Ekonomija

Stijović-Bajagić: Ispraviti nepravdu koja je učinjena Plužinama

Plužine zaslužuje bolji tretman, s obzirom na to da se radi o sjevernoj opštini koja posjeduje toliko prirodnog bogatstva i sve što je u mojoj nadležnosti i moći ću uraditi, kazao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović tokom današnje posjete toj opštini.

Kako je saopšteno iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Stijović se tokom radne posjete sastao sa predsjednikom lokalne samouprave Mijuškom Bajagićem, sa kojim je razgovarao o tekućim problemima opštine, te potvrdio da će razgovarati sa ministrima u čijoj su nadležnosti navedeni problemi, kako bi se nepravda ispravila, i kako poslije toliko godina Plužine više ne bi bile stvrstane u grupu zapostavljenih opština.

“Ministra su predsjednik opštine i njegovi saradnici zamolili da u saradnji sa ministrom kapitalnih investicija povede računa o poribljavanju Pivskog jezera što su obaveze Elektroprivrede, ministarstva i Opštine”, navode u Ministarstvu.

Istaknuto je i da je potrebno povesti računa o putevima u lokalnoj zajednici, koji se ne nalaze u najboljem stanju.

“Pomoć Ministarstva bi mogla od značaja da bude za lovački dom, koji je u vlasništvu opštine, kao i da se iskoristi uticaj da se napravi zajedničko rješenje koje bi odgovaralo parku, prirodi i Upravi za šume”, dodaju u Ministarstvu.

Send this to a friend