Ekonomija

SNP: Odlazeća vlast želi obmanuti Žabljačane

Žabljak

Reagovanje odlazeće Vlade na jučerašnje saopštenje SNP-a predstavlja svojevrsnu zamjenu teza kojom se žele obmanuti stanovnici grada pod Durmitorom, rekli su u SNP-u.  Naime, u toj partiji su reagovali na jutrošnje saopštenje Vlade o postavljanju žičare na Savinom kuku na Žabljaku.

<<<Vlada: Od postavljanja žičare na Savinom kuku se odustalo zbog UNESCO-a<<<

Javnost je, kako su rekli u Vladi, podsjećaju, još ranije obezbijedila sredstva za izgradnju nove žičare i ski staza, koja bi Žabljak dodatno učvrstila  na mapi prestižnih zimskih turističkih destinacija. U Vladi su poručili SNP-u i da postojeća žičara na Javorovači nije u vlasništvu države,  već se radi o privatnoj imovini. SNP je juče saopštio da će se zatvaranjem Javoravače, Žabljak izbrisati sa turističke mape.

“Ni jednom svojom rečenicom nijesmo pomenuli da je država nadležna nad skijalištem Javorovača znajući da je to privatno vlasništvo. Eventualno zatvaranje skijališta Javorovača je pomenuto kao potez koji bi uz najavljeno izmiještanje žičare bio poguban za žabljački turizam. Drugo, regovanje odlazeće Vlade je eklatantan primjer medijskog spinovanja. Pozivanje na UNESCO i zaklanjanje iza njegovog izvještaja je nešto što u kako vi rekoste “ozbiljnoj politici” ne može proći”, rekli su u SNP-u.

Oni dodaju i da UNESCO u posljednjem izvještaju ni u jednoj rečenici ne pominje da je protiv rekonstrukcije postojeće žičare.

“Konstatovanje da je pokrenuta procedura raskida ugovora sa izvođačem radova, kako bi se izbjegli nepotrebni troškovi za budžet je porazna i imala bi smisla da Vlada nije nabavila žičaru prije nego što je i dobila zvaničan stav UNESCA”, kazali su u SNP-u.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
marius
Gost
marius

Jesam li u pravu, kad kazem da su demokrate prepustile SNP , da se blamira svakodnevno, sa izdavanjem saopstenja ? Kakva rialiti partija, posta ovizi SNP.

Send this to a friend