Ekonomija

Savković: Očekujemo da majkama vrate stečeno pravo

Željka Savković

Od nove vlade očekujemo da majkama sa troje i više djece vrati naknade – pravo stečeno januara 2016. a ukinuto maja 2017, kazala je Pobjedi Željka Savković, članica Radničke partije i bivša poslanica u prethodnom sazivu parlamenta. Ona je bila među najupornijima u traženju da stara vlast vrati naknade, predvodila je proteste majki koje su tada dobijale veliku podršku opozicionih partija, koje sada treba da formiraju vladu.

Savković kaže da majke neće odustati od stečenog prava, ali da će novoj vladi dati prostora i vremena da vidi šta je zatekla i ima li novca u budžetu…

“Pošto je tek konstituisana Skupština, nijesu još izabrani potpredsjednici i ostala tijela, u najavi je formiranje vlade kandidata za mandatara Zdravka Krivokapića, a znamo u kakvom je stanju Crna Gora, djelovanjem bivše vlasti – daćemo prostora novoj vladi. Da vidi šta je sve zatekla odlaskom dosadašnje vlasti u opozicione klupe. Ako se utvrdi da su zatekli praznu državnu kasu, naravno da ćemo biti strpljive, kao što smo bile i dosad sa bivšom vlašću, koja bi, da je bilo sreće, majkama vratila naknade i ispoštovala Ustav Crne Gore. Nakon toga ćemo vidjeti šta planiraju sa majkama”, kaže Savković i podsjeća da su staru vlast bezuspješno čekale tri godine od 2017. do nedavno da im vrate pravo.

To što će sačekati da vide kako će nova vlast da se organizuje i šta će da rade, ne znači da će odustati, poručuje Savković.

“Majke neće odustati od stečenog prava. Vjerujemo u vraćanje naknada, s obzirom da su obećali, a potpisana je i inicijativa od strane predsjednika opozicionih partija kojom su se obavezali, kada preuzmu vlast, da će majkama vratiti stečeno pravo i zakon onakav kakav je bio. Mi, dakle, očekujemo od nove vlasti da vrati majkama stečeno pravo bez ikakvih kalkulacija, kategorizacije, za sve koje su to pravo ostvarile od prvog januara 2016. do ukidanja 12. maja 2017”, kazala je Savković našoj redakciji i dodala da su bili svjesni da je novca bilo, ali da nije išao pravim tokovima i da majke nijesu bile problem u finansiranju Crne Gore.

Ona kaže da duboko vjeruje da će nova vlast ispoštovati ranije tvrdnje da majkama to nije smjelo da bude oduzeto i kaže “držaćemo ih za riječ“.

“Bićemo strpljive, ali svako strpljenje ima tačku gdje se mora izaći sa istinom. Ako ne budu odgovorili nakon određenog vremena (vidjećemo šta, koliko i kako) i ne budu spremni da vrate majkama stečeno pravo izaći ćemo na ulice isto kao što smo izlazile za vrijeme bivše vlasti. Moraju biti svjesni da pravda ne može biti zadovoljena dok majkama ne bude vraćeno stečeno prarvo”, kategorična je Savković koja dodaje da nije u pitanju hir.

Jednostavno, svaka vlast i prošla i sadašnja i buduća mora da zna da usvojeni zakon mora da se poštuje, tvrdi ona.

Bez odgovora iz DF-a, od Bečića, Krivokapića…

Pobjeda je pitala i aktere nove vlasti da li će majkama sa troje i više djece vratiti naknade za koje su se zdušno zalagali dok su bili opozicija, ali odgovor nijesu dobili.

Iz DF-a, Ure bez odgovora su ostala pitanja Pobjede da li će se zalagati za vraćanje zakona o naknadama za majke sa troje i više djece, da li će biti njegovih izmjena i da li bi takav zakon bio teret za budžet, kao što je prethodna vlast tvrdila. Odgovor nijesuuspjeli da dobiju ni od predsjednika Skupštine Alekse Bečića, Zdravka Krivokapića jer nijesu odgovarali na Redakciji poznate brojeve telefona i SMS poruke.

Kako će se stvari odvijati i da li će biti jedinstvenog stava oko ovog pitanja, ostaje da se vidi. Do sada se na zakon o majkama javno osvrnuo samo lider koalicije „Mir je naša nacija“ i novoizabrani predsjednik parlamenta Aleksa Bečić.

On je 9. septembra tekuće godine, prilikom predstavljanja principa buduće vlasti, na pres konferenciji na kojoj je bio sa Krivokapićem i liderom „Crno na bijelo“ Dritanom Abazovićem, odgovarajući na pitanja novinara, kazao da „sve što su bili diskriminatorski elementi, pa i majke koje su bile diskriminisane, treba rješavati“.

“Mislim pogotovo na majke koje su ostavile posao i ostale na ulici jer su imale obećanje da će to biti doživotno. Onaj ko je platio ceh, da majke ostanu na ulici i izgube svoje parče hljeba, jeste neko ko je platio neodgovornost na izborima. Sagledaćemo sve i dati jasnu projekciju šta je moguće, u kom trenutku i roku”, kazao je tada Bečić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
djurdjica
Gost
djurdjica

ja sam majka cetvoro djece..cio zivot sam bila diskriminisana jer imam toliko djece, dje god sam se javila za posao odbili su me, prvo pitanje je bilo koliko imam godina i koliko djece i koliko su stari…sad nemam od cega da zivim,treba li da prosim za hleb..nijesam neradnik sama sam podigla djecu bez icije pomoci baba,djedova,svekrvi itd..htjela sam da radim… Više »

Raki
Gost
Raki

Ne samo da vrate steceno…nego da dozvole i u buduce svim majkama to pravo…ili da uvedu djeciji dodatak svoj djeci

sasapg
Gost
sasapg

ali da će novoj vladi dati prostora i vremena da vidi šta je zatekla i ima li novca u budžetu… Zelja ce te biti drugarice. Ti koji su te podrzavali susu bili neiskreni i pored manjka u budzet su to usvojili. Sada kad su vlast, puskom ih neces natjerati da to ispune. Ne to, u pitanju su i mnogi drugi… Više »

Homer Simpson
Gost
Homer Simpson

Konačno shvatih da moja supruga sa dvoje djece možda i nije prava majka .Hvala Željki što mi je otvorila oči…😂😂😂

Rzrv
Gost
Rzrv

A tek sa jednim?

Dula
Gost
Dula

Dosadi vise zeno koliko pricas.

Billy Jean
Gost
Billy Jean

Diskriminatorski i prevarantski zakon koji šalje žene od oko 50 godina u penziju a djeca im već punoljetna i rade, imaju svoju djecu. Kao što se zna, mnoge su tzv. “majke iz zakona” tada pored penzije i radile na crno, gdje god su mogle. Ej, slati radno sposobne žene da leže doma ili uzimaju to nešto malo posla što ima,… Više »

smrt fasizmu
Gost
smrt fasizmu

u swedskoj ko ne radi ,,lezi,, doma i prima naknadu ..zasto ovi nasi svi trce tamo da mi je znati…ne govore da je diskriminacija..

SasaNK_ME
Gost
SasaNK_ME

A sta je sa tatama i oni imaju neka prava.Ajde ne sprdajte se.

Jelena
Gost
Jelena

Po cemu ste vi majke sa troje djece zasluznije za bilo.kakvu privilegiju u odnosu na majke sa jednim djetetom? Molim za bar jedno pojasnjenje.

Baraka
Gost
Baraka

Ovo je, gospodjo, zakon za majke sa djecom a ne za babe sa unucadima..

Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

Znači:
Prošla vlada je trebala da dijeli novac iako je prazna kasa, ali će imati razumjevanaja što njena partija neće dijeliti novac.
Logično.
Logično licemjerno.

Stirovnik
Gost
Stirovnik

Ti treba da se boris i da dignes glas za svakoga ponaosob a ne samo za majke. Nijesu one ugrozene, i bez njih ima nas dosta ugrozenih i diskriminisanih

Don
Gost
Don

Stirovnik ti se bori za svoje, sta bi ti da se one bore i za tebe.

Dmajka 226
Gost
Dmajka 226

Sto ce vam troje i više đece zbog nataliteta

agnus_dei
Gost
agnus_dei

Vama bi najbolje bilo da se previse na glaskate, Vi cete zbog Vase predane borbe dobiti i koji cent, a ovo povodom cega se glaskate, od toga nista! Sad ce Vam odgovoriti, da bi Vam rado pomogli, ali gle, prazna kasa, nema ni za plate i penzije. Tu ce naravno uskociti “majka Srbija”, ali ne zaboravite, ona uskace da bi… Više »

zastidje
Gost
zastidje

sva sreca pa se vi nista ne pitate lupezi …dosli su na vlast ljudi koji ce da vrate majkama naknade jer zbog takvih kao vi su bile diskriminisane jer su majke troje i vise djece…najmanje sto zasluzuju su te mizerne naknade…

agnus_dei
Gost
agnus_dei

🤣🤣🤣 slatko ste me nasmijali, Vasom neelokventnoscu, nekulturom, neznavenoscu, i potpunim nepoznavanjem oblasti diskriminacije, a i samih zakona. Jeste taj nadimak “zastidje” sami sebi dali, ili ste tako prepoznati 🤣 . Ocete li kampovati ispred skupstine u znak solidarnosti prema tim “diskriminisanim” majkama, kad ne dobiju nista? To je najmanje sto mozete da uradite za njih, posto se sad Vi… Više »

smrt fasizmu
Gost
smrt fasizmu

hahahah valjda draginja bolje zna od tebe prepotentni djilkosu …

Daka
Gost
Daka

A ovi nece imat ni za penzije a ne da vrate na snagu zakon sta je ukinut a ti podji od buduceg premijera da zavrsis to jer ste iaste gore list😁

Damir
Gost
Damir

Ako se prekrstis pred vladu i dodjes sa nekim popom dace ti i sto nisi zaradila samo vici bogu fala bogu fala

badžana
Gost
badžana

Ova je kao vodja protesta žena ušla u politiku, a sad pošto je na vlasti, neka dokaže opravdanost zahtijeva! Ništa od toga, jer cilj ne bira sredstvo. Ispasce da je prevarila sve one žene koje su je izabrale da ih predvodi.

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Tako je!!…sadašnja vlas je za to, samo tražite i dobićete… neće valjda prevarit ovi novi??

banjani
Gost
banjani

I moja žena je majka dvoje đece,treće i više nije mogla roditi iz zdravsvenih razloga i za 25 god.staža primila penziju 85 eura-Savkovićeva,ako se boriš za majke,bori se za materinstvo a ne za 3 plus,hoćete ljeba bez motike

Krsto
Gost
Krsto

Pa super je zakon. Ako neka žena ima 3 djece, bez obzira da li je bogata ili ne ima pravo na naknadu. Sa druge strane žena ako ima 1 dijete a umire od gladi ne zaslužuje naknadu. Super nam je socijalna politika. Sve sami strucnjaci

Herozyz
Gost
Herozyz

Inače zakon bi i dan danas postojao da nije upravo opozicija sa amandmanima izglasala da se na zakon prikače i sve ostale žene koje su već imale penziju pa je sa nekolike hiljade broj došao na preko 20 hiljada.

Markoza
Gost
Markoza

Ne slazem se sa ovim komentarima
Prvo predlog je pidnijela opozicija a vlast usvojila. U tom periodu je bio interes i jednih i drugih zbog izbora. Zene napustale radna mjesta jer im je to omoguceno a pislije prevarene. Kad ti drzava za nesto garantuje smatras da je to tako. Zato he prica svaka suvisna.

Radosav
Gost
Radosav

Idi doma zeno spremaj rucak…
Nisi zbog para radjala djecu…
Ove sto imaju jedno ili dvoje ili sto nisu mogle da imaju bez jedno nisu majke je li?

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Ajte sad izglasajte zakon

Mili Mili Mili
Gost
Mili Mili Mili

Prvo da nam plata bude ka u Svicu,korupcija ka u Luksemburg,onda naknade da budu redovne,da napomenem prodaja voznog službenog parka da se proda i svima nama vrati po euro-to ste pominjali prva dva dana a sad tajac,Zadrugari vi sposobni nijeste da budete sef smjene a ne resora! Zadrugari ovo su price za malu djecu,upamtite dići će se narod ne jednom… Više »

Yassa
Gost
Yassa

Mnogi misle da je lako odrzati olako data izborna i opoziciona obecanja kad si vlast.

Ana Obradovic
Gost
Ana Obradovic

Pitaj Mandica I Medojevica.Oni su glavni spasioci😂

ana
Gost
ana

Sanjas slatko to je dobro

Ja sam ja
Gost
Ja sam ja

Ako se vrate naknade majka sa 3 i više dece, onda treba da se bune majke koje imaju 1 ili 2 djece. Što će majke koje nisu zbog svoje bolesti uspjele rodit bez po 1 dijete. Ako se zakon usvoji onda treba se odrediti da svaka majka dobija za dijete neki iznos, pa taj iznos za jedno dijete neka se… Više »

To sam ja
Gost
To sam ja

Ma nije realno to što tražiš=tražite!!!Ako bi trebalo nešto da vrate to je dječiji dodatak!!!Radila si imaćeš penziju,muž ti radi i on će imati.Djeca odrasla neko radi neko će raditi.I šta..niste gladni!!!A šta je sa ovima što nemaju ni dio od toga!To je malo sebično!

samo kazem
Gost
samo kazem

koja sramota..citam koliko ljubomore,zlobe u narodu ..posebno ovin ,,majkama,, 1,2 djece ili ni jedno..ako ne mogu one da imaju naknadu zasto da imaju one koje su rodile vise od troje i podigle natalitet ovoj zemlji..sramno nije ni cudo sto propada ova zemlja..

Ja sam ja
Gost
Ja sam ja

Nemoj više ništa govoriti

Rzrv
Gost
Rzrv

A nijesi trebao ni ovo.

21.maj
Gost
21.maj

Oće oće evo sve trče,dajte samo žiro račune da vam uplate pet godina u naprijed da se ne cimate iz kreveta svaki mjesec.

Istina
Gost
Istina

Sad sigurno pune kase

Support
Gost
Support

Naočekivaćeš se.

Ćeta
Gost
Ćeta

A sad da vidiš ima li para u biđžet a kad je bio dps onda nije te interesovalo nego ti je bio cilj da stvoriš problem državi

majke
Gost
majke

samo jako…

Miko
Gost
Miko

Obecali su,pa da vidimo hoce li ispostovati obecano experti ,sve expert do experta ha ha

ana
Gost
ana

u kakvim iluzijama živis ti zeno draga

Milena
Gost
Milena

Mi, sa jednim ili dvoje djece, nismo majke koliko ste vi sa 3+?

Bernini
Gost
Bernini

Tako je! Ona samo gleda svoj interes.

Snjeg
Gost
Snjeg

Dok su protestvovale ispred skupstine govorile su da to nema veze sa politikom , da nijedna politicka partija ne stoji iza njih.Ne prodje malo gospodja postade poslanica .I ovo sada je jeftin spin .

Oljahttps://m.c
Gost
Oljahttps://m.c

Ako se boris za majke ne podcjenjuj i ove majke koje imaju manje od troje djece .Ima dosta zena sa sela koje se nijesu javljale na biro i koje od drzave nikad nista nijesu dobile iako su radile teske poslove. Pa gospodo Savkovic trebalo di i za njih da se boris. Ti si za svoj rad primala nadoknadu koju i… Više »

Milosh
Gost
Milosh

Sad ce Vam Becic dati sve to u svajcarskim frankama hahaha ljeziljebovicke… Pa znate li da je opozicija natjerala da se izglasa taj zakon???

samo kazem
Gost
samo kazem

tesko da su leziljebovicke.. podigle preko troje djece..prije bih reko one s jednim ili ni jednim djetetom da su to..

Jelena
Gost
Jelena

Zacepi da te zamolim!

Billy Jean
Gost
Billy Jean

@samo kažem Sram te bilo.

Milosh
Gost
Milosh

Pa ne moze svaka da rodi troje. Majka je majka. Bolje i jedno, nego ni jedno. Jedno isto kao troje. E vec koja ima 4 ili vise, treba dati neku pomoc, ukoliko ispunjavaju uslove. Takodje, mnogo bracnih parova ima samo jedno dijete, jer finansije ne dozvoljavaju vise… A isto vrijedni ljudi. Tako da…

Bernini
Gost
Bernini

Oni pokušali tada da pređu DPS,sada ćemo da vidimo njihovu iskrenost.

Ups
Gost
Ups

Ima da ti i penzije i plate skrate i ukinu baš ti za koje si glasala!

mrkela
Gost
mrkela

To kad dps opet dođe na vlast i povećanje plata i penzija ! Dobili ste slobodu i nju spremajte za ručak u slobodnu šerpu ! Morate imati manje plate i penzije nego u Srbiju ovo se više nije moglo trpjeti !

Maśa
Gost
Maśa

Sad će ponovo da arlauče po trgova. Dosad je bila mirna, prijala skupštinska plata!

Bernini
Gost
Bernini

Neće ni dana protiv svojih,ne boj se!

pravda
Gost
pravda

nema potrebe vratice im naknade..

kakoe
Gost
kakoe

Kako ne, prva stavka ce da im bude da vama vrate pravo, dje vi zivite, i u kojim iluzijama da vam ovi mogu vratit bilo kakva prava, zivi bili pa vidjeli.

nick
Gost
nick

Sad će Bečić gospođo, nego nema kad od drugih rabota. Ne dirajte ih sad jedno 4-5 godina dok se malo uigraju.

Hurem
Gost
Hurem

Dok bi poslanica nebi majka……..nije glasa pustala ,bila joj je dobra plata sad je opet majka(ja nijesam jer imam dvoje djece) mozda puca na ministarsko mjesto.Ove majke samo neka je prate i nadaju se.Mandatar rece nece bit ni plata ni penzija a ona se nasla da trazi nesto sto je diskriminatorsko prema ostalim majkama .SRAMNO

samo kazem
Gost
samo kazem

rodi jos koje ..zlobnice ko ti je kriv sto nemas prava..nijesi se namucila mnogo da podignes natalitet svojoj zemlji

Ups
Gost
Ups

Pa kako nam se piše….ona je doktor nauka za ove nove face u vlasti! 🤣🤣🤣🤣

citizen
Gost
citizen

Nije diskriminatorsko samo prema majkama,nego prema ljudima uopste!Sta je sa ocevima,koliko ih ima samohranih??Neki ljudi sa fakultetom i punim radnim stazom nemaju penziju preko 350€,a one oce naknade!Za sta?Sebi si radjala djecu,ne poreskim obveznicima Crne nam Gore,crnja nikad nije bila dosad!Za djeciji dodatak do 18.god sam uvijek,a ne za naknade na ,,djecu “od 50god!

Zumbulcic
Gost
Zumbulcic

Pod jedan ovo je najretrogradniji zakon kojeg bi se stidjela i Saudijska Arabija. Šalje signal ženama samo se razmnozavajte i ne uključujte mozak, ne radite. Konačno MMF je zabetonirao čvrsto da ovaj zakon se, ma ko bio na vlasti, ne smije vraćati jer bi stvorio neodrzive javne finansije i smanjio participaciju žena u radnoj snazi. Ajde da vidimo Savka ocete… Više »

Vauuu
Gost
Vauuu

A taman sam mislila da rodim još koje dijete, pa u penziju!

zastidje
Gost
zastidje

ukinut je zakon i donijet novi ali treba ovim majkama sto su stekle pravo isplacivati..ako ima pravne drzave ne moze se ukidati i donositi kako se kome cefne…

Rudo
Gost
Rudo

Steceno pravo.Sto cemo sa radnicama koje imaju 24 godine staza itroje djece.Da ne pricamo o ovima sa biroa.Nidje nijesu radile ni dana.Pitanje i kuci.Dobre su samo da kafenisu.Socijala da.Samo da se vidi kome.Neradnicima i filirantima nista.Posla ima ko ce da radi.Prvo vidjite umijete li sto.Znam ih dosta koje su dobile bile ovu bruku od penzije Cara bi na vojslu poslale.Nema… Više »

zastidje
Gost
zastidje

koja zloba i ljubomora ..puci cete ..pa budi srecna imas penziju zaradila si je..jadooo

budaletino
Gost
budaletino

a ove s 1 djetetom ne kafenisu ahahahah

Idea
Gost
Idea

Samo se ti nadaj ,nezna buduci premijer kako ce obezbetiti plate i penzije a kamoli da vam da te benefite,jace zemlje u svetu pa nemogu to realizovati.

Božo
Gost
Božo

Ja sam vlasnik i izvršni direktor jedne kompanije. Moja majka i supruga imaju pravo, i uslove, za tu penziju. Moj zaposleni, fizički radnik sa malom platom, ima majku (sedmoro djece) i ženu (dvoje djece) koje nemaju uslov za penzije. Sviđa mi se. Otmi siromašnom i daj bogatom.

Marko
Gost
Marko

Ako ne mogu da imaju drugi izvor prihoda ok, ali potrebno je uvesti dječiji dodatak za one koji teško mogu da kupe pelene i ostale potrepštine…

za po ure
Gost
za po ure

e kako ste naivni … oce kako ne … sve ce promijenit ovi novi … samo da zasjednu u fotelje pa dok se adaptiraju jedno 15ak godina

Jovan V
Gost
Jovan V

Kakva prica o praznoj kasi??? Budzet se puni od 1. mjesecu do 30. u mjesecu, kada se isplaciju penzije i plate svim drzavnim organima. Ako preuzmu vlast odmah nakon isplate plata i penzija kasa ce biti prazna KAO I UVIJEK i treba da se napuni do kraja mjeseca. Niko nikada u Budzetu nije drzao i ne drzi zalihe para za… Više »

Pomorac
Gost
Pomorac

A babama?

Dmajka 226
Gost
Dmajka 226

Piiiiiii

zlatni orden
Gost
zlatni orden

da nijesu nase stare majke radjale po desetoro djece danas nas ne bi bilo….

Njegoš
Gost
Njegoš

Ustav kaže da su svi jednaki, tako da ako vama daju to, moraće i svima ostalima majkama.

Mima
Gost
Mima

Ova je živa!!!

Milena
Gost
Milena

Sta si se pomamila. I ti dobro znas da ovo ne valja. Nadji drugo rjesenje i smiri se vise

Panda
Gost
Panda

Vratite vi pare što ste primili nepravedno.Vi sa troje djece ste narodni heroji,ostali ne treba da žive.

majka
Gost
majka

Tacno,oni su predlozili,oni su obecali,oni ima i da daju.Moraju da daju,u suprotnom ne trebaju da imaju vlast.Ako jednom slazu ujek ce !

GAETA
Gost
GAETA

A zasto bi radile,ako im je obecano prije izbora da ce primati novac,a da ne rade?PA SU LIJEPE GOSPE GLASALE ZA NJIH,PA SAD MORA DA DAJU!!!

Veki
Gost
Veki

Vecina vas moze da radi pa zavrnite rukave!

Kosmopolit
Gost
Kosmopolit

A nećete, neradnice. Nećete.

Negokako
Gost
Negokako

A samo se nadajte..dobicete jedno bog pomaze sestre od krivokapica i kadjenje od amfilohija..bolje da ste litijale za tu djecu no za svetinje navodne…stize svajcarska budite strpljive hehe..ko.pretekne zimu ovu pricace se

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Zajedno ste protestovali ali sad nista od toga sad ce prvo oni za sebe pa mozda nekad obecaju ali nista vise jer to su bili protesti samo da se vlas preuzme svakome je to jasno pa i vama i nama sto smo bili da se vrate prvobitne nadoknade

Joksim
Gost
Joksim

Koliko su toga oni obecali….ali nas narod veli “Obecanje- ludom radovanje”
Mozda odvoje od svojih plata 🤔?

Eto tako
Gost
Eto tako

Kako ne,najbezezobrazniji zakon ikad koji podstice nerad i pri tom vrlo diskriminisuci.

Markoza
Gost
Markoza

Slagali prevarili i napravili socijalne slucajeve od majki. Po 30 god.raditi dobiti to pravo i na kraju ukinuti i poslati na biro rada.pritom oslobodile radna mjesta za mladje. Ta se nepravda mora ispravljati.

Svetko
Gost
Svetko

Podsjetiću, DPS nije bio za taj zakon Markoza.

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

Taj zakon je donesen na ideju Aleksandra Damjanovića!

hans
Gost
hans

To je bila neuređena sprdnja.Dobile su naknade žene koje nikada nijesu radile a kukavice koje su drnčile 25-30 godine po privatnika,bez pola prijavljenog staža,nijesu.Da li ovo što kaže Savković znači da će te iste ostvariti pravo a zadnje pomenute i bilo koje druge neće?

Senka
Gost
Senka

Majke su one koje imaju i jedno i dvoje djece,,,imaju i one valjda neko pravo,,,zar vam ne bi bilo postenije da se uvedu djecji dodaci ko nekad,pa da svi budu ravnopravni i zadovoljni(inace sam majka troje djece)

Dacmen
Gost
Dacmen

Nije isto biti majka troje djece i raditi u nekoj firmi i majka troje djece koje dana radnog staza nemaju i da dobiju penziju sa nepunih recimo 35 godina.
Uslove za dobijanje penzije treba urediti. Min 50 godina, bar 10 godina staza min troje djece.

Dacmen
Gost
Dacmen

Nije isto biti majka troje djece i raditi u nekoj firmi i majka troje djece koje dana radnog staza nemaju i da dobiju penziju sa nepunih recimo 35 godina.
Uslove za dobijanje penzije treba urediti. Min 50 godina, bar 10 godina staza i min troje djece.

Svetko
Gost
Svetko

Upravo tako Senka. Razvijene zemlje imaju podršku familijama sa djecom i manjim primanjima po strogo određenim i poštenim pravilima. To treba da se uvede i kod nas.

Support
Gost
Support

Evo nemamo, izgleda. Čast na porodjaju dobiju one koje rode trojke, blizanačka majka ništa. Penziju one sa troje, ostalima ništa. Nego, biće ovo još jedno žongliranje df-a sa obećanjima koja neće ispuniti. Evropa je rekla da Zakon o majkama treba ukinuti i tu nema više priče. Lažu narod o priznavanju Kosova, o sankcijama Rusiji, Natou

Oljahttps://m.c
Gost
Oljahttps://m.c

Senka svaka cas u pravu si DJECJI DODATAK svoj djeci

Ragnar
Gost
Ragnar

Samo ne znam okle, moja Zeljka

Med.
Gost
Med.

uzimanjem od ovih sto su sve nelegalno stekli

Ragnar
Gost
Ragnar

Da li ti stvarno mislis da se mogu namaknut pare za ovo?

aaaa
Gost
aaaa

hahaha i minimalna penzija 222 eura sto je trazio Becic.

MPT
Gost
MPT

A sad nema je li? A do sad je bilo, iako nijedna zemlja na svijetu nema ovakvu glupost?

Ragnar
Gost
Ragnar

Nema problema, ali da ne preskocimo ni Daku ni Vojvodin gliser?

MPT
Gost
MPT

A novoj vladi ćeš dati vremena? Nema vremena, hoću na ulici da vas vidim sa šatorima, danonoćna blokada!!!

124
Gost
124

Kakvo bre pravo bile ste trudne 3x i penzija kako da ne !.

Naravno
Gost
Naravno

Oće, oće.

Moskva
Gost
Moskva

Baš da vidimo šta će da urade.

Komita plus
Gost
Komita plus

Tako je…ajde sada nova vlast koja je pruzala podrsku majkama u njihovim zahtjevima neka ispuni obecanja!
Nesto su se ucutali?

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

A ova će vam tek krv pit,hahaha!

Negokako
Gost
Negokako

Ova vlast ce im i djecu uzet hahahaha..souuu od kad dodjose ovi soferi i masinci na vlast

Send this to a friend