Ekonomija

Registracije vozila u novim uslovima

Ilustracija

U skladu sa naredbom i preporukama Vlade Crne Gore i Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti, a na osnovu konsultacija sa nadležnim Sektorima MUP-a i Uprave policije, Nacionalni biro osiguravača Crne Gore (NBOCG) je saopštio da će se registracije vozila u novim uslovima obavljati po zakonskoj propisanoj proceduri kao i do sad.

Naime, građani redovno dolaze u stanicu za tehnički pregled radi pregleda tehničke ispravnosti vozila. Nakon oabvljene provjere formira se predmet, koji će ovlašteni radnik sa tehničkog centra predati nadležnom organu, odnosno područnoj jedinici MUP-a u skladu sa unaprijed dogovorenom dinamikom.

“Takođe građani treba da ovlaste tehničke centre da predaju zahtjeve i podignu saobraćajne u njihovo ime. Saobraćajna će biti vraćena tehničkim centrima i građani je tu mogu preuzeti. Važna informacija je za građane je da se u ovom periodu ne ide u MUP”, ističu u Nacionalnom birou.

Pošto će zbog nastale situacije prijem i obrada predmeta biti usporeni, građani mogu da upravljau nesmetano svojim motornim vozilom ali moraju sa sobom imati potvrdu o obavljenom tehničkom pregledu i važeću polisu osiguranja.

Obaveza tehničkog centra je da kontaktira područnu jedinicu MUP-a na čijoj teritoriji (opština) obavljaju djelatnost, da dogovori dinamiku predavanja predmeta za registraciju vozila i kasnije preuzimanja saobračajnih dozvola.

“Ova procedura je definisana kako bi se prije svega zaštitili radnici na tehničkim centrima, a i sami građani. Svo vrijeme neophodno je poštovati neredbu i pridržavati se mjera za zaštitu od prenošenja koronavirusa, koje je dala Vlada Crne Gore”, zaključuju u Nacionalnom birou osiguravača.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sasa
Gost
Sasa

A sad nacionalni Biro da nam objasni kako da se radi ,sto ne spusti cijenu polisa u ovoj situaciji kad narod nema novca i s’mukom kupuje brašno i namirnice

Ekolog
Gost
Ekolog

Obratite paznju na poslednji pasus.Ovim mjerama stite radnike na teh.pregledu?! Samo jos da objasne na koji nacin ih stite ove mjere.

Cober
Gost
Cober

Kad dođeš po saobraćajnu, izbace ti je kroz prozor!

Peki
Gost
Peki

Sto ne date neke povoljnosti nego jednu mjesecnu platu dajemo za registraciju a za te pare drustvo nista ne dobija

Vozač
Gost
Vozač

A što ćemo sa licima kojima su istekle dozvole?

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

nijesam ga registrovao 3 godine pa neću ni sad.

Piksi
Gost
Piksi

Bitno je da se ne ide u MUP, Tako je jedne zastitite a druge ko j.

Gradjanin
Gost
Gradjanin

Odlicno je to smislio Nacionalni Biro, samo sto nisu mislili na osoblje koje radi na Tehnickom pregledu i u koliko auta moraju dnevno uci i sa koliko ljudi moraju imati kontakt. NB samo interesuje prodaja polisa osiguranja i nista vise

Kotor
Gost
Kotor

Ti bi još da ti golub pismonoša na prozor donese saobraćajnu. Koji je ovo svijet?

Zeljko
Gost
Zeljko

Potpuno si u pravu

Radenko Radanov
Gost
Radenko Radanov

Tacno a napisali da nas stite jos sto je najgore svi moraju da dodju kod nas i to u razmaku od 5 ili 6 dana a mozda i vise

Send this to a friend