Ekonomija

Spajić: Plate će biti povećane ukoliko poslanici u Skupštini podrže Maršalov plan

Milojko Spajić

Plate će biti povećane ukoliko narodni predstavnici u Skupštini Crne Gore podrže naš “Maršalov plan” Evropa sad, poručio je ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić odgovarajući na pitanja građana na svom Instagram nalogu.

Građani Crne Gore pitali su ministra da li će plate biti stvarno povećane ili je to “samo priča”.

“Mi smo stvorili sve uslove da plate budu povećane, ubijeđen sam da će se poslanici više voditi interesima građana nego interesima svojih političkih partija”, istakao je Spajić.

Foto: screenshot

Na pitanje da li je izvjesno povećanje plata ljekarima koje je najavljeno, kao i povećanje minimalne zarade, Spajić tvrdi da će povećanje zarada zdravstvenih radnika iznositi ukupno 30 odsto od 1. januara 2022. godine.

“Moji roditelji su zdravstveni radnici i odrastao sam svjestan toga koliko su bili zanemareni u prethodnom sistemu. Veliki broj naših zdravstvenih radnika je zbog toga otišao u inostranstvo. Taj trent se mora prekinut. I kvalitetni ljudi moraju ostati u Crnoj Gori da zejdno gradimo bolju budućnost. A to nije moguće bez kvalitetnog i stabilnog zdravstvenog sistema. Povećanje plata zdravstvenih radnicima će uključivati povećanje predviđeno “Maršalovim planom” (17.5 odsto) kao i dodatnih 12.5 odsto – ukupno 30 odsto od 1. januara 2022. godine”, navodi se u odgovoru Spajića.

Foto: screenshot

Spajić ističe da su ljekari i medicinsko osoblje već skoro dvije godine na prvoj liniji borbe protiv covida.

“I dragocjeni su u očuvanju našeg zdravlja, ekonomije i stabilnosti, a ovo je naš način da im se za to odužimo”, zaključuje ministar finansija i socijalnog staranja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Realno
Gost
Realno

Ko ne glasaza ovo proriv je gradjana da bolje zive…kazniti ih na izborima

Bruni
Gost
Bruni

Koji poslanici?!

Thorn
Gost
Thorn

Zar nije “Marshall’s Plan” copyright zasticen termin? Plagijatori nastavljaju po starom.

Mrdalo
Gost
Mrdalo

Ovi misle na Tita

Aoo
Gost
Aoo

Od tog plana ti zavisi opstanak Vlade! Gledaj da ga ne izglasaju, jer se sad vadis na njih, pa ces da vidis kako ce vas mrak pojesti! Cik ako smijes!

Učo
Gost
Učo

Ja kao običan građanin u taj plan ne vjerujem. A ko nema para za za zdravstvo, za majke, za prosvjetu onda odakle tako enormno povećanje plata.

@lexa
Gost
@lexa

najblaže rečeno, ne lupetaj. Čitav svijet ti kaže da je to nemoguće što planiraš a ti populistički po svome. Na kraju kad maršal krepa, izvavićeš Ja sam htio ali mi nisu dali.
Prestani sa samohvaljenjem

Pero
Gost
Pero

Kome se ne bude svidjalo povecanje neka vrati pare.

Mongro
Gost
Mongro

Od Maršalovog plana će vam ostati samo prva četiri slova.

Ertugrul Beg.
Gost
Ertugrul Beg.

Kada te slusam kao da slusam Vucica, mislite na lazima i obecanjima da drzite vlasti e nece moci ovo nije Srbija samo da znas prijatelju.

BMX
Gost
BMX

Samo bacanje fora i prasine u oci nesrwtnom narodu pred odlazak i izbore.

Mila K
Gost
Mila K

Iz odgovora se vidi da loši ministar ne umije da odgovori na pitanja već da prodaje sebe kao još goreg političara…

Baki
Gost
Baki

Znači neće!!😁😁

suzana
Gost
suzana

Vjecito vas svrbi bivsi sistem.
Nijeste im ni do koljena.

Mitar
Gost
Mitar

Hahahaa gorivo na 3 eura

MijoN
Gost
MijoN

Gledaj sad kad se i front i ovi bivši što su bili na vlasti jednoglasno slože da ne podrže ovo:) Kakvi bre standard, šta će kome to, daj da se prepucavamo oko toga ko je patriota ko nije, oko crkava, jes našao ovaj da priča o poboljšajnju kvaliteta života

Mariha Zz
Gost
Mariha Zz

Pa ne moze sam da poveca zarade . Lijepo je rekao zavisi i od drugih poslanika pa da ih vidimo sad . SAMI SEBI SU POVECAVALI I prebogati su .To znamo svi . Evo im prilika da u na nas misle kao sto u izbornim kampanjama obecavaju

Send this to a friend