Ekonomija

Sindikat: Sa Vladom nastaviti pregovore o povećanju zarada

Sa konferencije Sindikata Uprave

Prioritetan cilj Sindikata Uprave Crne Gore ima za cilj nastavak pregovora sa Vladom oko povećanja zarada zaposlenih i rješavanja stambenih pitanja u što skorijem vremenskom periodu, obzirom da se zarade nisu uvećavale duži niz godina, dok su životni troškovi konstantno rasli.

Pojavom epidemije korona virusa, kako su podsjetili, početak pregovora je zaustavljen, dok je dodatnu nepovoljnu situaciju vezanu za ove pregovore izazvala je ekonomska kriza.

“Sindikat Uprave, kao prioritet u svom djelovanju dao je sebi za cilj, zalaganje za povećanje zarada i rješavanje stambenih pitanja zaposlenih u javnom sektoru, na osnovu čega je i počeo pregovore sa Vladom Crne Gore u prethodnom sazivu”,  rekli su u Sindikatu.

Kako su naveli, akcenat za povećanje zarada biće na zaposlenima u grupi D koju čine radnici sa najnižim primanjima.

“Sindikat uprave CG u svom programu, kao prioritet ima i donošenje novog Granskog kolektivnog ugovora za oblast uprave i lokalne samouprave, tako da po otpočinjanju pregovora sa Vladom, očekuje saradnju socijalnih partnera u cilju donošenja kvalitetnog kolektivnog ugovora za već navedenu vrstu djelatnosti”, rekli su u Sindikatu Uprave.

Send this to a friend