Ekonomija

Dogovoreno: Hidroelektrana i solarna elektrana na Bilećkom jezeru

Sa sastanka

Dva konkretna projekta koja su se iskristalizovala na sastanku koji je inicirao ministar energetike i rudarstva prof. dr Saša Mujović sa direktorom Elektroprivrede Republike Srpske. Sastanku je prisustvovao i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković.

“To su projekat reverzibilne hidroelektrane i projekat solarne elektrane na Bilećkom jezeru”, najavio je ministar Mujović nakon sastanka.

On je istakao da se razgovaralo i o naknadama za potopljeno zemljište crnogorske teritorije.

“Veliko mi je zadovoljstvo što će se u cijelu proceduru i cijelu priču uključiti i ministar Joković jer je dio koji se tiče vodoprivrede pod ingerencijom ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Nadam se i tu vrlo kvalitetnom, dobitnom rješenju za Crnu Goru tako da sa velikim optimizmom završavamo ovaj razgovor”, istakao je Mujović i najavio nastavak već za petak kada će operativni radni timovi preći na konkretno rješavanje određenih zadataka.

I direktor ERS Luka Petrovič saglasan je da se treba regulisati pitanje potopljenog zemljišta na teritoriji opštine Nikšić na kome se nalazi Bilećko jezero.

“Ali isto tako treba definisati i trajno riješiti vodosnabdijevanja Herceg Novog koje takođe ide iz rijeke Trebišnjice i na neki način mislimo da jednim možemo napraviti da sve strane budu zadovoljne”, istakao je Petrović nakon sastanka.

Sastanak je nastavak razgovora u cilju rješavanja kompleksnosti pitanja Bilećkog jezera, koje je inicirao ministar Mujović. Prvi konkretni rezultat je vraćanje naknade za potopljeno zemljište za Opštinu Nikšić, koja se nije isplaćivala prethodnih 30 godina.

5

avatar
1000
4
1
0
 
5
LovcenskaLovcenskaEto takoOpet jaRanko v
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lovcenska
Gost
Lovcenska

A sto je dogovoreno ? Od ministara informacije treba da su bar milimetar preciznije i konkretnije !!!

Eto tako
Gost
Eto tako

Radi se radi gospodo. Što je radio dps po ovom pitanju zadnjih 30 godina? Ništa!

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Isto koliko ovi sad, dakle nista !!!

Opet ja
Gost
Opet ja

Mora Joko. On je predstavnik električara.😂😂

Ranko v
Gost
Ranko v

I Jokovic, e propalo se.

Send this to a friend