Ekonomija

SDP predložio da se raspiše opštinski referendum o budućnosti Aerodroma Tivat

Odbornici Socijaldemokratske partije Bernarda Moškov i Ivo Marić u Skupštini opštine Tivat su, u skladu sa statutarnim odredbama u ime pet odsto građana Tivta, podnijeli Predlog za raspisivanje opštinskog referenduma o budućnosti tivatskog aerodroma.

Kako je saopštio član Predsjedništva SDP Mirko Stanić, Skupštini opštine Tivat dostavili su više od 1.000 potpisa građana Tivta, prikupljenih u okviru kampanje “Odbranimo Aerodrom Tivat” sa ciljem da o najvažnijem resursu grada odlučuju njegovi građani, a ne da to pitanje bude predmet unutarkoalicionih kalkulacija i raznih trgovina iza leđa Tivćana.

“Građani Tivta, stotine porodica, su se odrekle svog zemljišta ili ga prodale po niskim cijenama da bi se izgradio aerodrom koji predstavlja put u svijet za Boku i dolaznu kapiju za stotine hiljada turista koji posjete našu zemlju svake godine”, ukazao je Stanić.

Ocijenio je da posebno zabrinjava namjera Vlade da kroz predloženi koncesioni aranžman oduzme Opštini Tivat pripadajuće zemljište koje koristi Aerodrom Tivat, pa smatra nedopustivim da se jedan takav čin oduzimanja imovine građanima Tivta realizuje bez njihovog znanja i mimo njihove volje.

Jasno je, ističe, da elementarno demokratsko i političko pravilo nalaže da se tako krupna pitanja za građane jedne opštine, koje čak podrazumijeva lišavanje Opštine Tivat imovinskih prava na ogromnom zemljišnom području, mogu realizovati jedino uz prethodno izjašnjavanje građana.

“Mi u SDP smo uvjereni da za ovu inicijativu referendumskog izjašnjavanja imamo punu podršku građana Tivta i stoga tražimo da lokalna vlast izađe u susret njihovoj ubjedljivo većinskoj volji da se izjasne o krupnom pitanju budućnosti njihovog Aerodroma”, poručio je Stanić.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
AerodromPluzine
Gost
AerodromPluzine

Firma se zove AERODROMI CRNE GORE a ne Aerodromi Tivat.. prema tome ne znam cemu ta inicijativa i sto bzv mazete narodu oci.. znate vi zasto to radite 80% zaposlenih u tom preduzecu su vase zene, ljubavnice, kumovi i clanovi porodice primaju po par hiljada platu a ne obrcu ga na poso!! E sad je muka kad dodje novi vlasnik… Više »

Pero CG
Gost
Pero CG

SD se sad sjetio da skuplja neke potpise al izgleda da je kasno i nije istinski. Svaka čast za SDP oni su ovo davno pokrenuli a SD-ovci izgleda kasno pale ili pale pred izbore.

Flojd
Gost
Flojd

Samo lud čovjek ne vidi da je aerodrom prodat ima i 3 godine.

Svjefol
Gost
Svjefol

SDPovci su sve kreativniji i kreativniji, a sve dalje i dalje od cenzusa….hahahaha, sjajni su

Deki
Gost
Deki

Oni raspisu referendum,a Milo pare u dzep…

Send this to a friend