Ekonomija

Sin Vesne Medenice ostao bez privatne plaže

Urbanističko – građevinska inspekcija juče je, posredstvom izvršne službe Ministarstva održivog razvoja, započela uklanjanje bespravno izgrađenih objekata u Krašićima, saopšteno je iz Ministarstva.

<<<Zaustavljena bespravna gradnja u Krašićima<<<

Izgradnja u Krašićima godinama unazad je bila predmet novinskih napisa zbog urbanističkog haosa, jer su tamošnji objekti, među kojima i Miloša Medenice, sina predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, praktično ulazili u more, piše Pobjeda.

MANS je u aprilu podnio Višem državnom tužilaštvu u Podgorici krivične prijave protiv Medenice i njegovog poslovnog partnera, tivatskog biznismena Rada Arsića, zbog sumnje da su uzurpirali dio državne svojine u Krašićima i na njoj nelegalno gradili.

Iz Ministarstva su naveli da su radovi izvedeni suprotno zakonu, odnosno suprotno projektnoj dokumentaciji obalnog šetališta.

“Urbanističko-građevinska inspekcija je preduzela upravne mjere i radnje predviđene zakonom o planiranju i izgradnji, a shodno ovlašćenjima urbanističko-građevinskog inspektora i donijela rješenje o rušenju nelegalno izvedenih radova “, navodi se u saopštenju i dodaje da subjekat nadzora nije izvršio naređeno uklanjanje nelegalno izvedenih pozicija na objektu, pa je Urbanističko-građevinska inspekcija pokrenula proceduru administrativnog izvršenja rješenja.

“S obzirom na to da su na ovom prostoru identifikovane dodatne bespravne aktivnosti, isti će i dalje biti u fokusu Urbanističko-građevinske inspekcije”, poručeno je iz Ministarstva.

Prema ranijem pisanju medija, Medenica je prekoračio i kvadraturu predviđenu građevinskom dozvolom za izgradnju vile u Krašićima. Ministarstvo je u julu 2012. izdalo građevinsku dozvolu za gradnju turističkih vila Medenici i njegovim partnerima Radu Arsiću i Željku Koviniću. Medenica ima i ugovor o zajedničkoj izgradnji.

Riječ je o objektu sa podrumom, suterenom i prizemljem koji u osnovi ima 55 kvadrata i dvorište od 105 kvadrata, a teret na troetažnu vilu upisan je u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine krajem decembra 2018. godine.

Prekoračenje dozvoljene površine upisano je na dupleks od 96 kvadrata u suterenu i nestambeni prostor od 71 kvadrat u izgradnji na prizemlju.

I vila na susjednoj parceli do Medenice, koja je vlasništvo Arsića, ima teret prekoračenja građevinske dozvole. Vila, kako stoji u katastru, u osnovi ima 54 kvadrata sa dvorištem od 159 kvadrata. Teret o prekoračenju kvadrature upisan je istog dana kada i Medenici na dupleks od 104 kvadrata u suterenu i nestambeni prostor od 64 kvadrata u izgradnji u prizemlju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bokelj
Gost
Bokelj

Boka Kotorska mora biti nezavisna, dosta sa primitivizmom bahatih crnogorana

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Molim mišljenje struke,kako se to danas moderno formuliše

Kolasinac
Gost
Kolasinac

ne bih se zacudio da ih posle izbora ponovo ozidaju!!! Vece i deblje…

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

zamisli ti koliko treba da budes bezobrazan, bahat, i licemjer pa da uradis ovako nesto a kroz kolasin malo auto ne moze da prodjenl ulicama od kratera i sl.. no njega briga on ce dzipom…

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

jednom je jedan covjek rekao prije 20 godina.. kad su bili izbori.. ovo je zlatno sta nam rade ovi sadasnji sta ce nam radit njihova bahata djeca.. evo sad se to vidi da je bio u pravu od slova do slova!! A rekao je jos ovi danas oce i da ucine i da te saslusaju i da ponesto urade i… Više »

Estonija
Gost
Estonija

Ja da sam on castio bi nekog 3,4 plaze

MILO NATO CPC
Gost
MILO NATO CPC

E vala steta…

Mitar
Gost
Mitar

Malograđanština i primitivizam zadnje vrste…

Maxim.
Gost
Maxim.

Na ovu temu biste mogli svakodnevno pisati,jer takvog otimanja kao u Boki mislim da nema nigdje. To Vam dodje kao kada odete u Firencu,Rim ili Barcelonu i sa javne površine vas neko istjera. Tako je stanje u Kotoru,Dobroti,Ljutoj,Muo,Prčanj ,Perast,Krašici…nemate gdje staviti peškir i okupati se a da ne udjete u svadju sa nekim ko je umislio da je obala njegova!!

Bnjj
Gost
Bnjj

U svoj državi je rako, rade šta hoće, radnike bijedno plaćaju evo u Berane 2god ljudi nisu platu primili u Lideru u regionu

Mongro
Gost
Mongro

Zbog ovakvog nepotizma i neažuriranosti tužilaštva i sudstva CG kao država svih građana, gubi u očima onih koji pošteno žive i koji žele dobro CG. Ovakvi sigurno to ne žele, a i oni koji im daju podršku!!!

Maxim.
Gost
Maxim.

Nemojte ove po Kotoru da štedite. Nijesu oni ni političari ni sinovi političara, nego pohlepne hijene kojima je dopušteno da otimaju od gradjana. Još malo pa ce na rivu ležajke staviti.

Haris
Gost
Haris

Što Veke na to zbori?

Varošani
Gost
Varošani

Bas ste ih ostetili ah😂😂😂👍

Monako
Gost
Monako

U Zapadnoj evropi da sin nekog ko obavlja izvrsnu vlast ovo uradi odmah bih podnio ostavku ali to je Evropa🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Haris
Gost
Haris

aaaaaaaahahahahahahahahahahahahahahahahaha

Djuvbenffiobol
Gost
Djuvbenffiobol

Samo me interesuje oće li mu vidovi prijatelji ikad doći u kuću. Samo to čekam da vidim petlju da mi zakucaju na vrata i ovako sam počeo da šamaram po italiji.

Djuvbenffiobol
Gost
Djuvbenffiobol

Vazda je bilo privezaka. Na moju parcelu su otvorili kafić crmnicani a mene ga makli. Samo da vidim dokle će. Mene pare ne trebaju imam ih dovoljno.

papiric
Gost
papiric

crmnicani su najjaci

adačuš
Gost
adačuš

Crna Gora H I T N O treba evropski zakon o porijeklu imovine i sprovodjenje istog ako mislimo o buducnosti nase djece i CG kao drzave.Morali bi da iznajmimo zatvorske kapacitete susjednih drzava da smjestimo lopove.To je rak rana Crne Gore i jos ponesto.

petar
Gost
petar

😂😂😂 strasno!

Goran
Gost
Goran

U istinski demokratskim državama otac ili majka na funkciji bi dobili otkaz ili sami ga dali kad im dijete uradi ovako nešto.
A druga priča je tek odakle pare za ovaj poduhvat, čime se bavi taj momčić,ili je i on ko Blažo extra talenat za biznis.

Kundera
Gost
Kundera

Nepodnosljiva lakoca folitanja !

Kundera
Gost
Kundera

…….foliRanja !

Rade007
Gost
Rade007

Tako i treba. Ja bih uklonio sve privatne plaže koje nemaju papire da su kupljene od države,mada mi nije jasno zašto bi država ikad ikome prodavala plaže.

Bnjj
Gost
Bnjj

Šta je sa plažom Crvenom između Bara i Sutomora prave restorane, ogrsđuje se pristup moru

papiric
Gost
papiric

i mene zanima, tamo sam djetinjstvo proveo kupajuci se

Roro
Gost
Roro

Greote za tog malog?

vjecna da je
Gost
vjecna da je

odlicno sto god je drzavno i zajednicko staviti na koristenje svima ….sto je sa stotinama ponti duz zaliva koje su nelegalno zagradjene i koriste ih raznorazni tajkuni kao plaze baste ili ugostiteljako objekte …ajmo mjestani prijavite da reaguje drzava da se naplate kazne i vrati se sve u zajednicko vlasnistvo i svima na koristenje

Maxim.
Gost
Maxim.

Evo pišem komenter nego nece da objave. Sve si u pravu. Nego su sada legli na Medenicu kao da je jedini. To je opšti haos po Boki što se radi. A Krašići posebna priča. Sve je uzurpirano a nijesu sve sinovi političara.

Maxim.
Gost
Maxim.

Objavite komentar,zasto biste ih štedjeli kada znaju da otimaju i bahato se ponašaju. Da pravimo zdravo društvo i drzavu!

Haris
Gost
Haris

Što bi sa tkz. betonskom krstionom i limenkom na RumijU?? Hoće li to, evo se odužilo, đe je mans rade li što??

BudoMne
Gost
BudoMne

Mani se ti krstionica, imaš svoje vjerske objekte pa o njima brini bratijo.

petar
Gost
petar

Ima nade, ne mogu vjerovat ??? Svaka čast vrijeme je da se nasilnicima stane NA PUT bez obzira ko su i nažalost ČIJI SU … Osvijestili ste obraz . Markoviću pametan si a imaš i bolje….

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Нем наде. Завршиће се ово послије ибора, а ово је само представа за наивне гласаче.

Animus
Gost
Animus

Krasice treba prvo poravnati, pa iznova graditi, ali ne dati nikome 100 m od mora…zar ne bjese zakon da se unutar 100 m ne smije graditi?

Uz444
Gost
Uz444

Suza suzu stiže.

kovid wifi free
Gost
kovid wifi free

Dajte mu pomoc tj ovaj treci talas podrske😂😂😂

Mila K
Gost
Mila K

Neuspješni ckl u borbi za očuvanje Crne Gore. Dika i ponos, nema što…

Maxim.
Gost
Maxim.

Nije uopste bitno da li je sin Medenice ili bilo kog funkcionera. Zakon u zoni morskog dobra treba poštovati. Ovdje se digla galama jer je njen sin,a takvih primjera ima na stotine. Tako da inspekcija ima posla koliko hoce. Samo u zalivu Boke imate primjera gdje su na ponte stavljene kapije,zabranjen je pristup gradjanima. Na Muo u Kotoru na 300m… Više »

Gajo
Gost
Gajo

Zamislite kad sin nekoga ko bi TREBAO biti olicenje pravde radi ovakve stvari. Zato smo tu dje smo.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Dokažimo evropi da smo je dostojni.

Republika
Gost
Republika

Bravo za Mans!!!

Marko
Gost
Marko

A ono ruglo na Rumiji?

NHM
Gost
NHM

A oće li Medenica junior platit račun za ove radove ?

Mili
Gost
Mili

ođe izgleda da nema MANS-a ne bi niko primjetio nijednu nepravilnost…kao da inspekcije i ostale organe nemamo…sprdnja

Mirko
Gost
Mirko

MANSu svaka cast

gagi
Gost
gagi

I treba tako nista selektivno,e sad su na red Carevici,da vidimo sad inspekciju.

Sasa
Gost
Sasa

Ni Zugici nisu daleko, a stubovi terase su u moru.

Marko Z.
Gost
Marko Z.

A Rumija?

Kriza
Gost
Kriza

Kako je to moguće.Brzo vratite sve kako ste zatekli ili ….Znate li Vi na koga ste se namjerili??

Marko
Gost
Marko

Pitanje ko im je to uopšte dozvolio i okle pare?

Pa ne no, je li
Gost
Pa ne no, je li

😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

Bnjj
Gost
Bnjj

Sve sinovi, ćerke, rodbina jednih te istih ljudi;dok narod radi za bijwdnih 200,300e oni se bogate, pa dokle više, hoće li najzad otići u opoziciju

zzzzzzzzzzzzz
Gost
zzzzzzzzzzzzz

a sto mislis da ce da rade ovi iz opozicije kad dodju na vlast? nije problem nijedna vlast nego kultura naroda.. mada je to za vecinu kvantna fizika..

Pomorac
Gost
Pomorac

Što se mene tiče može do vijeka, ovce su za šišanje

Frljoka
Gost
Frljoka

A opozicija je postena? Carevic, Radunovic, Davidovic, Mandic, Medojevic – sve sirotinja i proleterijat radnicke klase iz penthausa i sa jahti u budvanskoj marini???

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

udavi brate više.
eno su df i ostali vlast u berane i po primorju pa je li nešto drugačije nego u bg nk dg?

Send this to a friend