Ekonomija REGULATORNA AGENCIJA ZA ENERGETIKU

Sprovedeno 66 kontrola u naftnom sektoru

gorivo.jpg

Regulatorna agencija za energetiku (RAE) obavila je, od početka godine 66 kontrola subjekata iz oblasti nafte i naftnih derivata, a uočene nepravilnosti uklonjene su u zakonom propisanom roku, saopšteno je Dnevnim novinama u RAE.

U elektroenergetskom sektoru, kako su kazali, kontrolisane su i Elektroprivreda, Crnogorski elektroprenosni sistem, Crnogorski elektrodistributivni sistem, te tivatska kompanija PM Power kao operator zatvorenog distributivnog sistema. Zaključno sa 24. junom, kontrolisani su i cetinjski Montenegro Bonus, kao imalac licence za djelatnost snabdijevanja električnom energijom i Crnogorski operator tržišta električne energije čija je uloga organizovanje tržišta struje.

“U sjedištima navedenih subjekata izvršene su tri kontrole prilikom kojih nijesu uočene nepravilnosti u dijelu ispunjenosti uslova poslovanja predviđenih zakonom i podzakonskim aktima, što je i konstatovano kroz izvještaje o kontroli”, naveli su u RAE.

Kada je riječ o kontroli vršilaca regulisanih komunalnih djelatnosti one će se sprovoditi nakon stupanja na snagu podzakonskog akta kojim se bliže uređuju uslovi, način izdavanja, mijenjanja i ukidanja licenci za obavljanje regulisanih komunalnih djelatnosti.

“U okviru dosadašnjih aktivnosti na poslovima regulacije komunalnih djelatnosti, zaključno sa aprilom ove godine, predstavnici RAE posjetili su 24 vršioca regulisanih komunalnih djelatnosti. Cilj posjeta je bio upoznavanje sa stanjem u sektoru regulisanih komunalnih djelatnosti, sagledavanjem uslova poslovanja vršilaca, kako bi se postojeće stanje i problemi posebno imali u vidu pri izradi podzakonskih akata”, naglasili su u RAE.

6

avatar
1000
5
1
0
 
6
Homer Simpsonpumpa za vodupitanjaKralj Nikola ICocorayco
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Homer Simpson
Gost
Homer Simpson

😂 😂 😂 . . .

pumpa za vodu
Gost
pumpa za vodu

koje pumpe su u pitanju, ne razumijem zasto se to krije, ili ste placeni da ne objavite potpuno informaciju.

pitanja
Gost
pitanja

o kakvim neprwvilnostima se radi, ili to ne smijemo znat?

Kralj Nikola I
Gost
Kralj Nikola I

Onaj inspektor dodje da provjwei oni mu napune rezervoar ovaj napise da je sve u redu.. i on zbog 50e razbije 1000 auta ljudima da bi ovi zaridili opet mozda 3-4hilj vise a steta na jedno auto je vise od te cifre..

Samo pitam
Gost
Samo pitam

Jesu li kontrolisali količinu oktana? Ili to nema veze?

Cocorayco
Gost
Cocorayco

Ocigledno je to samo nas problem. Njihovo je samo da uzmu pare.

Send this to a friend