Ekonomija

Rekonstruisana ulica u Gornjoj Gorici, uskoro izgradnja treće faze

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je danas naselje Gornja Gorica u kojem su nedavno završeni radovi na rekonstrukciji druge faze Ulice Miloja Pavlovića.

“Ovo je najznačajnija saobraćajnica u ovom naselju. Rekonstrukcija je krenula davne 2008. godine, prvih 350 m je tada sređeno. U ovom zahvatu smo sada rekonstruisali dodatnih 430 m. Vrijednost izvedenih radova je 380.000 eura. Ovo je i jedan od prioriteta prepoznat od strane mjesne zajednice i delegiran prema Glavnom gradu i mi smo se, kao i uvijek, odgovorno odnijeli prema tome. Izutetno je važno istaći i da smo prije nekoliko dana raspisali tender za rekonstrukciju preostalog dijela ove ulice u dužini od kilometra i 100 metara. Dakle, to će biti najkrupniji investicioni zahvat na ovom prostoru vrijednosti 1,2 miliona eura i ako budemo imali sreće da tenderskom procedurom dobijemo kvalitetnog izvođača radova, ovaj vrijedan posao ne samo za ovaj dio grada, ćemo okončati možda i do kraja ove godine”, istakao je gradonačelnik.

On je naglasio da je prilikom obilaska mjesne zajednice Gornja Gorica veliki broj ljudi sa ovog prostora iskazao interesovanje u pogledu usvajanja DUP-a za prostor Sadine.

“Budući da na tom prostoru imamo više stotina vlasnika od kojih je jedan značajan broj upravo iz Gornje Gorice, koristim priliku da one koji nijesu informisani obavjestim da je Vlada Crne Gore donijela Odluku o izradi DUP-a Sadine, tako da smo konačno krenuli u realizaciju finalne faze te vrlo važne priče, imajući u vidu da će organizacija toga prostora sigurno determinisati budući razvoj grada u tome dijelu i zato pozivam sve zainteresovane građane da isprate tu proceduru i uzmu aktivno učešće u javnoj raspravi, kako bismo u konačnom dobili najkvalitetnije moguće plansko rjesenje”, kazao je Vuković.

Najavio je da su u ovom dijelu grada mnogo uradili, a dosta toga planiraju da urade i u narednom periodu.

“Dakle, u planu je realizacija kapitalne investicije za Podgoricu, najveće iz oblasti putne infrastrukture nakon što završimo Jugozapadnu obilaznicu polovinim ove godine, a to je izgradnja Zapadne obilaznice – buduće daobraćajne veze između Bulevara 21. maj sa Nikšićkim putem i izgradnja bulevara kroz samo naselje Gornja Gorica, dakle Ulica Branka Deletića i njeno pretvaranje u modernu saobraćajnicu bulevarskog tipa. Za ovaj dio bulavara kroz Gornju Goricu mi već imamo spremnu projekntu dokumentaciju. Trenutno je u fazi projektovanja Zapadna obilaznica, a kad završimo taj dio posla raspisaćemo tender za izvođenje radova, a imamo obezbijeđena i finansijska sredstva, kao i podršku Uprave za saobraćaj Vlade Crne Gore”, naveo je on.

Projektovana vrijednost ova dva putna pravca je preko 15 miliona eura i to samo projekat bez eksproprijacije.

“Gotovo je sigurno da će ukupan iznos te investicije dostići 20 miliona eura i to, čini mi se, najbolje govori o tome koliko su i Vlada i Glavni grad posvećeni potrebama razvoja i ovog dijela grada i Podgorice u cjelini. Bilo je tu i puno i, uslovno rečeno, sitnih projekata – od sanacije kapele na mjesnom groblju koju smo odi.radili krajem prošle godine, nedavno smo sredili i prostor oko poligona u Gornjoj Gorici, takođe prema sugestiji mjesne zajednice, a u samoj mjesnoj zajednici smo adaprtirali jedan prostor za potrebe rada buduće laboratorije i imamo izvanrednu saradnju sa kolegama iz mjesne zajednice, dobijamo nove zahtjeve i sigurno ćemo se, kao i do sada, maksimalno odgovorno odnositi prema tome”, zaključio je gradonačelnik.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ime
Gost
ime

Fabrike otvarajte manite se puteva!

Cna Gora gleda
Gost
Cna Gora gleda

Bez infrastrukuture u koju spadaju putevi nema fabrika, zapamti.

Vaše ime
Gost
Vaše ime

Stubovi posred trotoara, sjajan projekat!

Marko
Gost
Marko

Ili sahta po sred puta.

Rile
Gost
Rile

Zar nema ozbiljnog covjeka DPS za gradonacelnika.Ovaj spava citav mandat.

Milovic
Gost
Milovic

Sto mu fali

Jovo Kapa
Gost
Jovo Kapa

Opsta nesposobnost lokalne uprave je evidentna vec godinu dana. Dajte sansu menadzeru grada da realizuje svoju viziju razvoja

Send this to a friend