Ekonomija

Šćuric: Nema šanse da Air Montenegro može poslovati pozitivno

Alen Šćuric, foto: Pobjeda

Air Montenegro nema ni najmanje šanse da posluje pozitivno. Ni najmanje, ocijenio je za Dan vazduhoplovni analitičar Alen Šćuric.

“Čak i da kompanija naraste na šest, sedam aviona, ne može poslovati pozitivno. Pa to ne uspijeva ni Air Srbija koja ima 20 aviona. Kompanija će trošiti velik novac poreskih obveznika. I toga mora biti svjesna i aktuelna politika i na to se pripremiti, ali i javnost. Hoće li ona trošiti manje od Montenegro Arlinesa? Vrlo vjerovatno da. Hoće li trošiti bar desetak miliona eura godišnje? O da, hoće. Svi koji se nadaju da će biti drugačije, nemaju ni najmanjeg pojma o vazduhoplovstvu”, poručio je Šćuric.

Istakao je da nije previše zadovoljan dosadašnjim radom Air Montenegra.

“Kompanija je dobila ekstremno brzo AOC, pritom je odradila ogroman posao. I na tome joj treba iskreno i duboko čestitati. No, sve ostalo baš i nije pretjerano dobro. Broj linija je skroman, trebalo ih je biti bitno više, avioni su slabo iskorišteni i imaju previše praznog hoda što košta, red letjenja je loše napravljen i ima dana kada putnici iz Tivta i Podgorice ne mogu otići do Beograda i vratiti se u istom danu, predugo su čekali sa povećanjem letova prema Beogradu, iako su vidjeli da su im avioni 100 posto puni. Drugi avion koji su kupili nije letno sposoban zbog čega moraju unajmljivati skupi avion Germana, već imaju sudske tužbe. Bilo je otkazivanja leta i velikih kašnjenja. Ostavljeno je 30 putnika u Banjaluci kojima su prodate karte, ali nisu imali mjesto u avionu pa su mogli putovati tek za pet dana. Sve to skupa za kompaniju staru tek mjesec i par dana, nije baš dobro. I sve to guta veliki novac”, istakao je Šćuric.

Nedavno je Air Montenegro dio letova otkazao, dok je dio kasnio zbog tehničkih problema. Avioni Air Montenegra se servisiraju u Bratislavi. Šćuric smatra da bi tehničke probleme u Podgorici preko noći otklonili i kašnjenja bi bila minimalna, dok otkazivanja ne bi ni bilo. Takođe, smatra da će kašnjenja i otkazivanja letova biti i u budućnosti.

“Kompanija ima samo dva aviona što operacije čini neuporedivo rizičnijima. Uz to, kompanija nema održavanje u Podgorici jer se nije dogovorila sa Montenegro Airlinesom, što samo održavanje čini komplikovanijim, skupljim i prolongira rješenja u slučaju kvarova. Upravo prošli vikend, kada su otkazani letovi, dok su drugi kasnili i više sati, pokazuje koliko je ovo rizično. No, uz to, takva otkazivanja i kašnjenja koštaju jako puno kompaniju jer mora plaćati smještaj i hranu putnicima, kompenzacije za kašnjenja i plaćati drugim kompanijama da odrade letove za njih”, pojasnio je on.

Prema njegovim riječima, imidž kompanije nije poljuljan zbog nedavnih problema sa motorom jednog od aviona.

“No, taj motor je stvorio dodatne ogromne troškove kompaniji. Znači, dali ste 10,5 miliona dolara poreskih obveznika za avion koji ni je u funkciji, a on da dajete ogromnu svotu novca za iznajmljivanje tuđeg aviona. Krajnje nelogično, zar ne? Kako je moguće da je kompanija kupila avion koji ima takav problem? Kako to nisu znali i nisu se zaštitili”, pita se Šćuric.

Air Montenegro je počeo da leti 10. juna. Kompanije je osnovana nakon što je Vlada odustala od spasavanja Montenegro Airlinesa.

Kupili avion i ne lete njime

Air Montenegro gubi značajnu svotu novca time što realizuje letove avionom druge kompanije, umjesto svojim.

“Da Air Montenegro nema svoj avion koji nije letno sposoban onda wet lease Germanovog aviona ne bio bio ništa čudno, uključite ga u cijenu sata leta i pokušate biti isplativi. No, oni su kupili avion i on ne leti. Može im se, nije njihov novac, poklonila im ga je Crna Gora. Znate, upravo takvi modeli me nikada nisu oduševljavali, jer dok nešto sami ne zaradite, nego vam neko da, onda sebi možete i dozvoliti takvo ponašanje”, rekao je on i dodao da je letjenje tuđim avionom nepovoljnije.

“Strane posade su uvijek manje entuzijastične, one daju bitno manje, zanovijetaju, maksimalno traže svoja prava. Posebno ove iz Njemačke koje imaju daleko najveća prava u cijeloj Evropi. Letjenja sa tuđim avionom i posadama može biti isplativo, naravno, no nikako ne kao letjenje svojim avionom i posadama. Ovo je neuporedivo jeftinije, operativno lakše, ali i na sve načine povoljnije kako za kompaniju, tako i za putnike”, naveo je Šćuric.

Mali broj letova ka Frankfurtu

Šćuric je pohvalio entuzijazam i sistematičnost u radu Air Montenegra, kao i ogroman posao koji je obavljen.

“Pohvalio bih borbu za svaku liniju, logične linije prema Ljubljani i Banjaluci, razvoj mreže. Menadžment u prvom redu mora postaviti sistem, strategiju firme. Za sada mi sve djeluje previše stihijski. Ok, to je produkt ogromnog posla i problema, pa su i neke stvari zanemarene, ali ipak takvo što gubi novac. Ako su krenuli sa letovima za Frankfurt, onda ih ne mogu imati tek dva puta sedmično. Bolje da to onda nisu ni pokretali. Znači, ako se već odlučite za neki potez, onda ga morate sistematski analizirati, shvatiti specifičnost svake linije i tako postaviti letove. Pa, u tom slučaju, za Frankfurt morate letjeti svakodnevno ili bar četiri puta sedmično, no nikako manje od tri leta sedmično. Ni u početku”, istakao je Šćuric.

19

avatar
1000
12
7
0
 
18
PjerkVDBambinaPalentaStathis
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pjer
Gost
Pjer

Znamo mi to sve
No eto iz nekoga razloga moramo imati
Avionsku kompaniju

kVD
Gost
kVD

A dje je ministar finansija jeli ovo mjenja braticku ?

bespilotna
Gost
bespilotna

Bjese li ovo onaj isti sto je u februaru rekao da nema sanse da polete do pocetka sezone?

Putnik
Gost
Putnik

Najbitniji dio je “hoce li trositi manje od MA?Vjerovatno da hoce”…pametnom dosta. Nijesi se javljao za milionske gubitke bivse kompanije,a sad svako malo. DPS te dobro placa,mada njihov budzet polako presusuje 😉

oooo
Gost
oooo

E bravo ka da mi ne umijemo sabrat 2 i 2. Kompanija ce kostat NULA eura rekose eksperti kad ono te jedan avion te drugi te plate te bonusi te kontejneri te nekakvi besplatni letovi pa kako NULA? Ima li iko da ispita poslovanje ove nove kompanije pa da javnost sazna koliko vrijedi do sad ta NULA eura?

Optimist
Gost
Optimist

Menadzment i nova Vlada bi pristupili ovome mnogo bolje da su imali vise vremena za primpremu, ali ih je letnja sezona prebrzo docekala. Cilj je bio kako tako osposobiti kompaniju za letove do CG ovog leta. Tuzno je sto je ova prica svedena na politicki nivo. Dajmo im sansu!

Trol
Gost
Trol

Nije politicka, coek otvoreno i jasno, ko ocenda vidi, pise da cemo davati 20 milki godisnje i za njih. Pritom svi zaboravljaju da je Montenegro i dqlje drzavni. Morqce i za nj8h svaki cent da plate, iako su ljude ostavili na cjedilo. Tyzice drzqvu i tako se nplatit

Palenta
Gost
Palenta

Sto se u CG uvijek sve svede na politicku pricu kad cinjenice nisu po volji apostola?

Boy
Gost
Boy

Svaki drugi dan iz frižidera izlazi Scuric.A nije ga bilo kad je MA pravio stotine miliona gubitka

Stathis
Gost
Stathis

Ovo je onaj Scuric koji je rekao da nema sansi da Air Montenegro poleti do juna

Bambina
Gost
Bambina

Bilo je samo nisi citao.

Titan
Gost
Titan

Vidi vam textove… providno… samo kukajte dzaba, DPS je proslost

Pitam
Gost
Pitam

A ovo sa air montenegrom super funkcionise? Da nisi apostol?

Titan
Gost
Titan

Nisam i ne znam ko mi je gori Apostoli ili ove lazne patriote

Nikolino
Gost
Nikolino

Ne razumijem se u tematiku, ali ovaj lik od početka daje negativne izjave i crne prognoze. Ni MA nije poslovao pozitivno, pa smo ga na silu održavali.

Bambina
Gost
Bambina

To je i ooenta njegova, zasto zamijeniti jednu gubitasku kompaniju sa drugom isto gubitaskom, sto je sasvim ocekivano jer ovo i nije toliko isplativ biznis.

Baka vrati se
Gost
Baka vrati se

A bježi folirantu nabijedjeni stručnjace. Hoceš da kažeš da stari MontAir je bio uspješan. Izandjali bleferu

Mila
Gost
Mila

Ovako su mogli raditi, čak i bolje, sa ugašenom kompanijom, ali pameti nikad dosta

Miki
Gost
Miki

Treba ukiniti. CG je mikro drzavica koja je jos podjelena medju Srbima, Bosnjacima i Albancima…

Send this to a friend