Ekonomija

Saradnja sa dijasporom je od velikog značaja: Cilj je promocija Crne Gore

Foto: Mediabiro

Nacionalana turistička organizacija Crne Gore uspostavila je saradnju sa Kulturno-informacionim centrom Crne Gore u Luksemburgu, na čiju inicijativu je avio kompanija Luxair otpočela letove za Crnu Goru.

“Saradnja sa dijasporom je od velikog značaja, prije svega, zbog toga što su to nama dragi gosti koji nam se rado vraćaju svake godine. S druge strane, to su ljudi koji su ostvareni u zemljama u kojima borave i koji imaju značajne kontakte. Mi smo na sastanku sa predsjednicom Kulturno-informacionog centra Crne Gore u Luksemburgu g-đom Kalač, razmatrali o konkretnim aktivnostima kako bismo na što bolji način iskoristili tu avio konekciju, održali je u budućnosti i promovisali Crnu Goru kao turističku destinaciju”, kazala je za Mediabiro direktorica NTO Ana Tripković-Marković.

Ona je dodala da su mogućnosti za saradnju brojne.

“Prije svega, ono što je najizvjesnije, jeste veoma skora posjeta studijske grupe tur-operarora. Zatim, planiramo biznis2biznis u Luksemburgu. Tu se zahvaljujem predstavnicima crnogorskog Kulturnog centra na želji da pomognu u organizacionom dijelu i da pomognu što se tiče prostora u kojem se to održava. Takođe, planiramo i brojne posjete novinara”, rekla je Tripković Markovićeva.

Foto: mediabiro

Ona je navela da je avio linija između Podgorice i Luksemburga značajna i zbog okolnih zemalja poput Belgije, Njemačke, Francuske.

Predsjednica Kulturno -informacionog centra Crne Gore u Luksemburgu Fetija Kalač je poručila da je namjera da se što više promoviše crnogorski turizam, te da, kako je navela, je obostrana želja je da se uspostavi saradnja između NTO i Kulturno-informacionog centra Crne Gore u Luksemburgu.

“Cilj Kulturno -informacionog centra Crne Gore u Luksemburgu je da poveže Crnu Goru sa Evropskom unijo. Luxair je nacionalna kompanija, koja leti prema svim prestižnim zemljama i odlučili su da lete prema Crnoj Gori. Nadam se da će to da bude od velike koristi prvenstveno za Crnu Goru i njene građane, ali i za građane koji žive u dijaspori, u Luksemburgu, Njemačkoj, Francuskoj, Belgiji i čak Holandiji”, rekla je Kalač.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Kada vam necemo odgovarati poslije sezone i ljeta.Sada ste toliko zainteresovani za nas I jako nas obozavate a prije dva mjeseca htjeli da nam oduzimate drzavljanstva i pravo glasa.Lucemerje koje niko ne posjeduje kao vi.

Send this to a friend