Ekonomija

SNP: Vlada ozbiljno da pristupi dodjeli državne pomoći Montenegro Airlinesu

Socijalistična narodna partija pozvala je Vladu da ozbiljno i odgovorno pristupi rješavanju pitanja dodjele državne pomoći Montenegro Airlines-u i da dostavi poslanicima potrebna dokumenta kako bi se moglo valjano raspravljati o tome i kako bi građani imali informacije o načinu na koji se milioni eura dijele, kako su saopštili, preduzeću od koga svi imamo samo trošak i glavobolju.

“Sjednica skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet pokazala je svu neozbiljnost i nonšalantnost sa kojom se čelnici vlasti odnose prema dodjeli najveće pojedinačne državne pomoći u istoriji Crne Gore”, naglašavaju u SNP-u.

Kako ističu, spašavanje Montenegro Airlines-a, za koje je opredijeljeno 155 miliona eura, sprovešće se tako da ni građani, a ni poslanici ne znaju o čemu se radi.

“Tako je ministar saobraćaja Osman Nurković odbio da poslanicima dostavi biznis analizu ovog projekta, uz obrazloženje da mu konsultant ne dozvoljava da je pokaže. Predsjednik odbora Predrag Sekulić za sve vrijeme trajanja sjednice igrao je igrice na tabletu, a onda su poslanici DPS-a i HGI-a, koji ne pripadaju ovom Odboru, dovedeni da kao zamjenici podignu ruke i omoguće da se raspravlja o pomenutom pitanju iako nema ni podataka, ni dokumenata potrebnih za to”, navode u SNP-u.

Na taj način je, kažu, obesmišljena ta izuzetno važna priča, u kojoj je jedino jasno da će građani ponovo biti žrtve Vladine hazarderske ekonomske politike, koja prijeti da nas definitivno dovede do dužničkog ropstva.

“Iako je i Evropska unija više puta upozoravala da se pitanje dodjele državne pomoći ne može tretirati na ovakav način, crnogorska vlast se pravi gluva i nastavlja da sipa državni novac u Montenegro Airlines”, dodaju u SNP-u.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Anonimni777
Gost
Anonimni777

Dosadili ste vise sa MA,kad nemate o cemu da piste onda vam je samo tema to,promijenite malo.

Fileopg
Gost
Fileopg

Nadam se da vlada neće uzalud uložiti novce ka vi što ste u magistra uložili preko 100 000€….

Šojićev Ćirko
Gost
Šojićev Ćirko

Tu će izbit svađa i ko zna šta još ? gomila od 155 milona evrića biće ršuma oko tala

Send this to a friend