Ekonomija

Snažnija ekonomska saradnja Cetinja i Slovenije

Prijestonica će intenzivnije komunicirati sa Slovenijom o projektima iz Programa bilateralne razvojne saradnje, dogovorili su gradonačelnik Cetinje Aleksandar Kašćelan i ambasador Slovenije u Crnoj Gori Gregor Presker na današnjem sastanku.

Kako je saopšteno iz Prijestonice, Kašćelan je sa Preskerom razgovarao o modalitetima potencijalne potencijalne saradnje crnogorskih i slovenačkih privrednika i realizaciji zajedničkih projekata.

“Kašćelan je predstavio poslovne potencijale Cetinja, afirmišući posebno oblast turizma i poljoprivrede. Govorio je i o značaju Prijestonice u istorijskom i kulturnom kontekstu, kao i o manifestacijama koje se planiraju u narednom periodu, gdje bi svoje mjesto mogle naći i kompanije iz Slovenije”, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su posebno razgovarali o projektima predviđenim kroz Program bilateralne razvojne saradnje između vlada Crne Gore i Sloveniji i o benefitima i uslovima koje oni nude.

“U tom kontekstu, ambasador se interesovao za status projekata koji se odnose na izgradnju transfer stanice za miješani komunalni otpad u Prijestonici i rekonstrukciju javne rasvjete”, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Otvara se fabrika slovenacke čokolade na cetinju

Bnjj
Gost
Bnjj

Gorenje je otvorilo 2fabrike u Srbiji a vi veliki prijatelji nijeste uspeli da dovedete u već postojeću fabriku Obod e to je vaša uprava

Gero
Gost
Gero

Ekonomska saradnja Cetinja i Slovenije. Presmiješno. Ne no Petnjice i Kine.

kinja
Gost
kinja

Znaju li ovi išta no svake godine da rekonstruišu javnu rasvjetu

Vojo st
Gost
Vojo st

Otvara se GORENJE fabrika na Cetinje

Send this to a friend