Ekonomija

SDP: U slučaju Jugopetrola, nova vladajuća većina pokazala da nije bolja od stare

U sjenci protesta u Crnoj Gori, Odluka da se u istoj neregularnoj formi u trećem pokušaju potroši 3 miliona eura građana Kotora kroz  pravno-ekonomski nespremnu  kupovinu nepokretnosti AD Jugopetrol,  nova vladajuća većina pokazala je koliko nije bolja od stare, saopšteno je iz Opštinskog odbora SDP Kotor.

Kako tvrde, usvojena je pravno – ekonomski neregularna Odluka koja se mulja već godinama i koja takva kakva je ili je plod neznanja ili nekih nama (ne)jasnih motiva.

“Odluka mijenja vlasnika, ali odluka “mulja” na isti način, prošli “crvena kravata“ gradonačelnik i sadašnji DPS gradonačelnik koji je protiv nje glasao prije godinu.  U  svim “mijenama” gradonačelnika,  SDP je nudio isto –  pravno valjanu formu,  uz saradnju sa Vladom i CEDIS-om, i napokon valjano rješavanje problema kontakt zone Tabačina – Starog grada, a time bi se izbjeglo da se “utope” 3 miliona kotorskog novca”, navode iz lokalnog SDP-a.

Dodaju kako je i prošlom sazivuista odluka u istoj formi oborena i uz glasove sadašnjih konstituenata vlasti  (DPS, SD, HGI, LP), pa ostaje nepoznanica šta se to promjenilo za ovih nepunih godinu dana u svijesti sadašnje vlasti kada su odlučili da daju svoj glas za istu odluku protiv koje su bili prije godinu, jer nije bila pravno uredna da zaštiti tri miliona eura građana Kotora.

“Bez valjanog elaborata (ili je sada onaj isti elaborat Demokrata postao dobar), bez jasne ugovorne forme koja treba da bude potvrda za realizaciju namjene kupovine nepokretnosti i koja će uključiti sve tri strane u tom pravnom poslu, Opštinu, CEDIS i Jugopetrol. Sve to nam ostavlja prostor da vjerujemo da su se nažalost samo provizije promjenile, a namjere ostale iste”, navode u SDP-u.

Podsjećaju građane i građanke da je SDP još prije godinu dana bio protiv donošenja ove odluke bez jasne namjene i preciznog definisanja pravnog posla.

“Zahtjevali smo da se naprave garancije da će cjelokupan kupoprodajni proces biti valjan i prije svega u interesu građana radi rješavanja značajnog pitanja funkcionisanja samog grada. Svoju namjeru nismo samo iznjeli u skupštini i javnosti kao drugi, već smo i preduzeli prve značajne korake pribavljanjem pisane podrške premijera da CEDIS može započeti ugovaranje sa opštinom Kotor oko preuzimanja kontakt zone Tabačina. Zašto vladajuća većina nije nastavila pravno ispravnu proceduru, već opet izabrala lakši scenario da rastereti građane viška novca, a sve pod sloganom za bolje funkcionisanje grada, ostaje da se pitamo da li je to ipak plod neznanja ili nekih nama (ne)jasnih motiva”, ističu u lokalnom SDP-u.

M.D. 

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kotor
Gost
Kotor

Ovi i dalje nešto pričaju ? Ja sam mislio da su ovi ugašeni. Da ne bi možda da se oni pitaju, pa da uzmu i to kao i Luku Kotor i parking i svašta sa svega 150 glasova.

Rade Bar
Gost
Rade Bar

Ne može se na nepravu praviti pravo. Jasno je da je ovo štetno za opštinu Kotor.

Send this to a friend