2200 pa navise. Nereane cijene, zbog haosa na trzistu gradnje i prodaje nektetnina. Nidje u svijetu ne mozes graditi zgradu kako se kome cefne, drzava regulise da li se moze i dje se moze graditi, kao i rok za prodaju stanova. Kod nas se zida kako kome dodje,… Više »

Markoza
Gost
Markoza

Cista laz. Nema ga u centralnoj regiji ispod 1000. A za more da ne pricamo. Volio bih da mi neko ponudi po ovim cijenama. Ali toga nema.

Trojke
Gost
Trojke

Mjehur koji ce da pukne, kao u americi 2009

Popt
Gost
Popt

Mjehur koji je pukao u Americi je bio sa hipotekarnim kreditima, ne cijenama stanova. Odobravani su hipotekarni krediti sa lošim pokrićem, i to nema nikakve veze sa cijenama stanova. Cijene neće padati, mogu ssmo rasti. Ako ovoliko aktivnih gradilišta imamo, a cijena raste, znači da je potražnja još veća.

Trojke
Gost
Trojke

Mjehur u smislu prikazivanje lazne ekonomije. Te silne zgrade sluze za zivot na kompenzaciju. Stanovi za auta i gradjevinke materjal i slicne varijante. Cijene stanova ne mogu da rastu na losu infrastrukturu ( prekopane ulice, guzve, izlivanja kanalizacije i slicno) inace vecina stanova ima iste vlasnike, kad se ti vlasnici nadju i finansikim poteskocama traziste stanova ce bit pretrpano prodajom… Više »

Laki
Gost
Laki

Bogomi ce u kvartal 1 2020 biti drugacije nakon sto je drmnulo u Novembru. Gledace se i kvalitet puno vise. Marocito na primorju. Neki cardaci ce sigurno biti manje atraktivni.

Pjer
Gost
Pjer

Ko nadje u Kotor ispod 2000 svaka mu cast
A i Tivat isto tako

MERIDIJAN
Gost
MERIDIJAN

Stan u centru Bara 86 kvadrata ( novija gradnja ) hitno na prodaju , zgrada Vujacica , preko puta MUP-a , drugi sprat sa pogledom na marinu , 80 000 € , polu namesten … !!!

Popt
Gost
Popt

Kakav je to oglas bez kontakta?

Vesko
Gost
Vesko

Vidiš da je namješten, haha

Zvizdo
Gost
Zvizdo

Zainteresovan

Send this to a friend