Ekonomija

Sedam godina Regionalnog vodovoda: Projekat koji je promijenio CG

Crnogorsko primorje je apsolutno potvrdilo vizuju Vlade da se ulaganjima u infrastruktru stvaraju preduslovi ubrzanog, sveukupnog društvenog progresa, ocijenio je direktor pomenutnog preduzeća Goran Jevrić.

On je na svečanosti povodom obilježavanja sedme godine od kada je u rad puštena prva faza regionalnog vodovoda, kazao i da će ova godina ostati upamćena po izuzetnim poslovnim rezultatima.

“Ono što je najvažnije opštinama je isporučena voda najboljeg kvaliteta. Finansijski rezultati premašuju sve dosadašnje, pa čak i rekordnu 2016. godinu. Regionalni vodovod, zahvaljujući pozitivnim finansijskim rezultatima, u prilici je da iz sopstvenih prihoda finansira nastavak razvoja regionalnog vodovodnog sistema, odnosno početak građenja druge faze sistema, koji je inače bio predviđen tek za 2025. godinu, kako bi opštine Tivat, Kotor i Budva dobile značajno veće količine vode”, objasnio je Jevrić.

Kako je kazao on, osim razvoja i otvaranja novih radnih mjesta kroz pokretanje biznis ideja kao što su fabrika vode i fabrika hladnih organskih čajeva, u Regionalnom vodovodu su posvećeni sveukupnom podizanju institucionalnih kapaciteta.

“U saradnji sa Vladom Crne Gore uspjeli smo u namjeri da na Žabljaku prva ljetnja turistička sezona prođe bez problema u vodosnabdijevanju”, istakao je Jevrić.

Prema riječima potpredsjednika Privredne komore Crne Gore Ivana Saveljića, na početku nije bilo lako realizovati ovaj projekat.

“Nijesu svi vjerovali u perspektivnost Regionalnog vodovoda na crnogorskom tržištu. Ipak, zahvaljujući predanom radu, ovaj projekat je dao osnovu za razvoj Crne Gore i s pravom možemo reći da je to projekat koji je promijenio Crnu Goru” zaključio je Saveljić.

Predstavljena publikacija “Vode Crne Gore”

Na jučerašnjoj svečanosti, kojoj je prisustvovalo skoro 100 zvanica, predstavljena je i publikacija Regionalnog vodovoda pod nazivom “Vode Crne Gore”. Tema prvog broja je upravo regionalni vodovodni sistem, kao projekat koji je promijenio Crnu Goru i iza nas ostavio restrikcije koje su otežavale život stanovnika primorja i ugrožavale turističke sezone i razvoj.

Send this to a friend