Ekonomija

Sekulić: Kao svaka vještačka senzacija priča o pšenici dobila tihi epilog

Dragica Sekulić

Saga o pšenici se nastavlja, kazala je bivša ministara ekonomije Dragica Sekulić, komentarišući današnje pisanje Vijesti da pšenica koju je bivša Vlada premijera Duška Markovića uvezla u maju prošle godine iz Francuske odgovara uslovima koji su propisani u više pravilnika i uredbi koji se odnose na bezbjednost hrane.

“Kao i svaka vještačka senzacija priča o kvalitetu i skladištenju pšenice, doživjela je svoj tihi epilog. Francuska pšenica kupljena je, transportovana i čuvana, kako dolikuje ozbiljnom sistemu, koji radi u interesu građana”, napisala je Sekulić na svom Tviter nalogu.

Ona je saopštila da su je Vijesti sinoć u 20:33 časa upitale da prokomentariše to što su u subotu veče od Ministarstva ekonomskog razvoja zvanično dobili da “dokumentaciju za pšenicu iz Francuske spremaju da pošalju tužilaštvu”.

Odgovorila im je, ističe, da joj je zanimljivo da novo rukovodstvo glumi istražne organe.

“Osim što se radi o sasvim neproduktivnom angažmanu zaposlenih i što rade subotom veče za samo jedan medij predlažem da radi efikasnosti kompletnu arhivu ministarstva odmah prenesu u tužilaštvo po izboru, pa da konačno krenu da rade nešto na mnogo najavljivanom razvoju države”, navela je Sekulić.

A ako bilo koje tužilaštvo nekad otvori bilo koji predmet na neku od tema iz resora koji je pokrivala, Sekulić ističe da stoji na raspolaganju za sva pitanja i nedoumice.

“Posebno će mi biti drago da ispričam u kakvim dobrosusjedskim uslovima i uslovima na tržištu smo je morali nabavljati. Nijesmo molili za brašno. Mandat građana za to ne dobija vlada nijedne suverene države na svijetu. Ko to ne može da razumije ili ne želi da oprosti, svoj mandat očigledno crpi sa drugih adresa”, ističe Sekulić.

S.Đ.

Send this to a friend