Ekonomija

SDP predlaže Rezoluciju o zaštiti državnih interesa u EPCG i kontrolno saslušanje ministra i menadžmenta

Bojan Zeković

Socijaldemokratska partija SDP iniciraće kontrolno saslušanje ministra kapitalnih investicija Mladena Bojanića i predsjednika UO EPCG Milutina Đukanovića, povodom tvrdnji premijera Zdravka Krivokapića da ima informacije da je pripremana prodaja EPCG, i ukoliko informacije sa saslušanja potvrde tvrdnje predsjednika Vlade predložiti Rezuluciju o zaštiti državnih interesa u EPCG, najavio je potpredsjednik SDP-a Bojan Zeković.

Zeković podsjeća da je “ekspertska Vlada” na čelo borda direktora najvrjednijeg državnog preduzeća postavila predsjednika Izvršnog odbora Nove srpske demokratije, a za izvršnog direktora portparola Demokratske
Crne Gore, kao i da je ta kadrovska rješenja premijer Zdravko Krivokapić ocijenio riječju – “katastrofa”.

“Predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović sastajao se sa potpredsjednicom Vlade i ministarkom rudarstva i energetike Srbije Zoranom Mihajlović što premijer vidi kao potvrdu njegovih sumnji da se priprema prodaja EPCG, što kako kaže želi zaustaviti. U TV intervjuu, premijer je saopštio: “Kada sam čuo da će zbog većine članova Odbora direktora postojati potencijalna opasnost da se možda proda Elektroprivreda, tada sam reagovao. Kako ne bi mogli aktivisti politički, koji su danas dočekani od strane pojedinih ministara… Već sam upozorio određene Vlade da ne mogu da pregovaraju sa predsjednicima Odbora direktora. To je nedopustivo”. Javno prepucavanje i optuživanje za iznošenje neistina između predsjednika Vlade i njenih članova ili predstavnika postaju svakodnevna pojava”, ističe Zeković.

Ipak, dodaje on, značaj sumnji koje su iznijete, kao i činjenica da dolaze sa institucionalno najmoćnije pozicije obavezuju da budu provjerene i eventualna takva namjera na vrijeme zaustavljena.

Prema njegovim riječima posebno iz razloga što se sve dešava u periodu kada je Crna Gora izložena raznovrsnoj agresiji od strane vlasti u Beogradu, a interese Crne Gore zastupa funkcioner partije koja prema Vučiću ima vazalni odnos.

“Očekujemo da će predsjednik Vlade inicirati razrješenje predstavnika Vlade u Odboru direktora EPCG, koje sumnjiči da rade za interese Srbije, a protiv interesa Crne Gore koju formalno predstavljaju. Podsjećamo i da je i DPS imao namjeru privatizovati EPCG, što je SDP jednom zaustavio. Nadamo se i da je odlazak u opoziciju i sve što se događa i DPS uvjerilo u ispravnost politike SDP-a, odnosno očuvanje strateških kompanija u državnom vlasništvu, što je i potvrdu dobilo i kroz ostvarivanje 100 miliona eura profita ove grupacije u protekle tri godine”, zaključio je Zeković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Petrovic
Gost
Petrovic

Bravo mozete zamisliti da zavisimo od Srbije za struju?! Bili bi smo u mraku sve je ovo izdaja drzavnih ineresa za ovo neko mora odgovarati ako se to ne Desi nece ni postojati nase zemlje

GoranPV
Gost
GoranPV

Bravo za SDP, svaka čast za ovu inocijativu.

Send this to a friend