Ekonomija

Solarna elektrana na krovu Željezare, obećana nova radna mjesta od jeseni

FOTO: RTNK
FOTO: RTNK

Direktor EPCG Željezare Nikšić Đorđe Manojlović kazao je da su na krovu pogona Vučionice postavili solarnu elektranu od 1,7 megavata snage, te da je u pripremi još jedna na zemlji od dva megavata. Angažovano je trenutno 250 radnika u pokrenutim pogonima i najavljuje od jeseni nova radna mjesta, kada se krene sa realizacijom još nekih projekata.

Kako je kazao, gostujući u emisiji Mreža na TVCG, u fazi je izrada konstrukcije za elektranu na zemlji. To rade njihovi radnici u pogonu Konstruktivna radionica i taj podon je pušten u rad već 15 dana.

“Radimo i projekat za još jednu elektranu od šest magavata na zemlji i još jednu na krovu. Sa puštanjem u podgon ove od 1,7 megavata koja je postavljena na lrovu Vučionice, imamo malih problema, jer je postojeća trafostanica u lošem stanju i ići ćemo sa montažom novih trafostanica. Taj eleborat je u procesu izrade zajedno sa CEDIS-om i biće dosta brzo završen. U posao sa solarnim elektranama uključeno je 80 ljudi, četiri grupe po 10 radnika, dvije grupe za pripremu terena i dvije za montažu. Ostali rade druge aktivnostu u krugu fabrike”, rekao je Manojlović.

Što se tiče proizvodnje podkonstrukcija, Manojlović je istakao da su imali spreman program i materijal i krenuli sa tim sa 80 radnika.

“Planiramo i program armaturnih mreža, na jesen biće pokrenuta i Kovačnica. Potpisani su brojni ugovori sa firmama iz Evrope, istakao bih ugovor sa njemačkom firmom za proizvodnju čeličnih sajli, razgovaramo sa firmama za proizvodnju bankina. Ono što bih istakao jeste da imamo i ugovore sa lokalnim firmama i već deset firmi je u krugu fabrike. Radnici su zadovoljni i inicirali su i pokretanje restorana koji će početi sa radom od prvog juna”, kazao je Manojlović.

Naglasio je da je plan da se u EPCG Željezara zaposli 1.500 radnika u narednih godinu i po dana, a da nova radna mjesta će biti otvorena od jeseni za kada su planirani neki od najavljenih projekata.

16

avatar
1000
12
4
0
 
16
AlienwareFiconenad_mneAlienwareMarkisa1
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fico
Gost
Fico

Obecavaju pred izbore a znaju da “gazde” nece biti tu posle izbora…nego ajde, narod kao narod.

nenad_mne
Gost
nenad_mne

Što li se zove željezara, kada je po nabrojanim aktivnostima, bravarski pogon?

Alienware
Gost
Alienware

Proizvodnja hrane i vode? Najveca blaga u svijetu. Ispitati prodaju izvorista vode privatnicima zadnjih 30 godina. Voda mora biti u drzavnom vlasnistvu. Ukinite subvencije privatnicima za proizvodnju struje i ispitati kako su uopste robili te poslove, ispitati porijeklo imovine tih bizMismena. U Americi je dovoljno dokazati da je prvi nilion stecen ilegalno i sve se uzima i salje na robiju.

miko
Gost
miko

taman neka zaposle po 4 da drze po jedan panel ..obavezno tvrdosane…

Nani
Gost
Nani

Sad ce zeljezarci spasiti,pomiriti i izvuci zemlju iz ekonomske krize.Jupi.

Podgorica
Gost
Podgorica

Sad će oni iz Dps, a zašto na krov, zašto nije pored krova, iza krova, ispod krova..

Marco
Gost
Marco

Namještaju partijskim vojnicima izmišljena radna mjesta i otpremnine za dvije godine.

Dušan
Gost
Dušan

Srećno
Samo rad i proizvodnja može izvući Crnu Goru iz siromaštva
Nije teško izvodljivo ako promjenimo politiku svadja i kopanja po istoriji koja razdvaja

monteego
Gost
monteego

Kao neko ko zna materiju – od ovoga nema nista, nazalost.

Hogar
Gost
Hogar

Ma to su četnici,prijatelju.Moramo da se riješimo četništva,svetosavlja,crkve Srbije(kriminalno-paravojne) pa tek onda da se živi i da se radi.Drugačije ne ide,žao mi je.Velima muka i veliko gubljenje vremena.Ruješimo se četništva i svetosavlja zbog naše đece,zbog budućih generacija ako smo već mi zabudalili.#tj neki od nas,naaaaaaaarood,zaostalo stanovništvo.

Markisa1
Gost
Markisa1

Koliiko puta cete morati čistiti panelš jer se zna koja prasina postoji u zeljezari. Postavljate panele a niko o proizvodnji ni riječ. Koliko planirate celika da proizvodite ako u opste mislite to i da radite

Alienware
Gost
Alienware

Ali rada i proizvodnje nema u CG…svi oce u politicare hahaha

Haven
Gost
Haven

Od jeseni do jeseni, to ce spasit Cg solarni paneli da milutin krade jos vise.
A makte se pustite pricu.

Nikola
Gost
Nikola

koliko čelika proizvodite?
A da ugasili ste proizvodnju kao i sve što ste ugasili u CG. izuzev tudje crkve

Tgd 70
Gost
Tgd 70

Imaju li ove brojne evropske firme imena, a da nijeste nesto ugovorili sa sestrom rusijom

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Manite se vi solara, predjite na proizvode od celika ako mislite da opstanete ! Solari se grade jer tokom eksploatacije za njihovo odrzavanje nije potrebno imati stalno zaposlene, u suprotnom bili bi neisplativi ! Servise rade specijalizovane kompanije ali to vi ne mozete biti. Od podkomstrukcija za solare u Crnoj Gori se ne moze zivjeti, nije dovoljno. A van Crne… Više »

Send this to a friend