Ekonomija

SDT izviđa zaduženje od 750 miliona eura i likvidaciju Montenegro Airlinesa

Specijalno državno tužilaštvo

Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo je izviđaj zbog zaduženja od 750 miliona eura i objavljivanja likvidacije Montenegro Airlinesa. Više nevladinih organizacija podnijelo je SDT krivične prijave protiv dijela članova Vlade premijera Zdravka Krivokapića u vezi sa tajnim zaduženjem i protiv tri člana Vlade zbog objavljivanja likvidacije Montenegro Airlines-a na konferenciji za novinare.

“Povodom Vašeg pitanja obavještavamo vas da je postupak izviđaja u navedenom predmetu u toku, a više informacija i podataka nije moguće saopštiti radi zaštite interesa postupka”, saopšteno je kratko CdM-u iz SDT-a.

NVO Montenegro International zahtijevalo od Specijalnog državnog tužilaštva da pokrene istražni postupak protiv ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića povodom informacije o emisiji obveznica i zaduženju države Crne Gore u visini od 750 miliona eura.

Ova NVO traži od Specijalnog tržavnog tužioca da u skladu sa nadležnostima ispita na osnovu kojeg zakona se nova Vlada zadužila 750 miliona eura, preko koje banke i brokera je odrađena ova emisija (s obzirom na činjenicu da je i sam ministar u tom poslu, kako se navodi u biografiji aktuelnog ministra), kao i da li je ministar Spajić imao aranžmane u vezi ove emisije i prije imenovanja.

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja dostavilo je Agenciji za sprečavanje korupcije izjašnjenje i prateću dokumentaciju o zaduženju Crne Gore za 750 miliona eura emisijom državnih obveznica, objavili su mediji.

Agencija je pokrenula postupak za utvrđivanje mogućeg ugrožavanja javnog interesa u slučaju zaduživanja države i da je tražila izjašnjenje premijera Krivokapića.

Vlada je emitovala državne obveznice samo dva dana pošto je konstituisana 9. decembra prošle godine, i još uvijek nije objelodanila odluku o zaduženju, iako su je odmah tražili poslanici Skupštine Crne Gore.

Podsjećamo da je Krivokapić saopštio da su tu odluku pripremali tajno, jer su se bojali opstrukcije.

Poslanici opozicionih partija SDP i SD Raško Konjević i Damir Šehović zahtijevali su parlamentarnu istragu zbog ovog zaduženja, koja je dogovorena za ovaj mjesec.

A.Obradović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mila K
Gost
Mila K

Hahahaha Naravno da se političar od CT tajnovidca bavi politikom, a ne stvarnim nezakonitostima koje svakog sata isplivavaju. Jel ovo poslanik i DRI senator pokušavaju da sakriju političku i strukovni bruku svoje partije koja vrišti iz pomorskih kompanija. SRAMOTA

Ja sam
Gost
Ja sam

Pa po ovome gdje agencija blokira pomoc MA i brodarskim kompanijama a izgleda da ce biti i kamiona…. Sve mi je jasnije ovo zaduzivanje. Ali mi nije jasno ko nas izda.

Užas
Gost
Užas

Svi smo se potajno nadali da iza onih stižu neki poštenili, a ono stigli još gori.

Dolina Bogova
Gost
Dolina Bogova

Tako je Katnicu uzeli su 750 miliona nece da isprce 4 milke za Barsku i Crnogorcku plovidbu , pa sto cine oni sa tolikim milionima ? Oce li u prciju da ih ponesu ?

Ja sam
Gost
Ja sam

Ja cu ti objasniti. Posto je drzava garant duga platicemo sve odjednom zajedno sa kamatama. Brodovi ce ostati drzavi a ne kompanijama posto ih je otplatila drzava a ne kompanije. Nece drzava izgubit brodove nego je prica da su se zaleceli da kupe brodove a onda zaposlili rodjake da kompanije na ustrb plata nisu mogli da otplate kamate iz zarada… Više »

Samo Pitam
Gost
Samo Pitam

Treba pod hitno naći 750 000 000 € pa onda ispitivati postupak emidije obveznica.

Dejan
Gost
Dejan

Tuzilastvo mora krenuti u akciju raskrinkavanja uzurpatora vlasti.Neka samo po Medojevicevim navodima krenu.Sustina je brzo pohapsiti uzurpatore i onemoguciti im uzajamnu komunikaciju da ne bi prikrili krivicno djelo.

Festadjun
Gost
Festadjun

Ovo I kad se zakon sporni zako o crkvi proglasi ne ustavnim, puca grbava koalicija

Crnogorac
Gost
Crnogorac

NVO DPS

tu tu
Gost
tu tu

Kad nece oni Katnica nek Katnic njih pohapsi.

Radosno
Gost
Radosno

Relaksirano i Dritan izvidja SDT!

Simon
Gost
Simon

A da izvidite.montenegro airlines i barske plovidbe a? Koje su dovele do zaduzenja

kuca
Gost
kuca

Pa sta da izvidjaju kad glupani prave montenecro 2 sad ce i plovidbu 2 a mozda snime i policisku akademiju 2

Beranac
Gost
Beranac

Četnički procenat na Crnu Goru

Mitar
Gost
Mitar

Zvuci lijepo ali se Katnic nesto mnogo druzi sa dritangom! Mislim da je dogovor u pitanju, naravno to znaci da nece bit nista od svega ovoga!

Milena
Gost
Milena

Uvijek sam srecna kad vidim da tuzilastvo radi svoj posao a za ovakve predmete posebno. To je moje gradjansko pravo neka svako odgovara za krsenje zakona.

Srećko
Gost
Srećko

Biće veselo kada se dođe do saznanja kako smo se zaduzili i koje su neprabilnosti napravljene u ovoj transakciji!

Ljebaiigara
Gost
Ljebaiigara

Izvidjajte sad koliko vas volja. 300 ljudi iz MA je na livadu bez ljeba ostalo.

Riki
Gost
Riki

sve kriju, rade da mi koji cemo vracati pare nista ne vidimo i ne znamo, ishitrena odluka o MA nije slučajna, unistavaju sve sto ima crnogorski predznak,

🇲🇪bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪bernini🇲🇪

Jasno je da je sve ovo za sud i zatvor!

Madagaskar
Gost
Madagaskar

Sta je za gradjane Crne Gore jos 850 milki na ovu muku,sve ce to vratiti nasa djeca,unučad i prauničad a do tad glasajte Zdravka i Dritana obavezno …

Bokelj
Gost
Bokelj

lICEMJERI

zzzzzzzzzzzzz
Gost
zzzzzzzzzzzzz

Kako je botovi iz srpske kuce? ima li grijanja>? kod vas jos mrak? hahahahha

Prešo
Gost
Prešo

Šta niste ikada prije izvidjali uzimanje kredita.
Za mene je ovo spržena zemlja.
Zalosno da će nam se unuci radosti po bijelom svijetu.

Licemjeri
Gost
Licemjeri

Svaka susa i marusa trazi od Katnica da nesto preispita, sve sto im se ne svidja i ne uklapa u milogorsku koncepciju, a dje ste do sad bili kad su se iste te kompanije pljackale a drzava placala garancije i zaduzila se za 10 godina 3 milijarde…

Joe
Gost
Joe

Za 10 godina su se zaduzili 3 milijarde – 10 godina, a ovi poslije dva dana rada jednu milijardu, razmisli malo o tome sta si napisao.

Maria
Gost
Maria

Ti si bas naivan…a da nije bilo srba I huskasa ratnih I cetnika nebi bilo ni rata…brodarska kompanija propala a stara traducija 11 vj. Srami se …ovi su hostapleri I ubice drzave

Bojan
Gost
Bojan

A izviđa li Vericu Maraš i Plantaže i do kad misli da izviđa? U kojoj bi normalnoj zemlji neko ko kaže da od ’91 pogrešno plaćaju porez jer im tako odgovara, ostao i minuta na slobodi?

Send this to a friend