Ekonomija

SDP: Izdvojiti 250 eura za socijalno najugroženije porodice u Tivtu

Tivat

SDP Tivat zahtijeva od lokalne vlasti definisanje seta mjera podrške lokalnoj privredi i građanima u stanju potrebe, koje bi za cilj imale ublažavanje posljedica krize izazvane pandemijom koronavirusa.

U tivatskom SDP-u smatraju da mjere koje je usvojila država onemogućavaju rad velikog broja privrednih subjekata u Titvu, pa je zbog toga jasna i nedvosmislena obaveza lokalne uprave da na ovu činjenicu odgovori na ozbiljan i odgovoran način kako bi se očuvala radna mjesta i mnogi poslovi u toj opštini.

“Posebno su ugroženi sektori ugostiteljstva i turizma koji predstavljaju okosnicu razvoja grada pa stoga fokus hitnih ekonomskih mjera mora biti usmjeren na ove djelatnosti. Neophodno je da se subjekti, koji usljed sile nijesu u mogućnosti da posluju, oslobode plaćanja svih lokalnih naknada i taksi i troškova zakupa poslovnog prostora. Takođe, moraju se obezbijediti subvencije dijela troškova plata i doprinosa kao i naknada za vodu, struju i internet ugroženim subjektima u našoj opštini. Posebno se to odnosi na male privrednike kojima je ovu pomoć potrebno obezbijediti kako bi se sačuvala radna mjesta”, poručuju iz OO SDP Tivat.

Cilj ovih mjera, je kako smatra SDP, na prvom mjestu mora da bude da ne bude otpuštanja zaposlenih u privatnom sektoru.

Po njihovoj ocjeni neophodno je i odlaganje plaćanja poreza na nepokretnost za sva fizička i pravna lica koja su pogođena mjerama zabrane obavljanja djelatnosti.

“Lokalna uprava je dužna donijeti i adekvatan paket socijalnih mjera za najugroženije građane. U tom smislu je neophodno izdvojiti 250 eura za socijalno najugroženije porodice u našoj opštini za vrijeme dok traju vanredne mjere. Neophodno je izdvojiti i određena sredstva za Opštu bolnicu u Kotoru. Vjerujemo da je ovo minimum mjera koje je lokalna uprava obavezna usvojiti nezavisno od mjera koje se očekuju da budu donijete od strane države. Nadamo se da je svima jasno da bi bez adekvatne pomoći države i opštine privredna supstanca Tivta bila dovedena u
pitanje, a jedan broj naših sugradjana doveden na rub gole egzistencije. Zato svi zajedno moramo da odbranimo grad”, zaključuju u SDP-u Tivat.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gradiosnica
Gost
Gradiosnica

Ovo su pravi predlozi, Tivat je najbotija opstina u CG, može ovo ispuniti.

Snajperista 34
Gost
Snajperista 34

A to Ce mu dat Porto mne 25000000 Tivat Ili Porto mne Kako vec

Send this to a friend