Ekonomija

Sporazum PKCG i CANU-a, objaviće prvi leksikon privrede

Predsjednici Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović i Crnogorske akademije nauka i umjetnosti Dragan Vukčević potpisali su danas Sporazum o saradnji ovih institucija.

“Izuzetno mi je zadovoljstvo što smo potpisali Sporazum o saradnji Privredne komore i Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, institucija dugog trajanja i time stvorili pretpostavke da objedinjenim naučnim, umjetničkim, kulturnim i privrednim kapacitetima doprinosemo ukupnom razvoju Crne Gore”, rekao je Golubović.

Sporazum utvrđuje zajednički interes za trajnu saradnju, koja se odnosi na: obezbjeđenje uslova za promociju, angažovanje i usavršavanje mladih i talentovanih kadrova; zajednički rad na naučnoistraživačkim i razvojnim projektima, ili u saradnji sa pojedinim privrednim društvima; održavanje zajedničkih naučnih skupova, okruglih stolova i rasprava; izdavanje publikacija, kao i drugim poslovima od zajedničkog interesa.

Golubović je saopštio da je u razgovoru sa predsjednikom CANU već dogovoren prvi korak u realizaciji sporazuma.

“Sa uvaženim predsjednikom CANU dogovoreno je da iniciramo izradu prvog Leksikona privrede Crne Gore”, rekao je Golubović.

Vukčević saopštava da Sporazumsa Komorom predstavlja nastavak saradnje CANU  sa najznačajnijim institucijama u Crnoj Gori.

“Ovaj sporazum predstavlja doprinos institucionalnom jačanju Crne Gore kao države. Jedan od prvih zajedničkih projekata Komore i CANU biće Leksikon privrede Crne Gore, ne samo da bismo popisali imena i institucije, već i kako bismo od zaborava sačuvali neke značajne ličnosti koje su gradile našu zemlju u oblasti ekonomije”, rekao je
Vukčević.

Planirani Leksikon biće još jedan primjer podrške Privredne komore značajnim publikacijama na temu ekonomije, koje daju posebnu vrijednost crnogorskom izdavaštvu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljubo
Gost
Ljubo

CANU umjesto da se oglasi povodom situacije u drzavi potpisuje sporazum sa nebitnim udruzenjem

Send this to a friend