Ekonomija

SD neće napustiti Vladu zbog zakupa Aerodroma

Foto: CdM

Socijaldemokrate (SD) neće napustiti Vladu ako ona da Aerodrome u dugoročni zakup, iako nisu saglasni sa tom odlukom, kazao je juče poslanik te partije Boris Mugoša na sjednici Odbora za ekonomiju odgovarajući na navode Raška Konjevića (SDP), koji je pročitao izjavu odbornika SD iz Tivta Igora Petkovića iz oktobra 2017. godine. Petković je tada prilikom rasprave u lokalnom parlamentu kazao da ima mandat od predsjednika partije Ivana Brajovića da javno poruči da će ministri SD napustiti Vladu u slučaju da kabinet premijera Duška Markovića pokuša da razmatra odluku o privatizaciji ili davanju aerodroma u zakup“.

“O svačijoj odgovornosti svoj sud će dati građani na narednim izborima. Da se odluka donosi u Skupštini, a ne na Vladi drugačija bi priča bila. Mada imamo slučajeva kada smo mi bili protiv nekog predloga DPS-a u Skupštini da su oni nalazili podršku od nekih opozicionih poslanika da bi dobili taj 41. glas. Glasaću za vaš predlog jer smo od početka bili protiv davanja Aerodroma pod koncesiju. Pokušali smo predlozima da ispravimo nezakonitosti u koncesionom aktu, neke su ispravljene ali su mnoge ostale”, rekao je Mugoša tokom rasprave o Predlogu rezolucije o očuvanju Aerodroma.

Podršku predlogu dali su Mugoša, Konjević i Srđan Milić, dok su protiv bila četiri poslanika DPS-a.

Konjević je kazao da njihov predlog znači da Skupština usvoji zaključke kojim od Vlade traže obustavu daljeg postupka davanja aerodroma u koncesiju, da obaveže upravu Aerodroma da novac ulažu u njihov razvoj, a Vladu da napravi dugoročnu strategiju razvoja avio-saobraćaja koja bi obuhvatala i Montenegroerlajnz (MA).

Aerodromi imaju 50 miliona eura keša, preduzeće pozitivno posluje sa profitom od deset miliona, ima dio svog novca kao i potencijal da se zaduži i za cijelu investiciju od 200 miliona, koliko se traži od zakupca i da bez problema od rasta prihoda vraća taj kredit.

Istakao je da je gro kompanija koje su se javile na konkurs za zakup crnogorskih Aerodroma u državnom vlasništvu drugih zemalja.

“Ne znam zašto mislimo da nema nikog u Crnoj Gori ko može da upravlja Aerodromima, koji imaju monopol i koji posluju pozitivno. Ta kompanija je godinama na plećima nosila Montenegro airlines”, istakao je Konjević.

Mugoša je juče kritikovao i izjavu ministra saobraćaja Osmana Nurkovića da Vlada „ne traži partnera za aerodrome zbog pitanja novca, već zbog nedostatka menadžerskih vrlina u kompaniji“.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
crnogorac
Gost
crnogorac

Znamo da neće

REALNO
Gost
REALNO

Pa zaposlite sposobne ljude a ne partijske poslušnike sa kupljenim diploma iz drugih drzava pozabavite se malo tim problemom. A da ne pricamo da imamo po 3-4 clana iz iste porodice koji rade na aerodromima , a nisu sposobni da sacuvaju ovcu na papiru kad to uradite aerodromi će naravno raditi jos bolje. Nemoguće da 15-20 kompanija iz bijelog svijeta… Više »

Marko
Gost
Marko

Gospodine Mugosa i ono malo glasova sto ste dobili dobili ste na racun jer ste se zalagali da necete prodati Aerodrome a ni izdati. A pa vidjecemo koliko ce te glasova dobiti na sledecim izborima.

Trol
Gost
Trol

Ne bi oni napustili Vladu ni da im na ulaz stave jednog crnca da im uradi kolonoskopiju svako jutro

Dzordz
Gost
Dzordz

Vi da napustite. Pa vi zivite ko bunreg u loju sa sacicom glasaca, pa mislite da se vi nesto pitate.

Cici
Gost
Cici

Ko je stvarno vjerovao da Brajović i drużina imaju karakter taj je bio u velikoj zabludi…Sve se sa njima može čovjek dogovoriti za pare i interese…

Krkes
Gost
Krkes

Fini neki ljudi…

Velimir
Gost
Velimir

Ne nebojse!
To svi znamo!
Ranjo se nekad zajebao a Brajovic Nece!

Bojan
Gost
Bojan

A neko je očekivao drugačije? Kombi partija, čije će kadrove sa tih aerodroma počistiti novi zakupac iskreno se nadam. O menadžerskim sposobnostima Nurkovića dovoljno govori to, da se slomiše da sačuvaju gubitašku aviokompaniju, a da hoće da utope aerodrome koji posluju u plusu konstantno. Novi neki menadžerski trendovi

oooo
Gost
oooo

Kako sad 50 mil kad se sve do sad pricalo 25 mil??? Pitanje je koliko trenutno ima na racunu ACG??? SD rade isto ono sto je i SDP radio svo vrijeme dok je bio u vladi cuvajuci svoje fotelje samo je klimao glavom, podizao ruke glasajuci ono sto je DPS htio da se izglasa i cijelo vrijeme sve to na… Više »

Send this to a friend