Ekonomija

Sindikalac u penziji gradi zgradu sa 70 stanova

Samostalni sindikat radnika Kombinata aluminijuma gradiće zgradu sa poslovnim prostorima u Podgorici, na urbanističkoj parceli pet, Blok dva, u zahvatu Detaljnog urbanističkog plana Servisno skladišne zone. Dobili su saglasnost glavnog državnog arhitekte Dušana Vuksanovića na idejno rješenje tog objekta.

U ime investitora zahtjev za davanje saglasnosti podnio je 22. januara nekadašnji predsjednik Samostalnog sindikata radnika KAP-a Zoran Milošević, koji je u međuvremenu postao penzioner, a idejno rješenje je uradila podgorička firma Arhicon.

Površina urbanističke parcele broj pet je 4.214 kvadrata, a na njoj je planirana izgradnja kolektivnog stambenog objekta sa poslovanjem sa prizemljem i pet spratova. Zgrada će imati 70 stanova, od čega će biti deset garsonjera, 35 jednosobnih i 25 dvosobnih stanova. Objekat će u prizemlju imati i 14 poslovnih prostora, ukupne površine 744 kvadrata. Planirana su i 92 parking mjesta. Na ovoj urbanističkoj parceli je planirano 65 parking mjesta, a ostatak u Bloku dva na za to DUP-om planiranim površinama.

Milošević je Pobjedi kazao da su za stanove mogli aplicirati samo oni koji nijesu uzeli stambeni kredit ili stan od KAP-a. Podsjetio je da je 2015. godine 70 bivših i sadašnjih radnika uplatilo 30 odsto cijene stanova. Pola stanova je, naglasio je, namijenjeno penzionerima KAP-a, a polovina onima koji još rade u fabrici.

“Zadovoljni smo. Imamo neophodnu papirologiju i dobijanjem ove saglasnosti nadamo se da ubrzo ulazimo u fazu izgradnje objekta. Novi Zakon o planiranju prostora i izgradnji objekata je pokazao na samom startu da je efikasan”, ocijenio je Milošević.

Cijena kvadrata je trebalo da bude od 730 do 740 eura, na šta, ističe, nije mogao pristati.

“I projektant je napravio novi projekat sa poslovnim prostorima. Izvođaču radova ostaju poslovni prostori, a nama je cijena smanjena na po 670 eura po kvadratu” zaključio je Milošević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vidoviti
Gost
Vidoviti

A dje je Milosevicu 1 milion sa racuna stambenog.fonda koji ste dali vladi za sirovine kada je KAP otisao u stecaj.Radnickog novca za rjesavanje stambenog pitanja.I vi mi ih sad spasavate.VDT javi mi se ,ima tu posla za tebe

Enigma
Gost
Enigma

Gradi Miloševiću Bog ti pomogao a dusmani u Hitnu nadam se …..

Mrkela
Gost
Mrkela

Ovaj slucaj vristi za istragom VDT -a ASK i ostalih agencija

Ćotek
Gost
Ćotek

Zaokružimo DPS, jopet!!!!

Vidoviti
Gost
Vidoviti

Koja neistina Milosevicu.Prvo nije tacno da je iko znao od penzionera za konkurs.To je poceo Rade Krivokapic a sad.si ti nastavio.Konkurs je bio u tajnosti.Ko je konkurizao.Upravnici i direktori i dio radnika ali svi imaju rijesena stambena pitanja.Tajno ste zvali tel.i obavjestavali za konkurs

Marko
Gost
Marko

Sindikatlija,ako je standard 1,1 parkinga po stanu i 1.2 parkin mjesta po poslovnom prosstoru kako mislis da dobijes dozvolu sa 65. Izgradnjom u na drugoj parceli i to tudjoj sampione. Revident koji je potpisao ovaj projekat je kandidat za oduzimanje licence

colo
Gost
colo

Druze, Celebic je napravio City Mall ili kako se vec zove, a nema ukupno 50 parking mjesta u garazu, fali mu jos duplo minimum ne znam tacne brojke, i njegovo resenje je da prisvoji dio parkinga Delte da nadomjesti taj broj parkinga koji mu fali, koja je imala dovoljan broj parking mjesta za svoju povrsinu tada kad se gradila. I… Više »

ana
Gost
ana

a gdje on živi. koliki je procenat odvojio za sebe.penzioner se bakće poslom koji s njegovim zanimanjem nema veze

Sova
Gost
Sova

Slažem se. Čovjek je penzioner i to treba da ostane. Radnici KAP-a su imali velike plate i danas imaju dobre penzije. Nemaju potrebe da rade i da zauzimaju mjesto mladjima. Treba angažovati penzionera ako nema raspoloživog kadra. Sumnjam da Sindikat ne može naći nekog radnika.

Lkds
Gost
Lkds

Da se ugradi na stanove koji kostaju 670 eura po kvadratu a ovaj investitor da za dzabe radi zgradu e bravo majstore matematike, kakav narod ovo je za ne povjerovat.
Nadji mi jedan stan koji kosta 670 eura po kvadratu u PG! Nema ih ispod 1000e

Sram te bilo
Gost
Sram te bilo

Tebi je izgleda krivo sto ce 70 radnika da uzmu stan po povoljno cijeni!

...
Gost
...

Gradi covjek zgradu za radnike KAP-a koji nista nisu dobili od firme i odma ovaj nas narod glupi misli da se ugradio,odavde se treba selit!

Draca
Gost
Draca

A sta na ovo ima da kaze njegov brat konobar u penziji i veliki opozicionar

Klara
Gost
Klara

Pa i on je opozicionar oni jos bolje prodju
Kao Janko Vucinic borio sa za radnike pa usao u skupstinu. Odatle ce ih bolje ,,braniti,,
Naivcine svi se bore za sebe i pozicija a posebno opozicija

amo
Gost
amo

P.S. Inace svi bivsi sindikalci su prije stupanja na mjesto prdsjednika su bili ili postanari ili prezivljavali,a sad su podebeli i poprilicno situirani na racun sindikalnih para.

Baš ste slijepi
Gost
Baš ste slijepi

Sindikat postoji samo na papiru. Jes, baš vas sindikalci vole i brinu o vama! Svi su oni u sprezi sa vlasti i svoju poslušnost debelo unovče,dok za javnost pošalju poneku degutantnu, providnu izjavu. Bljutavo, zar još neko vjeruje u sindikat?

danevjerujes
Gost
danevjerujes

Da ne vjeruješ da ovo postoji kod nas… Odlično.

Klara
Gost
Klara

A to su nasi samostalni sindikati neka neka

amo
Gost
amo

Za koga li gradi taj bivsi sindikalac i koliko li je para dobio.

Sindikat
Gost
Sindikat

Zaradio sam ih casno i posteno braneci prava radnika.

Send this to a friend