Ekonomija

Stiglo šest ponuda za idejni projekat ekološke rekonstrukcije TE Pljevlja

Na tender za izradu idejnog projekta ekološke rekonstrukcije prvog bloka Termoelektrane Pljevlja se prijavilo šest ponuđača.

Zajedničku ponudu su dostavili Škoda Praha a.s. i Škoda Praha Invest s.r.o, zatim Grupa ponuđača Institut IGH d.d., Zarubezhenergoprojekt d..d. i CAU – “Centar za arhitektutu i urbanizam d.o.o. iz Zagreba,  Steag Energy Services Gmbh iz njemačkog Essena. Ponudu su dostavili i Institut za građevinsrstvo d.o.o. i Institut za istraživanja i projektovanja u privredi d.o.o. Beograd, sa sjedištem u Podgorici, kao i Konzorcijum “EKONERG – NIK COM-ESOTECH” iz Zagreba i VPC Gmbh iz Njemačke.

EPCG je 25. decembra 2017. godine raspisala tender za izbor kompanije za izradu idejnog projekta,  a shodno tehničkim specifikacijma vrijednost tendera iznosi 900 hiljada eura sa PDV-om.

Izvođenju radova na ekološkoj rekonstrukciji, vrijednoj 40 miliona eura, prethodi faza izrade Idejnog projekta koji će definisati najbolje potrebna tehnološka rješenja za ekološku rekonstrukciju Bloka I TE „Pljevlja“.

“Plan je da se poslije odabira kompanije i  izrade idejnog projekta, izvrši izbor izvođača i opreme koja će se instalirati u periodu od oko tri godine. Plan je da se projekat ekološke rekonstrukcije  završi do 2021. godine, a  uključuje, izmedju ostalog, izgradnju sistema za odsumporavanje, denitrifikaciju, unaprjedjenje rada elektorfilterskog posrojenja, izgradnju sistema otpadnih voda i rekonstrukciju sistema transporta nus produkata sagorijevanja, kao i izgradnju  toplotne stanice kao dijela projekta toplifikacije Pljevalja”, poručuju iz EPCG.

M.D. 

Send this to a friend