Ekonomija

Socijaldemokrate: Izvjesno povećanje plata zdravstvenim radnicama

Kenan Hrapović

Socijaldemokrate danas su saopštile da je izvjesno povećanje plata zdravstvenim radnicama, naglasivši da se oni u kontinuitetu zalažu za to i da očekuju da će Vlada izaći u susret zahtjevu sindikata, ali i onome na čemu resorni ministar, član Predsjedništva SD-a Kenan Hrapović, istrajava.

“Izbornim programom 2016. godine Socijaldemokrate su, između ostalog, obećale da će se zalagati za podizanje standarda zaposlenih u sistemu zdravstva. Od dana dolaska na funkciju, Hrapović, sprovodeći politiku partije, snažno je podržavao ideju povećanja plata medicinskih radnicima. Smatramo da su, zahvaljujući rezultatima adekvatne ekonomske politike, odnosno sprovedenih mjera finansijske konsolidacije, stvoreni uslovi da zahtjevi zdravstvenih radnika u ovom dijelu budu ispunjeni”, navode Socijaldemokrate.

Važno je, kažu, napomenuti i činjenicu da se više od 400 ljekara iz Crne Gore nalazi na specijalizaciji, a da je u posljednje dvije godine odobreno 150 specijalizacija i 20 supspecijalizacija.

“Naravno, ništa manje važno za nas jeste ulaganje u medicinsku opremu od gotovo 11 miliona eura. Između ostalog, nabavljeni su linearni akcelerator (KCCG) koji će značajno rasteretiti liste čekanja za radio-terapiju, 3T magnetna rezonanca (KCCG) i angiografski aparat (KCCG), čime je omogućeno kompletiranje dijagnostičkih procedura u svim domenima, gama kamera (KCCG) i 4 CT skenera (Nikšić, Bijelo Polje, Berane i Risan), a koji omogućavaju precizniju dijagnostiku”, navele su Socijaldemokrate.

Ističu da dodatnih pet miliona eura za opremu, koji su opredijeljeni u budžetu za ovu godinu, uspješno realizuje Klinički centar.

“U rekonstrukciju i adaptaciju objekata uloženo je više od tri miliona eura, a za adaptaciju zdravstvenih objekata kroz program energetske efikasnosti pet miliona, dok je obezbijeđeno dodatnih šest miliona. I još je mnogo realizovanih aktivnosti kojima Ministarstvo zdravlja čini zdravstveni sistem u Crnoj Gori dostupnijim i kvalitetnijim”, ocjenjuju Socijaldemokrate.

Prema njihovim riječima, sve te pozitivne pomake vide i građani Crne Gore, pa se u posljednjim istraživanjima zdravstveni sistem nalazi u samom vrhu liste povjerenja građana.

“Socijaldemokrate će, zato, nastaviti da marljivo rade na unapređenju zdravstvenog sistema, što svakako podrazumijeva i bezuslovnu podršku zahtjevima zdravstvenih radnika za povećanje mjesečnih zarada”, naglasili su u toj partiji.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lipovo
Gost
Lipovo

,,zdravstveni sistem se nalazi u samom vrhu povjerenja gradjana,,…. Ministre, ptossetaj Tvojim bulevarom ili svrati do apoteka u Tvojoj zgradi i tada daj ,,zakljuchke,, Ovo nije predizborni miting…..

Meho
Gost
Meho

Odakle? Aj objasni odakle? I ako znas odakle kada? Samo se ocekuje, obecava, prica, pregovara … vec godinama tako. Hocete li vi svoje plate smanjit? Garantujem da necete.

Bnjj
Gost
Bnjj

Morate umanjiti auta i stanove i eto povećanja

Mrkelja
Gost
Mrkelja

Lisni magarce do zelene trave.Dan za danom,mjesec za mjesecom odose godine.Dok ih vi povecate dosti ce bit pod zemljom.Ne treba tu neka velika procedura ako ste voljni da povecate tu crkavicu nego se vama ne zuri e vam je duboko korito.

Send this to a friend