Ekonomija realizuju se brojni projekti za ubrzaniji razvoj

Simović u Rožajama otvorio Agrobiznis centar i novi drvoprerađivački pogon

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović je tokom današnje radne posjete opštini Rožaje otvorio Agrobiznis centar i novi drvoprerađivački pogon.

Kako je saopšteno iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Simović je kazao da se u Rožajama realizuju brojni vrijedni razvojni projekti, koji će ubrzati dalji ravoj, poput ski centra na Hajli vrijednog 14 miliona eura.

“Multietničko, građansko, stabilno Rožaje i Crna Gora, siguran su okvir za napredak”, ocijenio je potpredsjednik Vlade tokom sastanka sa rukovodstvom Opštine.

Simović je, otvarajući Agrobiznis centar u Rožajama, kazao da će to biti nova značajna podrška poljoprivrednicima i preduzetnicima Rožaja u pripremi biznis planova i aplikacija za izdašne programe podrške koja je obezbijeđena iz Agrobudžeta i EU fondova.

Otvorena nova radna mjesta

Simović je u Rožajama svečano pustio u rad i novu savremenu liniju za drvopreradu, kompanije Šekom.

“Pored 14 postojećih, otvoreno je još 10 novih radnih mjesta. Novi koncept gazdovanja šumama omogućiće bolju dostupnost drvne građe malim proizvođačima, posebno onim sa većim stepenom finalizacije”, saopštio je Simović.

Iz  Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja su kazali da se potpredsjednik Vlade danas sastao i sa poljoprivrednicima i preduzetnicima iz Rožaja, sa kojima je razgovarao o izazovima sa kojima se susreću i planovima za dalje unapređenje proizvodnje i poslovanja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
oooo
Gost
oooo

Koliko je Gornji Ibar zaposljavao radnika i izvozio gradje prije nego sto je zatvoren????? A sad je velikii uspjeh sto ce bit zaposljeno 24 radnika. Smijesno.

Mrgud
Gost
Mrgud

Pola rozaja iseli . . .ha ha ha . .e moji rozajci . . . .

lom
Gost
lom

ima li koja podmornica tuna nedje

Send this to a friend