Ekonomija

Rekonstrukcija puteva od velikog značaja za stanovnike Berana

Značaj sabraćajnica koje se trenutno rekonstruišu na nekoliko lokaliteta u Beranama je veliki, kako za stanovnike te opštine, tako i za građane Petnjice, ali i okolnih naselja, ocijenjeno je na sastanku ministra saobraćaja i pomorstva Osmana Nurkovića, predsjednika Opštine Berane Dragoslava Šćekića, generalnog direktora Direktorata za državne puteve Mirsada Ibrahimovića i direktora Uprave za saobraćaj Sava Parače.

Kako je saopšteno iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva, tokom susreta je istaknuto da je dinamika izvođenja radova na zadovoljavajućem nivou.

“I pored jako izazovnih dionica na rekonstrukciji puta Berane-Lubnica-Jezerine sa izgradnjom tunela Klisura, te rekonstrukciji regionalnog puta R-20 Berane – Kalače, dionici Berane – Podvade, radovi se izvode, pri čemu je akcenat na kvalitetu”, navodi se u saopštenju.

Nurković je istakao da na sjeveru ima puno izazova, ali da je cilj Vlade dinamičniji razvoj te regije.

“A poboljšanje putne mreže je preduslov za razvoj privrede, ali i bolji kvalitet života stanovnika ovog područja. Značajna sredstva Vlada Crne Gore ulaže u izgradnju skijališta i, generalno, u turističku privredu i povezane privredne aktivnosti, a kvalitetna putna infrastruktura je jedan veoma važan segment”, naglasio je ministar.

Šćekić je potvrdio da su za Opštinu Berane projekti koji se trenutno realizuju veoma važni.

“I samo povezivanje, kako ruralnih sredina, ali i susjednih gradova, će uticati na svakodnevni život građana i lakše funkcionisanje u svakom pogledu”, rekao je predsjednik Opštine Berane.

Razgovor je, navode u Ministarstvu, bio i prilika da se riješe neke dileme i izađe u susret zahtjevima Beranaca vezanim za rekonstrukciju saobraćajnica.

“Prioritet je kvalitet izvedenih radova, a ne manje važno je da će ove saobraćajnice povećati bezbjednost i sigurnost učesnika u saobraćaju”, naglašeno je.

Direktor Uprave za saobraćaj Savo Parača predstavio je dinamiku izvođenja radova na tim lokalitetima, ali i planove Vlade i Uprave za saobraćaj za naredne projekte.

Kako je istakao, kvalitet izvođenja radova se prati u kontinuitetu, i zadovoljni su učinjenim do sada.

“Puno se planira ulaganja u putnu infrastrukturu za ovu regiju, za sjever generalno. Uz kvalitetnu saradnju sa lokalnim samoupravama planiramo naredne projekte i određujemo prioritete. Stanje naše putne mreže je svake godine bolje, ali puno projekata je pred nama”, dodao je Parača.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Roko Dps Ba
Gost
Roko Dps Ba

Kako se neko iz Snp u Berane dobro omastio na asfalt opasan zdravo Berane !

Send this to a friend