Ekonomija

Smještaj za izbjeglice u Herceg Novom: Raspisan poziv za kupovinu 36 stanova

Herceg Novi

Uprava javnih radova raspisala je danas javni poziv za prikupljanje ponuda za kupovinu 36 gotovih stanova u Herceg Novom, kako bi riješila stambeno pitanje raseljenih lica i izbjeglica u Crnoj Gori.

Rok za dostavljanje ponuda je 22. april 2019. godine, a procijenjena vrijednost kupovine stanova je 953.470 eura. U pozivu mogu da učestvuju fizička i pravna lica.

Regionalni program trajnih rješenja za izbjeglice i raseljena lica, poznat kao “Regionalni stambeni projekat” (RHP) zajednička je inicijativa Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Srbije.

Procjenjuje se da će program dostići vrijednost od 584 miliona eura.

U Crnoj Gori ciljnu grupu RHP programa predstavlja 1.777 domaćinstava, odnosno 6.063 osobe, kojima će biti obezbijeđena trajna stambena rješenja kroz lokalnu integraciju u njihovim mjestima raseljenja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Snupi
Gost
Snupi

Čitam i razmišljam, Herceg Novi, grad na moru i stanovi za raseljena lica. Jedno sa drugim mi ne ide nikako, a tek vrijednost investicije. Kao sto je neko vec napisao, zar mi nemamo koga BLIZEG da zbrinemo, nego moramo jos da se staramo o izbjeglicama? Ne kazem da je njihova muka mala, ali znam da kod nas ima nasih ljudi… Više »

eto
Gost
eto

Riješiti sva raseljena lica,razne izbjeglice jer će jedino oni danas sutra ”stati” u odbranu CG.Ovi drugi ništa nijesu dobili pa i nemaju šta da brane.

Snctum
Gost
Snctum

Vodite ih u PG sta ce u Novi???! Ne smetaju mi ali će poslije crnogorski extremisti da tvrde da im izbjeglice ruse državu.

budala
Gost
budala

Odakle vise izbjeglice, rat je bio prije 20-30 godina

Lipovo
Gost
Lipovo

Donedavno su postojale/gradjene ,,holandske, danske, njemachke…..,, kucce za raseljena lica; sada I’m se kupuju stanovi, moracce I’m se obezbijediti posao…. Ima li CG svojih ,,nesreccnika,, koji zasluzzuju, odavno, ljudski I humanitarni obzir prema njima. Obezbijedimo PRVO ,,svoju sramotu,, pa, svjetsku kada dodje na red. A, prostora imamo kao Amerika, kada bi nas ,,ispeglali,,

Send this to a friend