Ekonomija

Summer Job na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo u Kotoru privukao 28 kompanija

Foto: UCG

Sajam sezonskog zapošljavanja „Summer Job“, koji je danas otvoren na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo Univerziteta Crne Gore u Kotoru, privukao je 28 kompanija iz oblasti turizma i hotelijerstva, kao i više stotina studenata i maturanata, koji su imali priliku da se prijave za sezonske poslove.

Rukovodilac studijskog programa Turizam i hotelijerstvo lija Morić istakao je da Fakultet ulaže kontinuirani napor u širenje mogućnosti praktične obuke za studente, kao i unapređenje kapaciteta i mogućnosti dualnog obrazovanja kroz međunarodne projekte i saradnju sa domaćom privredom, saopšteno je iz UCG.

Fakultet za turizam i hotelijerstvo snažno, finansijski i tehnički, podržava aktivnosti i projekte Studentske organizacije “Turist”, koja već dugi niz godina generiše mnogobrojne pozitivne efekte za studente, privredu i Univerzitet. Među njima, Sajam sezonskog zapošljavanja zauzima posebno mjesto i čini Univerzitet Crne Gore prepoznatljivim na turističkom tržištu i tržištu rada.

Predstavnik studentske organizacije “Turist”, Amar Rastoder, pozdravio je prisutne i podsjetio na dugu tradiciju održavanja Sajma.

Sajam je prvi put održan na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo u Kotoru prije 13 godina, gdje je nastao na inicijativu studenata i Studentske organizacije “Turist”.

Send this to a friend