Ekonomija

Šta će se graditi u Tuzima i šta će se raditi uz podršku Mila Đukanovića

Tuzi

Mnogo je planiranog posla u Tuzima. Rekonstruisaće se putevi, gradiće nove saobraćajnice, gradski stadion, tržni centar… Podršku na jednom od značajnih projekata imaju i od predsjednika države Mila Đukanovića. Novim projektima se otvaraju i nova radna mjesta, pa tako će u narednom periodu biti uposleno oko 200 žitelja ove Opštine.

Predsjednik Opštine Nik Đeljošaj za CdM kaže da su na listi prioriteta rekonstrukcija i sanacija putnog pravca Deljaj – Korita, put prema Koćima, Vuksanljekaj-Sukuruć, Vuksanljekaj-Podhum, te rekonstrukcija ulice u Dinoši od prodavnice do Džamije prema glavnom projektu.

“Ovo su projekti vrijednosti oko million eura. Čekamo ukidanje mjera zabrane raspisivanja tendera i odmah ćemo za sve ove projekte objaviti javni oglas za izbor izvođača radova”, istakao je Đeljošaj.

Najavio je da će za put Deljaj – Korita u narednim danima obavjestiti javnost detaljnije, jer će isti biti realizovan pod podrškom predsjednika Crne Gore, Mila Đukanovića, na zahtjev dijaspore i Opštine Tuzi…

Poseban fokus na dva projekta

Đeljošaj kaže da su u izradi dva važna glavna projekta za budući razvoj infrastrukture, i to bulevar od Žarničkog mosta do Tuzi i glavni projekat gradskog stadiona.

“Evo par dana se radi sanacija puta od Žarničkog mosta do centra Tuzi. U ovom mjesecu treba da se nastave radovi na kružnom toku u Tuzima, završavaju se radovi na jednoj dionici bulevara Tuzi-Podgorica, uveliko se radi na putu Dinoša-Cijevna zatrijebačka, a očekujemo da za 15 dana počnu radovi na izgradnji reflektora na gradskom stadionu, i naravno uz veliku podršku FSCG, očekujemo da ce ove godine početi radovi na izgradnji modernog gradskog stadiona po projektu koji se očekuje ubrzo da bude završen. Jednom riječju, Opština Tuzi je pretvorena u pravo gradilište na cijeloj njenoj teritoriji”, ističe Đeljošaj za CdM.

Nova slika Tuzi

Kako najavljuje, do kraja godine će biti potpuno izmjenjena slika Tuzi sa novom isfrastrukturom. Tvrdi da je saradnja Opštine, sa vladom i njenim instirucijama FSCG odlična.

“Hvala im na podršci u razvoju naše Opštine. Ovakvim pristupom svih institucija, uvijek ćemo bilježiti dobre rezultate”, jasan je prvi čovjek Tuzi.

On za CdM kaže da očekuju i značajne projekte u privatnom sektoru, kao što je otvaranje jednog tržnog centra, gdje je investirano oko dva miliona eura. Postoji interesovanje za dvije nove benzinske pumpe sa pratećim sadržajima turističke ponude, vrijednosti investicija oko četiri miliona eura, i još manjih projekata malih i srednih preduzeć oko million eura.

“Sveukupno očekujemo ivaranje do 200 novih radnih mjesta u privatnom sektoru. Takođe, analiziramo način regulisnja tuške pijace, da li kroz privatno-javno partnerstvo ili ćemo kao Opština da je rekoinstruišemo. Sve su ovo pokazatelji da udruženo sa svim institucijama, kroz saradnju i prije svega rad, možemo da postižemo dobre rezultate u korist građana Opštine Tuzi”, istakao je Đeljošaj.

Za preduzetnike iz cijele Crne Gore

Veoma brzo će, kako je kazao za CdM, izaći sa predlogom smanjenja cijena komunalnog opremanja građevinskog zemljišta i svih ostalih opstinških taksi za preduzetnike.

“Ovo sve radimo kako bi Tuzi bili mjesto gdje će preduzetnici iz cijele Crne Gore i šire doći sa svojim kapitalom i imati servis u našoj opštini po medelu opština u SAD a sa naglaskom na našu bratimljenu Opštinu Rochester Hills”, zaključio je Đeljošaj u razgovoru za CdM.

Miraš Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nebitno
Gost
Nebitno

Lazi Lazo da se lazemo

Tuski
Gost
Tuski

A predsednice Djeljosaj, zasto ne kazete jedan put u zivotu iskreno sta je radila prehodan vlast, tolko asvalta sto se postavi kilometri vidovodne mreze miloni ulicne rasvjete idt, zasto niste objektivni.

Coek sa Rakića
Gost
Coek sa Rakića

Velika je sramota izac sa ovom pricom o kapitalnim projektima i servirat ovu partijsku pricu a naselje Kuće Rakića dje ima gro preduzetnika i magacinskih prostora su bez kvalitetne elektricne energije i lose putne infrastrukture.Kad ćete doći sto na rakiće da gradite i da radite sem pred izbore da dodjete da obećavate. .

Mateševo
Gost
Mateševo

svaka vam cast Tuzani, neka vam je sa srecom. Vi glasaste protiv DPS a oni da se slome sad da vam ucine i da vam se zavuku sto dublje!! A mi sto dovedosmo DPS na vlast u KL posle 10 god., ne mozemo ni doc ni poc od Kolasina kakvi su nam putevi. A do nijednog sela se ne moze… Više »

Tuski
Gost
Tuski

Bravo za Djeljosaja,jos samo da otkačiš Nikolu Camaj,ides u pravi smjer,ne smijes imati takve nacionaliste uz sebe

Zombi 225e
Gost
Zombi 225e

Sbaka pohvala i treba da se gradi. Molim vas ako ikako mozete prije tih velikih planova stavite asfalt u igalo da mozemo malo disat bez prasine, jer radite citavu zimu 500metara puta na Jadransku magistralu!

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

to neka ti prave ovi tvoji iz Biograda i iz banjaluke!!! I neka vam to zavrsi vlado georgijev.. ovi nasi su htjeli to da naprave nego vi rekoste da ste “tamo daleko”.

Polutama
Gost
Polutama

Evo ih sad kad nema tema o religiji,da se omalovažavaju druge stvari.Da su ti i takvi iz DF-a i satelita na vlasti bili bi zadovoljni što smo živi kad se probudimo,a o putevima da ne govorimo.

Staxe
Gost
Staxe

Bravo,asfalt u 21 vijek,bravoooo….

Boban
Gost
Boban

Pocele da se pricaju Bajke pred izbore.Mislim da nece Tuzani povjerovati u Bajke kao Cetinjani.Ipak su oni pametni pa ce glasati za svoje stranke

Ibro
Gost
Ibro

Sve nabroja što će da se radi a nije precizirao đe se otvaraju nova radna mjesta i to ništa manje no 200.

Mirko
Gost
Mirko

pa u shoping mall 😅

Ceranic
Gost
Ceranic

Dobro, ali okle pare?

Sogo M
Gost
Sogo M

Milo mi je sto rekonstruisu dzadu do dzamije !

Montenegro
Gost
Montenegro

do i od!

Lida
Gost
Lida

Super

Xyz
Gost
Xyz

Tuzi ce poceti da uvozi radnu snagu…svakoga ce zaposliti iz te opstine…kakva bajka

svasta
Gost
svasta

da nece kakvi izbori?

cetinjski
Gost
cetinjski

a cetinje kukalo , sto ste planirali u ovaj napaceni i sto ste napravili od njega sram vas bilo.

Njegoš
Gost
Njegoš

Kao i od svakog drugog grada osim Pg i Bd.

Dido
Gost
Dido

Ada nijesu oni napravili, nego ste im vi dozvolili.

Slavko
Gost
Slavko

Tuzani, DPS ce vam pomoci taman kao do sad. Nama Podgoricanima, koji smo im dva puta blizi, trideset godina pricaju o bazenima, biciklistickim stazama, bulevarima koji nemaju tupe na svakom metru…

Orao
Gost
Orao

Brate Pg ima stazu bazen i bulevar trgni se

Slavko
Gost
Slavko

Podgorica ima jedan od PET obecanih bazena, sa cijenama kao u Luksemburgu. Ima 900 metara biciklisticke staze, koja se prekida na svakih 50 metara. Bulevara nema normalnog, tresni glavom dva puta u strane.

Podgorica
Gost
Podgorica

hahahahah

Kotor66
Gost
Kotor66

A nece pomoc nas u Boku nego mora svoje, zato se mi odvajamo. Ostavice vam milo albance u amanet koji vam uzimaju Crnu Goru, zivi bili pa vidjeli.

Tuzi
Gost
Tuzi

Sto ce napraviti ne znamo,znam da ovdje zivi vrijedan narod koji se godinama iseljava uglavnom u Ameriku ali mi nije jasno zasto nas stalno predstavljate kao neko ko ugrozava drzavu Crnu Goru i stalno se odvaja od nje???

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

Dusmani brale dusmani.. ljubomora!!!!

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Nemoj da se potpisujes sa nasim gradom jer znamo da si iz Srbije doso ovamo da prosipas pamet. U Kotor je 80 posto gradjana za Crnu Goru i nema ni jednu drugu alternativu kao ti. Crnogoraca od cijelog primorja ima najvise u Kotoru tako da se mani te glupe price.

Toss
Gost
Toss

Sto vrnuces se u Berane

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

a kako ce to da izvedu zivo me interesuje… ne uzeste je ni vi iako ste nam poklali i popali djecu u kolijevke od 1918-1922 a ne ova saka jada.. Nije ovo Srbija jadan!!!

Cogito ergo sum
Gost
Cogito ergo sum

Sve super! Samo ste zaboravili u naslov da stavite “uz podršku naroda CG” jer sve što se gradi i radi u državi radi se našim parama!

Njegoš
Gost
Njegoš

Upravo tako.

Prešo
Gost
Prešo

Pa magistrala od Debelog Brijega do Kotora je lice Crne Gore ,a u raspadnom stanju.

Nilski medjed
Gost
Nilski medjed

Završiće se kad HN prestane da srbuje.

Novljanin
Gost
Novljanin

@Medjedje samo vi nemojte šljegati u HN odozgo pa ćemo mi lako ovdje

Klavijaturista
Gost
Klavijaturista

To znaci nikad…rampu na Jaz i.cao lepi

Dragan
Gost
Dragan

Evo ja sam Crnogorac i za ovu drzavu ali je tuzno kako je drzava okrenula ledja Kotoru za 30 godina nije napravljen ni jedan put samo krpljene rupe od strane Opstine. Opstina nema toliko prihoda a drzava zaobilazi grad u punom luku ulaze se u Tivat, Budvu, Bar u Kotor nista od drzave nismo dobili.

Drink
Gost
Drink

EEEEE-I ovaj je DPS.

Sukuruć
Gost
Sukuruć

a no sto je u PG u Vektru zivi a gradonalnik je druge opstine!!?

Окле
Gost
Окле

Класична предизборна пропаганда.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Al se zato 100m ulice u centru Pg radi već 7 mjeseci

Bnjj
Gost
Bnjj

Sve neki planovi a realizacija katadtrofa

Otac Duško
Gost
Otac Duško

Kakva podrška predśednika,od kada je ovo počelo.Evo ga ka’ Vučić,daleko bilo ..

P.LOŽAČ
Gost
P.LOŽAČ

Vučić pravi, gradi i otvara , a kako je kod vas da li se samo prica ili ne to vi najbolje znate.

Neo
Gost
Neo

zamisli državu đe je Vučić preśednik 😂

Jedan je MILO
Gost
Jedan je MILO

Eto vam ga super vam je snjim!! Drzite ga ne dajte ga nikom i opet ga glasajte.. za sad ste u 18′ vijek a malo vas dijeli da uskocite u 17′!!!

Enigma
Gost
Enigma

Samo Ti gradi Đeljošaju i to iz donacija pa ni semafor nećeš imati da postaviš🙈

Send this to a friend