Ekonomija

Rate za kredite odlažemo za 90 dana, pomoći ćemo građanima, privredi i medijima, davanja iz budžeta biće redovna

Premijer Duško Marković i guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić saopštili su danas set ekonomskih mjera koje je utvrdila Vlada Crne Gore u cilju sanacije posljedica nastalih zbog pojave koronavirusom. Marković je poručio da je zatražio da se pripremi set mjera za građane i privredu kako bi se ublažile posljedice koje su prouzrokovane pojavnom koronavirusa u Crnoj Gori.

Predviđeno odlaganje plaćanja kredita za privredu i građane na 90 dana, odloženo je  plaćanje poreza, kao i kreiranje nove linije IRF-a za pomoć privredi do maksimalnog iznosa do tri miliona eura po korisniku. Vlada je predvidjela i milion eura pomoći najugroženijima. Premijer je kazao i da će članovi Vlade uplatiti po pola plate jednokratno na račun Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

Vladine mjere

Mjere koje je danas usvojila Vlada, a koje je predstavio Premijer, su:

  1. Odlaganje otplate kredita na zahtjev građana i privrede kod svih banaka, mikrokreditnih institucija i IRF u trajanju od 90 dana.

Potrebno je da naš bankarski sektor omogući najviši stepen administrativne efiksnosti kako bi svi koji žele bez ikakvih poteškoća iskoristili ovo pravo. Uvjeren sam da banke imaju potencijal za to“ – rekao je predsjednik Vlade..

  1. Odlaganje uplate poreza i doprinosa na zarade kao i obaveza shodno Zakonu o reprogramu.
  2. Kreiranje nove kreditne linije IRF namijenjene za poboljšanje likvidnosti preduzetnika, mikro, malih, srednjih i velikih preduzeća do maksimalnog iznosa po korisniku od tri miliona eura. Po pojednostavljenoj proceduri, bez naknade za odobrenje i sa kamatnom stopom od svega 1,5%. „Ova sredstva namijenjena su preduzećima koja posluju u oblasti nabavke ljekova, medicinske opreme i vozila; turizma i ugostiteljtsva; saobraćaja; usluga; proizvodnje i prerade hrane“ – kazao je predsjednik Vlade.
  3. Obezbjeđivanje jednokratne novčane pomoći penzionerima sa najnižom penzijom i korisnicima materijalnog obezbjeđenja u iznosu od po 50 eura. Za tu svrhu Vlada je danas opredijelila million eura.
  4. Odlaganje plaćanja zakupa nepokretnosti koje su u državnom vlasništvu, takođe na period od 90 dana.

Država i ovdje mora biti primjer i dati podsticaj drugima“ – pojasnio je premijer Duško Marković.

  1. Obustava isplate varijabilnog dijela zarade i svih budžetskih naknada za rad u komisijama, upravnim odborima i drugim radnim tijelima. U državnoj upravi obustava, a lokalnim samoupravama preporuka od koje očekujemo isti efekat.

„Dakle, ni jedan jedini cent potrošnje iz budžeta preko osnovnih zarada!“ – precizirao je Premijer. Dodao je da će članovi Vlade izdvojiti po pola plate jednokratno i uplatiti na račun Nacionalnog tijela za zarazne bolesti. Kazao je da je uplatu donacije zatražio i od svih javnih funkcionera.

  1. Ograničavanje i kontrola budžetske potrošnje uz zabranu pokretanja svih javnih nabavki osim onih koje su neophodne za funckionisanje zdravstvenog Sistema, odnosno hitnih nabavki, shodno odredbama zakona.

„Istovremeno, zabranjuje se budžetskim korisnicima uplata donatorskih sredstava po ovom ili nekom drugom osnovu. Budžet je jedinstven i sada je njegova funkcija da sačuvamo zdravlje građana i obezbijedimo funkcionisanje države. Zabranjujemo primanje donacija svakoj zdravstvenoj i drugoj državnoj i ustanovi, jer za te namjene postoji i Nacionalno tijelo i jedinstveni žiro račun.

  1. Avansno plaćanje pružaocima usluga i izvođačima radova na započetim kapitalnim projektima uz obezbjeđenje bankarske garancije u vrijednosti avansa, kako bi se osigurala njihova likvidnost i održao kontinuitet u izvođenju radova, tamo gdje to ne ugrožava zdravlje građana. Premijer je precizirao da „započeti kapitalni projekti neće biti zaustavljeni, jer oni znače i razvoj i pretpostavku bržeg oporavka ekonomije i standarda“.
  2. Sve mjere koje se odnose na likvidnost privrede odnose se i na privredna društva koja su osnivači crnogorskih medija.

„Pored toga, uputili smo jasnu preporuku Agenciji za elektronske medije odnosno Ministarstvu kulture – da pronađu način – i na period od 90 dana, elektronske medije oslobode plaćanja naknade, a štampanim medijima hitno omoguće određena konkursna sredstva koja će tematski biti usmjerena na potrebu društveno-odgovornog djelovanja koje proizilazi iz aktuelne situacije“ – kazao je predsjednik Vlade.

<<<Pročitajte ko će dobiti jednokratnu pomoć od 50 eura<<<

Biće obustavljene i isplate varijabilnog dijela zarade i svih budžetskih naknada za rad u komisijama, upravnim odborima. Preporučeno je i lokalnim upravama da urade isto.

<<<Sekulić: Građani kupovali zalihe za četiri mjeseca<<<

Premijer je kazao i da je odgođeno plaćanja zakupa za nepokretnosti u vlasništvu države na 90 dana.

“Sva davanja iz budžeta biće redovna”, kazao je premijer Marković.

Realna je opasnost od otkaza u privatnom sektoru.

“Prva mjera ne bi trebalo da bude prva mjera, to mora biti zadnja mjera”, istakao je on.

Sve mjere koje se odnose na likvidnost privrede, odnose se i na privredna društva koji su osnivači crnogorskih medija.

“Uputili smo preporuku Agenciji za elektronske medije, odnosno Ministarstvu kulture da pronađu način i na period od 90 dana elektronske medije oslobe plaćanja naknade, a štampanim medijima omoguće konkursna sredstva koja će tematski biti usmjerena na društveno djelovanje”, pojasnio je Marković.

Žugić je kazao da komercijalne banke imaju najveći nivo likvidnosti.

“Vaš novac građani je siguran u bankama. Banke su zdrave, stabilne i visoko likvidne”, napomenuo je Žugić.

Guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić, poručio je:

Marković je istakao da državni organi rade svoj posao, te da je bilo preko 300 inspekcijskih nadzora, svi koji krše zakon biće sankcionisani. Moramo biti odgovorni i na visini zadatka.

Nema vanrednog stanja

<<<Vlada trenutno ne razmišlja o uvođenju vanrednog stanja<<<

Marković kaže da ne razmišljaju trenutno u uvođenju vanrednog stanja.

Ministar finansija: Prijavljivati PDV, na zahtjev će biti oslobađanja od plaćanja

Odgovarajući na pitanja novinara o tome da li treba prijavljivati PDV, ministar finansija Darko Radunović je kazao da svakako treba prijavljivati, a da će na zahtjev biti oslobađanja. Važno je, kako je dodao, imati redovne evidencije i znati kolike su poreske obaveze.

Ministar Radunović je, odgovarajući na pitanja, saopštio da nije razmatrana mogućnost promjene stope PDV-a kao i da sada nije trenutak da se radi rebalans budžeta, ali da će vjerovatno okolnosti dovesti do toga da se u nekom trenutku taj posao uradi.

„Mi ćemo voditi računa da funkcioniše zdravstvo, vodićemo računa o socijalno ugroženima, ali mi nemamo mogućnost emitovanja novca. Mi ćemo ovim olakšicama, oslobađanjima, odlaganjima itd. stvarati ambijent i prostor za funkcionisanje privrede” – rekao je ministar finansija.

Gotovine ima dovoljno

Žugić kaže da novca i gotovine ima dovoljno.

“Vaši depoziti su na sigurnom”, kaže on.

 

M.D.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gary
Gost
Gary

Pametnije bi bilo da se jave banci oni koji ne zele odlaganje,manje ce ih biti. A ovoliko zahtjeva nece stici banke da obrade na vrijeme

£££
Gost
£££

Pet dana krize i odma po dzepu gradjana, 30 % manja plata. Al ok proce i to krajnji cilj je da se ova nesposobna bagra makne sa vlasti, a to ce definitivno desiti uskoro!

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Odlaganje rate je kao odlaganje smrtne kazne. Ovo su napravili da djeluje da misle o ljudima, a učinili nisu ništa. Zamisli taksistu koji kao svi taksisti radi na procenat čija je žena frizerka, a otplaćuju stambeni kredit i imaju troje djece. Meni je isti sekund muka, a samo sam ih zamislio. EEE Crna Goro!

Pitam se
Gost
Pitam se

Mnogo vala …. ko ce placat radnicima plate dok ovo ne prodje

Nik
Gost
Nik

Samo struja uredno da se placa, da ne osjete Blaza i kljunovi!

Rukfas
Gost
Rukfas

To je sica od uzetih 120 miliona od gradjana od goriva.samo…

Skaljarin
Gost
Skaljarin

Ista priča druga baba

Kolega
Gost
Kolega

Ministar Radunović pita Ministarku Sekulić…
„’Oćeš ti koleginice odgovoriti” … Toliko o ugledu, kompentetnosti,… Sve u svemu, imaju dosta PARA,NOVCA, EURA,…

Pedja
Gost
Pedja

Inspekciji ste ukinuli varijabilu ! Sramno !!

9triliona dejan
Gost
9triliona dejan

Dobro mi je minja rekao ti si samac. ……………

Ko? Ja!
Gost
Ko? Ja!

Jesam li dobro shvatio, da bi jedno preduzece prezivjelo treba da uzme kredit?

🚔🚔🚔🚔
Gost
🚔🚔🚔🚔

Korona virus 🤮🤮🤮🤮 poput ATOMSKE Bombe samo sto se ne vidi pecurka
Narode Crne Gore ostanite Doma i ne PRAVITE se pametni kad pametni nijeste podrska za Crnogorsku Vladu

Maxim.
Gost
Maxim.

Vlada se ponasa odgovormo i čini sve da prevazidjemo ovu situaciju sto prije,sa što manje štete i što manje zaraženih.

🤣🤣🤣🤣😃😃😃
Gost
🤣🤣🤣🤣😃😃😃

Ja grickam prstice I cekam djedovih 50 e
Majke mi oprah ruke

Rade
Gost
Rade

Lijepo ste castili inspekcije koji se raspadaju na granicnim prelazima od kada je krenulo ovo sa Corona virusom i time pokazali……toliko toga !

Istina
Gost
Istina

Pojavio se virus, pa epidemija pa se proglasila pandemija,… Oni danas promovišu Centralnu banku, banke, bužet, … Umjesto da kao ono pred izbore,.pa po kuća kome šta treba ili na silu,… sapuna, hrane, robe,… Zato što su nas ubjeđivali da imaju strategiju za vanredne situacije i ako nijesu predviđene,….

Stoseradi
Gost
Stoseradi

Za pocetak prepolovite plate svim poslanicima, ministrima, drzavnim sekretarima i generalnim direktorima. Opet ce imat minimum 50% vecu platu no sto je prosjecna.

Eto
Gost
Eto

I neka Marovici nesto doniraju ostace im isto vise nego dovoljno

The Stig
Gost
The Stig

Treba pojacati kontrolu osoba kojima je izrecena mjera samoizolacije. Kazne za nepostovanje pooštriti.

Vavid
Gost
Vavid

Imam kredit u banci.Da li trebam da se javim i zahtijevam da u narednim mjesecima ne bih da placam isti ili po automatizmu prekidaju da skidaju sa racuna u narednih 90 dana, zna li ko?

Yyyy
Gost
Yyyy

Podneses zahtjev. Odnosi se na rate koje nisu dospjele. Tako ja razumijem. Ako ne podneses zahtjev. Ali ne moze da pocne dok se ne objavi u sl list i cbcg da instrukcije. Nadam se da sam pomogla

Pjer
Gost
Pjer

Platices za 90 dana
I to debelo
Kao i ja uostalom
I svi

mneHN
Gost
mneHN

Novinari, dosta ljudi je ostalo sa nedoumicama, pa istrazite malo, da li banke vrse odlaganje kredita po automatizmu ili je potrebno da svi ponaosob podnosimo zahtjeve? Ako je tako nadam se da ce da osmisle neki nacin prijave koji ne ukljucuje cekanje redova ispred banaka..

Maks
Gost
Maks

Ako si pažljivo pročitao mora da se ode u banku….

CETINJE
Gost
CETINJE

Majka me iscerala vanka
Evo ostade da vice ko ce vodu I struju platiti da se po citave dane umivam
Ne vracem se u dom

Bijelo Polje
Gost
Bijelo Polje

Hahahaha

Mila
Gost
Mila

U redu što ste napisali ali morali bi objasniti kako za vodu struju i internet smećarinu dali se odlaže i rate kredita dali se odlažu ili šta mi da radimo penzioneri treba te nam malo to objasniti

9triliona dejan
Gost
9triliona dejan

Dragane 🍔🍗🍖🧀🍞🍕🌭🌮🌯🍝🍛🍜🌶🌽🍆🍅🍓🍒🍑🍐🍏🍎🍍🍌🍋🍊🍉🍈🍇🍡🍦🍨🎂🍰🍬🍳☕☕😆

9triliona dejan
Gost
9triliona dejan

Platio mi slovenac kafu 🕇

9triliona dejan
Gost
9triliona dejan

Sad mi je iskočilo crijevo iz mašine metar vode.

Vavid
Gost
Vavid

Dejo care

Rasim
Gost
Rasim

Bitno je da gradjevinske firme rade.
Svi znamo u kakvim uslovima rade i spavaju radnici
I koliko ih je na gradilistima.
Ne daj Boze jedan da se zarazi odmah 200 ljudi je zarazeno

MILO ILI NE
Gost
MILO ILI NE

Kako ono rece Miilo ..Sve se obistinilo
SJEDITE DJE STE I ZA DJE STE TU NIJESTE I AKO STE GOVEDA IZ RASTOVE NIJESTE NEGO SJDDITE DJE STE I ZA DJE STE KRETENI NIJESTE I AKO STE
PA PA

CETINJE
Gost
CETINJE

Ubjedjujem majku da me nije vaspitala oko higijene
Evo kao sada vi mene
Pozdrav

Crnogorci
Gost
Crnogorci

Nisam glasao ovu vladu, ali sve pohvale za dosadasnji rad i trud. Citam komentare i ne mogu da vjerujem kakav smo mi narod, nista nam ne valja , ni dobro. Pogledajte stav drugih vlada u regionu, srbi se bune sto im se gradjani vracu iz inostranstva.

Crkavica
Gost
Crkavica

Penzionerima sa najnižim primanjima po 50€ ,…
A koji su to penzioneri, …. Trebali ste navesti tačni limit,… da se mnogi ne nadaju,…

Ida
Gost
Ida

Pohvale za Vladu!

Istina
Gost
Istina

Odgovorni i na visini zadatka,… Hm !
To što su sve olako shvatili, nijesu zaštitili građane, nema zaštitnih srestava, poskupilo sve,… Konferencija za stampu je bila marketing banaka, …. I ako novca ima tamo, šta to znači u ovom stanju socijale, oskudice, panike građana,… Pitanja novinara na pressu su bila ograničena i „odgovarajuća” ,….

Nidzo
Gost
Nidzo

Aj odmori malo.. Namcori

Milutin
Gost
Milutin

Istino pa ne moze vlada vatat ovaj avetni neodgovorni narod po ulica, vidis li da nece da sjede kuci nego bolesni sijevaju i zarazuju ostali narod

Lisac
Gost
Lisac

Hvala na obavjestenju ..Mnogo ste rekli u jednom danu
Kada tonemo ?

Vaše ime
Gost
Vaše ime

Pitanje je da li se mora podnijeti zahtjev za pauziranje kredita (i na koji način) ili se to realizuje po automatizmu? Vrlo konfuzan PRESS.

Jole
Gost
Jole

Mora se poci do banke i podnijeti zahtjev. U suprotnom sve ti ostaje isto

Bijelo Polje
Gost
Bijelo Polje

Kako mora,kad Žugić kaže,me idi u banke,nema potrebe

Af989
Gost
Af989

Pretpostavljam da se mora podnijeti zahtjev, posto je receno da se odlazu otplate kredita “na zahtjev gradjana”. Tako da kontaktirajte svoju banku i raspitajte se. Ja sam zvao Addiko banku ciji sam korisnik sa istim pitanjem i ono naravno “pojma nemaju o cemu pricam, nisu dobili nikakvu informaciju od CBCG”. Citava drzava je upoznata sa ovim, samo oni kao da… Više »

Vavid
Gost
Vavid

Ka’ naša posla..

Herceg Novi
Gost
Herceg Novi

Pa kako će znati šalerski radnik, naravno da to tek sutra eventualno mogu zmati, dok im se proslijede odluke vlade. Neće postupati na osnovu vijesti iz novina

Gost
Gost
Gost

Nosi se!

Milica
Gost
Milica

Zbog 10 posto populacije starije od 80 godina za koju su dani ionako odbrojani da cijelo društvo upada u još veće siromaštvo i recesiju bezumno je. Sad će korona da bude izgovor za svaku ekonomsku propast a u statističkim razmjerama je zaista zanemarljiv broj preminulih. Može zvučati oholo ali mislim da je realno.

VanzemaljacPG
Gost
VanzemaljacPG

Nase drustvo nije u ponoru zbog starijih gradjana Milice, nego zbog tebe i tebi slicnima, koje licno nemah priliku da upoznam, jer kako upravo stari kazu ‘svako sebi nadje zakrpu’..

Ime
Gost
Ime

Sram te bilo!

mojsije
Gost
mojsije

Nedgovorna i nehumana izjava ove nebulozne dame.

DR PERUN
Gost
DR PERUN

Potpuno si upravu, Mico. Svaka cast. Ti gerelji su se nazivjeli.

Bijelo Polje
Gost
Bijelo Polje

Ne mogu da vjerujem da postoji neko da na takav načim razmišlja! To je toliko sramno,jadno i bijedno,da covjek ne zna sta da ti kaže!

sonja
Gost
sonja

žao mi te milice

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Uzgred ta je populacija i kriva što danas vladaju ovi koji vladaju. Ipak ti su nam stari život dali pa ih moramo paziti ali moglo je ovo sve drugačije i manje bolno za većinu.

KOTOR
Gost
KOTOR

Prosto pitanje za vladu: da li će firme koje ne rade zbog naredbe plaćati komunalnim preduzecima odvoženje otpada,kojega nisu napravili,jer nisu smjeli da rade?
Ovo je samo jedan primjer složenosti zabrana…

Naočare
Gost
Naočare

Odlican komentar. Ali preduboko je tvoje razmisljanje za populisticke mjere. Zele oni najbolje ali ne umiju bolje… ide se tenkom na krokodila. Jeste opasno, ali treba kreacije a ne satarom. No shvaticemo kasnije…

Mia
Gost
Mia

Kako ce da plate racune frizeri, konobari, sankeri? Jos ako ovo potraje 30 dana, a sve smo pare ostavili u Lakovic, Voli i td. Treba da odlozite placanje racuna za struju, vodu, komunalije jer ja ih zaista nemam od cega platiti. Ne zelim ni da mislim o onima koji zive kao podstanari. Slijedi nam tezak period…

Gero
Gost
Gero

Niko da kaže kolike su budžetske rezerve i da li uopšte postoje. Žugić priča o likvidnosti banaka, koje su u vlasništvu stranih država.

Snoubod
Gost
Snoubod

Preskoceno

Istina
Gost
Istina

CG. je zadnja objavila broj pozitivnih na virus,…
Kampanjom sve je u redu, imamo svega, nema potrebe, za zalihama,… imamo dovoljno medicinskih srestava,…. samo su se obrukali ,… sada nema ništa ili je poskupilo,… a oni koji nijesu mogli kupiti nešto su zaboravljeni ,….
Sve ostalo je političenje i pola vas ne razumije,…

Stara
Gost
Stara

Izvini te geska

Stara
Gost
Stara

Markovic rece penzionerima pomoc 100 e a purisic rece 50e cija se rijec pita?

Aco i Braco 00
Gost
Aco i Braco 00

Naći će se na 25 eura.

Abc
Gost
Abc

Nije jasna mjera obustave plaćanja kredita na 90 dana, jer nigdje nije rečeno da li se samo vrši prekid plaćanja i posle isteka roka se nastavlja sa već utvrdjenim anuitetima (što je na štetu banaka)
Ili se vrši reprogram kredita posle 90 dana (što je na štetu klijenata)

Abc
Gost
Abc

Nisu mi jasna ova dva minusa u komentaru
Šta je problem pitati na koji način se vrši obračun kamata?

Bijelo Polje
Gost
Bijelo Polje

Valjda se samo stopira,odlaze na 90 dana,ali nisam ja svatio da li moras poći do banke da podneses zahtjev za odlaganje,ili to banke same regulisu?🤨

Jole
Gost
Jole

Moras licno poci i podnijeti zahtjev, u suprotnom banka nastavlja kao do sad.

Dxy
Gost
Dxy

Da li je to istina?

Mirko
Gost
Mirko

Bravo za našu Vladu!!!!
Svaka vam čast i hvala!
Nema jače države u regionu! Svi ostali ste raspad!

Google
Gost
Google

Jeste li stavili djecu u karantin po slijetanju aviona iz Madjarske?

Eto
Gost
Eto

Ne nego su organizovali veliki skup i onda su svi se medjusobno izljubili

KO laze
Gost
KO laze

Oni su ” zasticeni ” svakog virusa

Oblak
Gost
Oblak

Znaci ……odosmo

Sasa blok
Gost
Sasa blok

Jedno veliko BRAVO za Vladu ! Da je vjecna Crna Gora 🇲🇪

Ne tandrci
Gost
Ne tandrci

Za dps biznismene

Milos
Gost
Milos

Oni se odrekli samo pola plate koje su ogromne a privredu nicega oslobodili nisu samo odlozili kredite i doprinose. Kako ce pdv da se plati 15og aprila i struja i voda gospodo?

Lisac
Gost
Lisac

Malo im vazda pa I sada

Milos
Gost
Milos

Na koga mislis? Na pola firmi koje su u blokadi i jedva kraj sa krajem sastavljaju ili na politicare koji imaju desetine hiljada ustedjevine na racunima i sto su dobijali stanove za smijesne pare sto se sve vidi iz njihovih kartona.

Zoran
Gost
Zoran

Davajte sto pre dosta ljudi koji se bave preduzetnistvom zive dan za danom imajte u vidu a na teret imaju vise clanova porodice ovo je mozda smesno nekom ko se naplastio a vecini nije i ti me razumiju.

Bravo
Gost
Bravo

Svaka cast!

Penzioner
Gost
Penzioner

50 E A koliko je to vasih platica

Stari svat
Gost
Stari svat

Daleko si ti od penzionera.

Penzioner
Gost
Penzioner

Tacan iznos ckb banka
127.74… penzija
28.5 e rata za frizider
Dodas 50 I grickas ciste prstice

Lola
Gost
Lola

Gospodjo Sekulic izbjegavarte odgovor koliko je zaliha

Miladin
Gost
Miladin

Dako ne ostanes gladna.

Lisac
Gost
Lisac

Bicemo svi
Da ne zivimo bolje
Sve je receno

Vuk
Gost
Vuk

Varijabile je trebalo ukinuti davno a ne sad. Jedni te isti ih primaju svakog mjeseca a niko radnika da nagradi. Dibar potez. Bravo !

Nikola
Gost
Nikola

U Skupstini Crne Gore ima puno kobajagi sefova koji primaju veliku naknadu za to. Nezakonito donesena odluka na Odboru koju treba preispitati i ukinuti ta povecanja za nazovi sefove.

Kotor66
Gost
Kotor66

Ako ja npr kao fizicko lice imam kredit, zanci naredna 3 mjeseca ne moram da placem ratu i nece biti kamate? A sta ako me zovu da moram, kome da se obratim onda?

Mili
Gost
Mili

Nece te zvat narednih 90 dana. Sve ti je kazano. Sto ti nije jasno?

Bijelo Polje
Gost
Bijelo Polje

Pođi do banke,podnesi zajhtjev,mislim da je tako,nema nadoknade,nema kamate! I vazi za sve građane

Brrrr
Gost
Brrrr

Ne može se ić u banku

Anonimus
Gost
Anonimus

Nista se ne placa 90 dana, ni rata, ni kamata…produzice ti kredut za tri mjeseca i to je to. Ne moras ici u banku, elektronski će se sve zavrsavati.

Krsto
Gost
Krsto

Tako se pomaze svom narodu. Svaka cast za Markovica.

Gut
Gost
Gut

Svaka cast Vladi CG !!! Ovo je za sve pohvale

Boki
Gost
Boki

Velike odluke. Iz dana u dan ste sve bolji i bolji.

Simo
Gost
Simo

Za otpustanje radnika najbolji

Svaka cast
Gost
Svaka cast

Alal vam vjera kako radite. Znaci, kapa dolje!!!

Filip
Gost
Filip

Bravo za vladu! Svaka cast! Sad samo disciplina gradjana da se suzbije sirenje virusa koliko se moze pa da brzo stanemo na noge opet.

Dana
Gost
Dana

Smanjiti primanja sefovima u Skupstini, posto je adm.odbor donio odluku prije vise mjeseci da imaju skoro 200 evra vecu zaradu.

Раши
Gost
Раши

Sve ove odluke je već donele Srbija, i treba da kopirate što je dobro !

CG in my heart
Gost
CG in my heart

Ajde, setaj.

Send this to a friend