Ekonomija

Sulejmani: Zabrinuti smo, niko nas nije konsultovao oko istražnih bušenja u Jadranu

Hadži Sulejmani

Pedsjednik Skupštine opštine Ulcinj Hadži Sulejmani poručio je da sa zabrinutošću svjedoči najavi da će u crnogorskom podmorju, već sjutra, krenuti istražna bušenja u potrazi na naftom i gasom.

“Dijelim nelagodu koji izražavaju ekološke organizacije, pojedinci i mnogi građani tim povodom. Iznenađen sam što Vlada, odnosno Ministarstvo kapitalnih investicija još uvijek nijesu objavili sve ugovore koji se odnose na ovaj posao. Javnost ima pravo da zna”, naveo je on.

Sulejamni je istakao da može da potvrdi da ih, kao najviše predstavničko tijelo u toj opštini, u čijem je akvatorijumu platforma, niko nije konsultovao oko projekta istraživanja nafte i gasa.

“A smatram da je red da se to uradi. Vjerujem da će na prvoj narednoj sjednici ova tačka biti na dnevnom redu, jer kao lokalni Parlament moramo raspravljati o najvažnijim pitanjima za budućnost naše opštine i zajednice. Cijenim da je Vlada Crne Gore trebalo da mnogo suptilnije pristupi ovom pitanju, jer je ono za Ulcinj i sve opštine na Primorju, pa, samim tim, i čitavu državu, od najvećeg interesa”, zaključio je Sulejamni.

Send this to a friend