Ekonomija

Stanić: Simović da pokrene smjenu Verice Maraš

Član Predsjedništva i portparol SDP-a Mirko Stanić pozvao je potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Milutina Simovića da u ime većinskog vlasnika pokrene inicijativu za smjenu Verice Maraš sa mjesta izvršne direktorice zbog, kako je istakao, neprimjereno velike plate koju prima već više godina i izabere menadžment koji će biti plaćen kao i u ostalim državnim kompanija.

“Crnogorska javnost je i ove godine, iznova, zgranuta visinom zarade Verice Maraš, direktorice državne kompanije Plantaže. Direktorica Maraš prima preko 7.000 eura u kompaniji u kojoj se smanjuju plate običnim radnicima, koja bilježi izuzetno loše rezultate, donedavno višegodišnji poreski dužnik, i koja je samo zbog prodaje imovine prošle godine ostvarila profit”, kazao je Stanić.

Navodi da iz Vlade od početka krize izazvane korona virusom poručuju da je stanje teško, da su javne finansije u opasnosti i da svi treba da budemo spremni na “finansijski izazovnu godinu“.

“A onda predstavnica te Vlade na čelu državne kompanije prihoduje 100.000 eura ili platu od 250 eura svakog dana u godini. Verici Maraš zato što je kadar DPS dnevno 250 eura koliko 70 hiljada građana prima mjesečno”, ističe Stanić.

Prema njegovim riječima, Crna Gora je pokazala solidarnost bez presedana, jer su građani davali od svoje male plate po euro za sanaciju štete izazvane korona virusom, ljekari bez prestanka radili iako su najmanje plaćeni u regionu, policajci obezbjeđivali poštovanje svih odluka sa platom koja je najčešće oko 400 eura, dok su učitelji, nastavnici i profesori uradili sve da u vanrednim okolnostima prenesu znanje za 100.000 učenika i studenata.

“Ukoliko se pod hitno ne smijeni bahata direktorica Maraš, Milutin Simović i ostali članovi Vlade će kroz ovaj primjer pokazati što misle o naporima svih onih koji su u ovom teškom trenutku pokazali istinski patriotizam i stali u odbranu zdravlja naših građana. Pokazaće što misle o privrednicima koji razmišljaju da li mogu dobiti kredit da održe firme od kojih neke posliju i po više decenija, kako da isplate radnike i plate troškove. Što misle o ljekarima, policajcima, prosvjetnim radnicima. Umjesto aplauza, njima treba veća plata. A zbog svih njih kojima dnevnica u državnom sektoru nije, niti će biti, 250 eura – Verica Maraš mora da ode.”, poručuje Stanić.

S.Đ

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Ova država je dno dna ovakvi profiteri pa to je strašno

Joo
Gost
Joo

Bnjj…..tvoj Sprdistan je svetski sampion u profiterstvu, pljacki, i svemu sto je zlo……

Jorgos
Gost
Jorgos

Možda i nije znala kolika joj je plata

Radosav
Gost
Radosav

Da je vjecna

Bnjj
Gost
Bnjj

Sramno visoka plata

rumenko
Gost
rumenko

Trebalo bi ovaj Stanic koji je spavao u bordovima Budvanske rivijere i mnogih drzavnih firmi, da zna da izvrsni ditektori ne odredjuju sami sebe plate.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Je li ona sama sebi utvrdila visinu plate?Sumnjam. Ako jeste- treba da leti; ako nije- što bi ona bila kriva? Ne razumijem ovu populističku demagogiju. Neko jeste kriv zbog nepristojno visoke plate gospođe Maraš, ali mi se čini da krivca treba tražiti na drugom mjestu.

Ilinois
Gost
Ilinois

Primati onoliku platu u našoj državi, u državnoj firmi, je zaista van zdravog razuma. Nejasno je kako je to dozvoljeno od strane vlade, a takođe, kako dotična gospođa ima hrabrosti da uzima toliko novca.
Mislim da je ovo za rubriku “Vjerovali ili ne”, ili za neki serijal iz naučno fantastičnih filmova.

Smith
Gost
Smith

Prima onoliko koliko je procijenjeno da vrijedi. Zašto Stefan Savić ili Stevan Jovetić primaju još više od nje. Zato što je procijenjeno da toliko vrijede. Dobro jutro, mi smo u kapitalizmu.

Drachki
Gost
Drachki

Od čije strane je procijenjeno? Što to ona radi dobro za Plantaže? Otkad je došla na čelo Plantaža, ta kompanija je svake godine sve lošija.

Kiro
Gost
Kiro

Fudbalerima trziste odredjuje visinu prihoda. Takodje smatram da su ti prihodi sramno visoki. Ali gdja radi u drzavnoj firmi koju, uzgred, lose vodi.

Maat
Gost
Maat

Baš dobro poređenje. Koliko Maras vredi u transferu.

Pjer
Gost
Pjer

Posto si u kapitalizmu o kome nemas pojma ocigledno
Firma koja ide u gubitke mijenja direktora odmah i nikako ga ne nagradjuje sa sramotno velikom platom
Ja bi razumio da ona pravi milionske profite
U tom slucaju prosto joj bilo

Muto
Gost
Muto

Oce kako ne…

Send this to a friend