Ekonomija

Spajanje CKB i Podgoričke banke teče planiranom dinamikom

Crnogorska komercijalna banka funkcioniše stabilno, dobro je kapitalizovana, profitabilna i visoko likvidna banka, a aktivnosti na planu njenog spajanja sa Podgoričkom bankom odvija se planiranom dinamikom, ocijenjeno je na današnjem sastanku guverner Centralne banke Crne Gore Radoja Žugića i glavnog izvršnog direktora CKB Pal Kovača.

Kako je saopšteno iz CBCG, Kovač je guverneru predstavio rezultate poslovanja Crnogorske komercijalne banke tokom 2019. godine.

“Žugić je saopštio da je stabilnost bankarskog sektora u Crnoj Gori značajno ojačana tokom 2019. godine i dodao da će fokus daljih aktivnosti CBCG, osim na implementaciju AQR-a (procjena kvaliteta aktive), biti na daljem snaženju supervizorske funkcije, usaglašavanju regulative sa direktivama EU, kao i jačanju kontrole u dijelu sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma”, zaključuju u CBCG.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Afrika
Gost
Afrika

Znači kinezi, mađari, azerbejdžanci, rusi i turci polako preuzimaju monopol nad Crnom Gorom…a vlasnici države će polako da se povlače, kako su i planirali, svaka im čast!
Narode ovco.

Hans
Gost
Hans

Aooo, u centar. Pusti je “mobingovanu” da vrsi pritisak na sudije i ambasade, to jedino umije.

Pitanje
Gost
Pitanje

Kovac za ovu priliku nike poveo svoju supriznicu?!

Mila K
Gost
Mila K

Neprofesionalni guverner koji je iz pakosne pizme sve činio da udalji ozbiljnog bankara iz CG, i dalje to isto radi. Nema tog lažnog osmijeha koji to može sakriti. Ili svi treba da vjerujemo da se prodaja manjinskog paketa odvija bez unižavanja zakona o reviziji, o čemu svi čak i novinari moraju da ćute tj. da odlučili su da kupe nominalu… Više »

Analiticar
Gost
Analiticar

Opet brkas cinjenice sa copy paste analizama

Pitanje
Gost
Pitanje

Ko je ozbiljni bankar?

Send this to a friend